23 Şubat 2023 Perşembe

Sadece Beşiktaş bitti değil mi, Fenerbahçe zaten ilgilenmiyordu bu futbolcuyla


Yağız Sabuncuoğlu algısı diye bir şey var. Adekugbe transferi ile alakalı, Galatasaray'ın bu işten kazanç sağladığını anlatmaya çalıştığı konuya girmek dahi istemiyorum. Madem bu futbolcular oynayabilecek durumda, neden takımları ligden çekildi, orada burada oynayabilirlerdi maçlarını dahi dedi. Bunu Volkan Demirel'in yüzüne söylese ya. Bunlar çirkin konular, oraya girmeyeceğim. Abdülkerim Bardakcı ile alakalı yorumu bana ilginç geldi. Daha doğrusu, her fırsatta Fenerbahçe'ye toz kondurmaması.

Abdülkerim Bardakcı'yı yaz dönemi 3 büyük de istedi. Herkes aynı fiyattan Konyaspor ile anlaştı ve kararı futbolcu verdi. Yağız Sabuncuoğlu diyor ki, "Galatasaray, Abdülkerim Bardakcı'yı alarak Beşiktaş'ı bitirdi. Emrecan Uzunhan'ın %50'sine 2 milyon Euro ödediler, oyuncuyu gönderdiler. Tayyip Talha'yı aldılar 1,5 milyon Euro'ya. Omar Colley'yi aldılar 2,5 milyon Euro'ya. 6-7 milyon Euro harcadın."

Bu transfer ile sadece Beşiktaş bitti değil mi? Fenerbahçe zaten ilgilenmiyordu bu futbolcuyla. Luan Peres'i kiraladın onca paraya, oynatamadın bile. Gustavo Henrique gibi bu toprakların gördüğü en kötü stoperlerden birini "zorunlu satın alma opsiyonuyla" transfer ettin, elden çıkartamıyorsun. Samet Akaydın için 3.7 milyon avro bonservis ödedin? Kaliteleri kıyaslayın bakalım, Abdülkerim Bardakcı nerede, Samet Akaydın nerede? Abdülkerim Bardakcı, Szalai ve Serdar Aziz'den de iyi stoper bu arada.

Fenerbahçe bitmiş olmuyor dimi şimdi, dengesi bozulmuyor? Beşiktaş kadar onlar da harcadı, hatta daha fazlasını harcadı. Kalite olarak da elde var 0. Sonra niye liderin bu kadar puan farkla gerisindeyiz. Çünkü kadro kaliten kötü. Abdülkerim Bardakcı transferiyle, Galatasaray'ın kazancını hesaplayamıyorum bile. Şu hamlelere bakınca, ödediği bonservis makul, aldığı katkı muazzam. Transfer olduğu günler de yazdık bunları. İyi performansı sonrası yazmıyoruz.

8 yorum:

  1. Fenerbahçe'nin transferlerinin maliyetini kırparak yazan Yağız, Galatasaray'a gelince hepsini açıklıyor hatta bazen fazla yazıyor. Hiçbir Galatasaraylı takip etmemeli. Adam bildiğin Rambo Okan'ın muhabir şubesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence etmemeli. Şimdi bir de öyle bir ortama girdi ki, daha neler neler yazacak. Bulunduğu kurum da çok büyük bir Fenerbahçe yuvası.

      Sil
  2. Yağız Sabuncuoğlu'nun yanındaki Murat Zorlu'nun bir sözü dikkatimi çekti benim de. Galatasaray 4 yerli oynatmakta zorlandığı için yabancı kuralı 7+4 olmadı demiş. Sanki derbide 4 yerli ile çıkıp yenmedik onları. Galatasaraylılar para kazandırmamalı Sports Digitale denen kanala.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O programda gördüğün 3'lü kanalın sahipleri. Yağız Sabuncuoğlu da hissedar deniyor hatta. Sinan Yılmaz gibi dostlarım için üzülüyorum sadece.

      Sil
  3. Yagiz S konusuna deginmen cok iyi olmus aslinda birkac defa tarafsiz gözle izlemeye calistim, özellikle depremden sonra bir @ans daha verelim iyi insanmis dedim ama yok abi programci olarak kesinlikle tarafsiz yorum yapamiyor, mesela bir Metin Tekin Galatasaryla ilgili bir sey anlatsa rahat izleyebiliyorum asla laf sokmuyor ama Yagiz vb yorumcu ya da programci ne dersek diyelim, söz konusu Galatasaray olunca asla objektif olamiyor mu bir degil iki degil bu saatten sonra kesinlikle izlenmez, colukla cocukla ugrasacak zamanimiz yok. Taraftar muhabbeti dinleyecek olsam gider kahveye otururum daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metin Tekin, futbol konuşuyor çünkü. Beşiktaşlı olmasının önemi yok. Objektif ve futbol konuşuyor. Neyse ki böyle isimler de var. Herkes fanatizm ile yanıp tutuşmuyor. Günümüz medya dünyası maalesef bunlardan besleniyor.

      Sil
  4. Yorumlar taraflı, kötü niyetli, amaç algı oluşturmak. Gerçi kendi takımını bu şekilde koruması bizim işimize gelir. Çünkü başarısızlıklarını sorgulamamaları onlara yeni başarısızlıkları getirecektir. Ancak, Galatasaray aleyhine ciddi algı peşinde bu arkadaşlar. Yapılacak en iyi şey izlememek, dinlememek. Sosyal medyadaki Galatasaray hesaplarının hiçbiri bu zatın en ufak bir açıklamasını dahi paylaşmamalı. Bizim için yok hükmünde olmalı. Ciddiye dahi alınmamalı, böylelerine verilecek en güzel cevap budur bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemek istemiyorum da, kısa videolarla da olsa ister istemez önüme düşüyor. Sosyal medya kullanıcısı da bundan kaçamıyor. Sonra da kayıtsız kalamıyor insan.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir