5 Şubat 2023 Pazar

Galatasaray 2-1 Trabzonspor, gençliğimiz ve Icardi'miz var


Hava durumu, bunun zemine yansıması ve Trabzonspor maçının ağırlığı. Hepsini bir araya getirince, çok kritik galibiyet. Üstelik 0-0 değil de, 1-0 yenik durumda başladığın maçta. 1-0 nasıl geriye düştük diye sorgulamanın alemi yok, kimse bir şey anlamadı. 1-0 geriye düştükten sonra panik yapmamak ve kontrollü şekilde skoru aramak değerli. Kaliten yüksek, bunun her fırsatta altını çizeceğim. O kalite de seni, en kötü oynadığın maçta dahi önde tutarken, bu maçta iyi de oynadın.

İlk yarıda aksayan yanlar var. Barış Alper Yılmaz, o bahsettiğim kaliteyi aşağıda tutan isimdi. Sol bekte de Dubois çok sırıtıyordu. Zemin ağır zaten, ters ayakla topu sürmek, hele ki geriden çıkmak hiç kolay olmuyor. Rüzgar dezavantajı da var, bunun getirisi de basit pas hataları oluyordu. Son haftalardaki sallanan isim Oliveira bu maçı müthiş geçti. Onun organizasyonunda da, skoru müthiş zamanda eşitleyip, 2. yarıda yapılan hamlelerle birlikte sonucu aldık.

Rakip ceza sahası çevresinde top ne zaman Icardi ile buluşsa pozisyona dönüştü. Bugün kaleyi fazla düşünmeden, ısrarla servis yaptı. Her servisinde de rakip kaleye şut atabildik. İlk yarıda bunu biraz daha arttırabilsek, maçı orada da çevirebilirdik. Okan Hoca'nın 45'de direkt hamle yapması ve Yunus Akgün'ü oyuna alışı, hücumdaki o kaliteyi daha da arttırdı. Yunus Akgün, bireysel kalitesi yüksek bir kanat. Penaltıyı aldı, pozisyonlara girdi ve geri dönüşteki katkısı büyük.

Okan Hoca'nın hamleleri de büyüyor. Torreira sakatlık nedeniyle çıksa da, Berkan Kutlu'nun etkisi de büyük. Yunus Akgün zaten maçın seyrini değiştirdi. Kaan Ayhan / Mertens değişikliğiyle de, orta sahada tüm sahipsiz topları toplamaya başlamıştık. Kaan Ayhan'ın pozisyon almasını çok beğendim, orta sahada oldukça iyiydi. Oliveira / Midtsjö hamlesi de kağıt üzerinde doğru olsa da, Midtsjö tanınmaz halde. Oyuna girişi, hakimiyeti rakibe verdi ve baskı yedik. Son 5 dakikada her şey değişebilirdi. Rakibe birçok kez vurdurduk çünkü.

Genele bakınca, Trabzonspor'un etkisi, baskısı vardı diyebileceğim an yok. 2-1 öne geçtikten sonra da, golü arayan, pozisyonlar bulan taraftık. Orada bitirebilmek lazım işte. Ligin ilk yarısının en büyük sıkıntısı bu fiş çekebilme hadisesiydi. Çok fazla kaçırdık. Uğurcan Çakır'ın performansı da etkiliydi tabi de, vuruş kalitesinin zayıf kaldığı anlar var. Yine de böylesine zor bir maçı, şu şartlar altında kazanabilmek ve bunu da iyi oynarken gerçekleştirebilmek değerli.

46 yorum:

  1. Penaltı dan önce rakibin ceza sahasında kornerden gelen topa elle müdahalesinden kaynaklı bir Penaltıda es geçildi ama fenerbahçe değiliz ki buna ağlayalım. Trabzon un ilk yarı şansa bulduğu gol harici pozisyonu yok neredeyse. İkinci yarı 3 ü bulup fişi cekebilseydik çok daha farklı olabilirdi. Neyse diyelim. Kayıpsız geçilen bir hafta daha. Şampiyonluğa bir adım daha...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakem iyiydi bence bu maçta.

      Sil
    2. Valla trabzonlu hucumcular hep bi elleriyle bizim savunmacilari itip kakti top saklarken bizimkiler yaptiginda faul verdi hakem. Meler maci tekrar izlerse umut ve gomeze bundan sonra cok dikkat eder. Bize abidik gubidik fauller verdi durantop firsati.

      Sil
    3. Yine de geçmiş performanslara oranla fena bulmadım hakemi. Çok daha kötülerini izliyoruz çünkü.

      Sil
  2. Hocam zaniolo diyorlar ciddiyiz diyorlar :) 8 e yaklassa oliveiranin olmadığı vakitler yada mertrens yada su maçta sağ kanat ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo, ideal düzenimizde sağ kanat oynar. Ya da Mertens kanada kayar.

      Sil
    2. Mertens kanada kayamaz... orada olmaz...

      Sil
    3. mertens de olamaz kanatta zaniolo da. mata'dan çıkılacak galiba. zaniolo ve mertens 10 numarayı götürecekler. yalnız biraz lükse kaçmaya başladık gibi. iyi değil.

      Sil
    4. Zaniolo olabilir, Mertens de farklı bir rolde olabilir. Mata varken olmazdı, kanat işleri.

      Sil
  3. Hakem feciydi bugün. Penaltımızı yedi, kaç tane korneri auta çevirdi sayamadım. Buna rağmen hiç düşmedik oyundan. Barış Alper kafasını kaldırmayı öğrenmezse maksimum geleceği seviye Galatasaray rotasyonu olur. Sağ kanada oyun aklı yüksek bir oyuncu transfer etsek muazzam olur. En merak ettiğim şey ise Muslera. Darbeye bağlı olarak en çok sakatlık yaşayan kalecimiz olabilir. Pozisyonu kurtarmak için hiçbir şeyden sakınmıyor. Umarım bir şeyi yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakem bence iyiydi, ben beğendim.

      Sil
    2. Bu sekil bir yönetim sene basindan beri olsaydi fark en az 12 puandi su an, hakem bence de siyah beyaz hata yapmadi 1, 2 gri pozisyon olabilir ama ben buna raziyim, TR standartlarina göre cok iyiydi.

      Sil
  4. Oliviera kadar varız resmen. Adam takımın vitesi gibi tempo onda. Bu maçta onu böyle görmek hakikatten beni memnun etti 2 3 haftadır sallanıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira bu takımın gerçekten her şeyi. Bu yüzden yazıyordum işte.

      Sil
    2. Bir pozisyonda deli gibi koştu press yapti ben inanamadim Berkan falan sandim dikkatlice baktim baktim Sergio :)

      Sil
    3. Oliveira, büyük maçları büyük oynuyor :)

      Sil
    4. Maç seçiyor biraz sanırsam.

      Sil
    5. Sanmıyorum. Öyle olsa, ligin ilk yarısını iyi geçmez. Arada formlar dalgalanır.

      Sil
  5. Barış malesef sağ kanatta çok sırıtıyor. Dubois iyi niyetle oynuyor ama sol ayaklı kazımcan en kısa sürede ilk 11e hazırlanmalı. Sergioyu çok beğendim, boey trezegeutyi mahvetti yok bmyle dominasyon. Nelson abdül yine çok iyi oynadı. Kerem evet çok top kaybediyor ama çokta deniyor bugün çok beğendim. Berkan iyi oynadı. Yunus çok verimliydi tek rakibi kendisi defansif katkı ve kondüsyonunda süreklilik sağlarsa ilk 11 için önemli aday olur. İcardi çok büyük oyuncu mertens icardi cidden başka seviyeler. İcardi çok büyük star cidden çok şanslıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz, pas yapacağın zamanlarda sırıtır. İş mücadele dönerse ya da geçiş kovalarsan işini yapar. 1-0 başlayınca maça, doğal olarak olmadı.

      Sil
  6. Bildiğin avans verip kazandığımız maç... Trabzon'a handikaplı oynadık galiba :))

    YanıtlaSil
  7. Bu maç ilk öncə Okan hocaya yazar
    Yerində zamanında doğru dəyişikliklərlə qalibiyyətdə önəmli pay onun
    Hocam tam şəkildə kamandanı artıq idarə edir
    Oyunçularla münasibəti taktik texnik mövzular olsun Allahın izniylə daha da yaxşı olacıq
    Bu işıq var
    Bu arada Kaan oyuna girəndən sonra çox önəmli işlər gördü
    Okan hoca ona da ilk 11 də bir yer tapmaq üçün baş sındırmalıdı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca da seri büyüdükçe, etkisini çok daha arttırdı. Kenardan yaptığı dokunuşlar, forma adaleti, oyuncu yönetimi çok büyük.

      Sil
  8. Zaniola gereksiz bir transfer gibi duruyor şu anda. Bu paralara Cengiz getirirsin. Bence 8 numara alarm verirken alternatifsizken çok gereksiz bir hamle olacağa benziyor. Kaliteyi arşa taşır doğru ama Rashia Mertens gibi oyuncular da varken biraz gereksiz yerde tutuyorum bu transferi. Kurallar neticesinde Rashia yedek bırakmak zorundayken Zaniola yer bulamıyorum. Uğur Çiftçi transferi %100 olacak sanırım çünkü aksi halde yabancı kuralına takılıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cengiz ne alaka abi? Evet Cengiz i bende isterim ama zaniola ile ilglsi yok ki Cengiz in. Hatta Cengiz i alıp yunus u gönderelim bile derim de zaniola ile alakası yok olayın.

      Sil
    2. Gereksiz değil, son derece gerekli. Hücuma ciddi anlamda kalite katacak.

      Sil
    3. Abi al zaniola yı 8e oynat kanatta oynat sahte 9e oynat... hücumda her yerde oynar. Ha zaniola mı Nabi keita mı dersen nabi keita derim çok net. Kanatlar kerem yunus rashica bir şekilde götürürsün de Nabi keita net oliviera nin yerine hatta önüne bile yazılır. Hücum jokeri falan geç net 8 yerine nabi keita oynar çok ta iyi olur. Oliviera alternatifsiz kalmaz böylece.

      Sil
    4. Cengiz ne alaka diyen kardeş Türk olduğu için olabilir mi acaba. Zaniola kural varken gereksiz bir transfer. Takım içi dengeler de çok önemli. Mertensi kessen sıkıntı. Kanada alsan çok daha büyük sıkıntı. Rashia oynatamıyorsun kuraldan dolayı. BAY, Yunus gibi oyuncular da rotasyonda beklerken önlerini kapatacağız. Kenarda Yusuf Mata varken aşırı gereksiz. Kalite anlamında büyük kalite. Icardi gibi üst seviye bir oyuncu ama onun için saha içerisinde kesebileceğin adam yok. Ya kural engel oluyor yada pozisyonu uymuyor. 8 numara olarak da büyük bir performans veremez. Rotasyon için de aşırı lüks. Her anlamda gereksiz bir transfer. Sahaya yazamıyorsun adını ötesi yok.

      Sil
    5. Doğru. İşin denge boyutu da önemli. Ama adam 23 yaşında. Avrupa’da transfer döneminin son gününde bu problemi yaşamamış olsa illaki bir alıcı bulurdu. Yani bonservisi ile gelip 6 ay bile oynasa büyük kazandırıp ayrılabilir. Icardi, Mertens, Mata gibi oyuncuların takımda olması da bu tarz oyuncuları ikna etmekte çok işe yarıyordur diye düşünüyorum. Zaniola alınıp satılsa bile bu ileride bize gelecek olan oyuncular için bir reklamdır. Ve ben Erden Timur varken 22 mil gibi rakamlara çıkılacağını hiç sanmıyorum. Torreira 6 mil karşılığında geldi Oliviera 2.5 mil karşılığında alındı. Abdülkerim bla bla saymakla bitmez. Şovunu yapacağına o kadar eminim ki. Okan hocanın da isim kim olursa olsun forma adaleti çok güçlü oyuncular da bunun farkında kenardan gelen adam saha içerisinde yaptıkları ortada. Bu havayı bu kadar yıldız olan takımda yakalamak da hiç kolay değil. Zaniola gelsin yeterki. Muslera sakatlığı bizi nasıl kara kara düşündürüyor. Takımda sadece Olivera değil Mertens de alternatifsiz. Onun profiline cuk diye oturacak bir isim kendisi.

      Sil
    6. 23 yaşında, Dünya futbolunun en yetenekli futbolcularından birini aldın ve gereksiz mi oluyor? Yatırımdır bu transfer. Denge falan da bozmaz. Böyle bir kalite adına uygun şartlar.

      Sil
  9. BAY cok top ezdi Mertens, Dubois, Sergio mükemmeldi, Yunus da yipratti herifleri baya eger kalede Ugurcan olmasaydi bugün en az 4lük olurdu Trabzon.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün, hücuma ciddi ivme getirdi. Yükselişi devam ediyor.

      Sil
    2. Belki de Yunus'un tekrar kendini kanitlayarak geri gelmesi daha iyi olacak ben de cok begendim Yunus'u bugün, özellikle yorgun Trabzona enerjisiyle cok etki etti, belki de Yunus'u da Gomis gibi kullanmamiz lazim.

      Sil
    3. Yunus Dünya Kupası arasını çok verimli geçiriyordu sakatlandı. O sakatlık olmasa belki şu anda oynadığının da üzerinde oynardı. Özgüveni yerine gelmiş. Tercihleri güzel yapıyor. Değerli bunlar. Hamle gücünü yükseltiyorlar. Ama BAY yerine onunla başlamak çok daha iyi olacaktır birdahaki maç için. Çünkü hakettiği ortada

      Sil
    4. Şu an iyi döndü. Sözleşme sonrası da ivme kazandı.

      Sil
  10. Maç sonu başkanın açıklamaları büyük takım başkanına yakışan açıklamalardı. Bahane yok duruma dair ne oluyorsa onu anlattı ne eğildi ne büküldü. Başkalarının başkanları gibi kendini küçük düşürmeden her şeyi anlattı. Helal olsun başkanım. Herkes eteğindeki taşı döksün herkes için adalet dedi. Eğmedi bukmedi net konuştu. Hodri meydan dedi büyük bir dürüstlüke.. hadi bakalım görelim malum takımın açıklamasını! Hodri meydan! Hodri meydan!: hem de galatasaray in net penaltısı verilmemisken hodri meydan. Hiç konuşmadı bile başkan bir penaltımızın yenilmiş olmasını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önüne bakıyor, saha içerisinde kalıyor.. Doğrusu da bu.

      Sil
  11. Uğurcan in Abdülkerim w müdahalesine de penaltı çalınabilir. Uğurcan topa müdahale şansı yok zaten topa da dokunamiyor direk Abdülkerim e müdahale ediyor. Hakem görememiş olsa bile var in görmesi gerekiyordu. Bu pozisyon atlaniyor ama bence var dan penaltı gelmesi gerekiyordu. Hakem iyiydi diyorsun ama bence lehimize 2 penaltı es geçildi ve bir çok korner pozisyonuna aut verdi pek çok faul pozisyonunu es geçti özellikle galatasaray lehine olanları. Hakem iyiydi diyorsun ama Trabzon lehine iyiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de o pozisyon penaltıydı ama alıştık onların çalınmamasına.

      Sil
  12. Burak Elmas, Okan Buruk ile anlaşmış olsa vasıfsızı getirmek yerine. Hala yönetim ondaydı belkide. Elinden gelen tüm kötülükleri de yaptı bize sağolsun. Fatih Hocamı göndermesi, Seçimi ertelemesi, Okan Hocayı getirmemesi. Birçok anlamsız hareketi oldu camiaya karşı ama Okan Buruk takımı 1 ay evvel almış olsa takımını kurmuş olsa Galatasaray puan kaybetmezmiş bu sene. Görüyoruz ki değişikliklerden tutun giren oyunculara kadar herşey doğru yapılıyor. Kaan Ayhan girdiğinde sitem de ettim doğrusu ama Okan hocam yine ağzımın payını verdi o kadar doğru zamanda o kadar mükemmel bir değişiklik ki. Midstjö toparlanmayı düşünmüyor bile. Sahada hayalet kıvam takılıyor. Sene sonu kendisi ile el sıkışıp gönderilir sanırım. Berkan bu formdayken ve Kaan Ayhan alınmışken kendisi 3. Opsiyon haline geliyor. Kaan 6 numara bu ligde çok rahat da oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dubois Midstjö'yü nasil fircaladi abi dikkat ettiyseniz sonlarda adamini kovalamadi diye, MIDTSJÖ kafa olarak bitmis ama Dubois'i cok begendim lider oyuncu hem de takimin emegine sahip cikmasi cok kral hareketti.

      Sil
    2. O zaman da belki, Okan Hoca elindeki kadroyla istediğini yapamayacaktı belki. Ya da yapacaktı da, Burak Elmas kendisini kurtaracaktı. Şu günleri yaşayamayacaktık.

      Sil
  13. (Emre)
    Kerem macin adamiydi bence. Cok etkili oynadi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara gibi oynamaya başladı ki, bu onun oyununa büyük kalite katar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir