4 Şubat 2023 Cumartesi

Gomis'in Galatasaray'a geri dönüşünün üzerinden 1 yıl geçti


Gomis'in Galatasaray'a geri dönüşünün üzerinden 1 yıl geçti. Hiç ayrılmasa ne olurdu gibi bir konu açmayacağım, bunu sık sık konuştuk, tartıştık. Burada konuşulması gereken, 36 - 37 yaş aralığında ve Suudi Arabistan Ligi'nden gelmiş olsa da, Galatasaray'a ne denli etki etti. Suudi Arabistan Ligi diye altını çizme nedenim, o diyardan gelen futbolcuların yaşadığı fiziksel düşüş. Gomis de belki fit olarak dönmedi de, yaş haddi atlanmasın. Buna rağmen geçtiğimiz sezon yapmış olduğu etkiyi de hatırlamak lazım.

Geçen sezonun hedefi, gemiyi güvenle limana yanaştırmaktı. Öyle bir ortamda geldi ki, öz güvenini yitirmiş, kazanmayı unutmuş, "acaba düşer miyiz" korkusunu dahi yaşayan bir takımdı. Göztepe / Rizespor serisi iyi geçilememiş olsa, düşme muhabbetini daha yüksek sesle yapılacaktı. O seri aşıldıysa, Gomis'in etkisi yadsınamaz. 2 maçta da sonradan girip, ayakların titrediği anda fişi çeken isimdi. Özellikle de Göztepe maçında.

Yarım sezon için, bu yaşta bir futbolcu alınır mı deniyordu ya, onlar hiçbir şeyi bilmeyenler işte. Günün şartları üzerine yorum yapmasını bilmeyenler. Geçtiğimiz sezon, Türkiye Ligi'nde 14 maçta 9 gol. Bu istatistik de konuyu anlatıyor zaten. Gemiyi güvenle karaya yanaştırdı, öz güveni yükseltti, biraz olsun nefes almamızı sağladı. Al Hilal ile olan sözleşmesi bittiğinde, transferi adına bu yüzden heyecanlanıyordum.

İşin benim beklentimi aştığı noktası ise bu sezon göstermiş olduğu performans. Yaz dönemini hatırlayın, takımdan ayrılmalı mı diye konuşuluyordu. Okan Hoca ise onu takımda tuttu ve katkısını aldı. Ligde 16 maçta 8 gol atması bir yana, 8 gol de birbirinden kritik. Özellikle de sezon başında yaptıklarıyla. Çoğu maçı onunla, üstelik son dakikalarda kazandık. O sürede kırılmayıp, şu an güvenli konumdaysak, bu da fazlasıyla Gomis sayesinde.

4 yorum:

  1. (Emre)
    Aslinda yarim sezon icin bu yasta oyuncular alinir. 3-4 yillik søzlesmeler vermek yanlis olan. Yillardir bircok 30 yas ustu oyunculardan katki alan bir ulkeyiz. Niye yatmaya geliyorlar diye algi yaratiliyor anlamiyorum. Mertens'e bile yasi yuzunden karsi cikan vardi. Yazmistik burada yorumlarda yasa takilmayin adam takimin en hareketli oyuncusu olur diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.5 yıl verdik, sorun görünmedi. Yeni sezon için umutsuz bakanlar olsa da, Gomis çok büyük bir lider.

      Sil
  2. Ben şüpheyle yaklaşanlardandım, yanıldım, mutluyum. Aslolan Galatasaray'dır. Hep bu şekilde yanılayım, razıyım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir