10 Şubat 2023 Cuma

Hayata tutunma mücadelesinde, seni ayakta tutan unsurlardan biri


Galatasaray'la gurur duyuyorum. Eminim ki herkes de kendi takımlarıyla alakalı gurur doludur. Herkes, elinden gelenin en iyisini vermeye çalışıyor ve yardımlarda bulunuyor. Bu yazı yayına girerken, Galatasaray 61. yardım tırını bölgeye gönderiyordu. Sadece İstanbul'da değil, afet bölgesinde de müthiş bir koordinasyon var. O bölgede 2 depo kiralanmış, tüm ürünler de orada kategorize ediliyor. Sonra da kargo ya da kurye mantığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Dursun Özbek İstanbul'da, Erden Timur da afet bölgesinde bu işin organizasyonunu sağlıyor. Galatasaray'ın sosyal medya hesaplarında paylaşmış olduğu birçok yardım kampanyası da oluyor. Koliler oluşturuluyordu geçen. Stada gidip de yardımda bulunan birçok insanımız var zaten. Bu kulüpler çok değerli, ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşları. Futbol zamanı birbirimizi yesek de, iş maalesef bu noktada geldiğinde, olabildiğince kenetleniyoruz. Zor olsa da, bu yaraları da sararız.

87 saatlik yaşam mücadelesinin ardından, Kadir kardeşimiz enkazdan kurtarılmıştı. İsteği de Icardi'den imzalı forma olmuştu. Icardi, bu çağrıya kayıtsız kalmadı tabi, formasını yolladı. Bu tarz birçok durum yaşanıyor. Futbol, sandığımızdan çok daha değerli bizler için. Çoğumuzun da hayata tutunma, mutlu olma dallarından biri. Saha içerisindeki mücadeleden mutsuz ayrılmak dahi, bu hayata dair bir duygu. Farklı bir sevgi bu. Ne kadar zor şartlarda olursan ol, hayata tutunma mücadelesinde seni ayakta tutan unsurlardan biri oluyor.

Aklımızın almayacağı durumlara da şahit oluyoruz tabi. Ahmet Nur Çebi'nin yapmış olduğu açıklamayı gördünüz değil mi? Hatayspor ve Gaziantep FK maçlarında 5 puan kaybetmiş, o maçların yok sayılmasını, adaletli tablonun böyle oluşacağını söylüyor. O takımlar lige devam etmeyeceği için, verdikleri mücadeleyi yok sayıyor ve bu ortamda kendi çıkarını kovalıyor. Bunu da ilk kez yapmıyor. Bu tarz her durumda, kendi çıkarına yönelik, bugün a deyip, yarın b diyeceği söylemleri oluyor. 

Eminim ki bundan en başta Beşiktaşlılar utandı ve tepkisini gösterdi. Ben de utandım, herkesin utanması gerekiyor. Al şampiyonluk da senin olsun, ne fark eder? Futbol devam edecek mutlaka da, biz ne yaşıyoruz, şu an neyin derdindeyiz, sen ne kovalıyorsun? Yağız isimli kardeşimiz de 105 saat sonunda enkazdan kurtulduğunda, en büyük Beşiktaş diye bağırdı. Galatasaray sosyal medya hesabı da o görüntüyü, siyah beyaz kalplerle paylaştı. Nice şampiyonluklar, güzel günler göreceksin diyerek.

4 yorum:

  1. Şu tabloda siyaset yahut çıkar peşinde olanları Allah kahretsin. Tek söylenmesi gereken de bu. Beşiktaş gibi bir kulübe Süleyman Seba gibi büyük başkanlardan sonra, böyle terbiyesiz bir insansın başkanlık yapıyor olması da çok üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve her konuda böyle, sürekli bir çıkar kovalama sevdası. Ben okurken utandım :(

      Sil
    2. Bugün ilk defa maç izledim tekrardan, ne kadar kalbimiz gitmese de sevdiğimiz şeyleri yapmayıp sürekli travmayı tekrar yaşamamızın kimseye faydası yok. İhtiyaç sahiplerine daha iyi yardım edebilmek için kendi akıl ve ruh sağlığımızı sağlam tutmamız gerek

      Sil
    3. İyi yaptın. Bir şekilde kafayı dağıtmak gerekiyor. Güçlü kalalım ki, daha çok yardımımız olsun. Ben de bir şeyler yazmaya başladım, yoksa kafayı yiyeceğim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir