22 Şubat 2023 Çarşamba

Hücum tarafında paylaşılan birçok istatistikte, Galatasaraylı futbolcular üst sıralarda


Comparisonator Türkçe 'nin paylaşmış olduğu istatistikler değerli. Hücum tarafında paylaşılan birçok istatistikte de, Galatasaraylı futbolcular üst sıralarda. Galatasaray hücumundaki temel sıkıntının "bitiricilik" olduğunu söylüyorduk. Icardi devreye girince, o sorun da ortadan kalktı. Zaniolo transferiyle de birlikte, hücumdaki eksik parçayı tamamlamış oluyoruz. Kaliteli ayaklarımız var ve iyi bir düzen içerisinde büyüyorlar. Okan Hoca'nın hakkını her fırsatta vermeliyiz.

Süper Lig'de bu sezon toplamda en fazla şans yaratan oyuncular:  

🥇 Dries Mertens - 35 
🥈 Kerem Aktürkoğlu - 32 
🥉 Sergio Oliveira - 30 
🥉 Alexandru Maxim - 30 
5- Anastasios Bakasetas - 29 
6- Guilherme - 28 
7- Younes Belhanda - 26 
8- Sacha Boey - 25 

Boey'in bu listede yer almasını önemsiyorum. Bir bekin, hücumda böylesine şans yaratabilmesi büyük koz. Konyaspor'lu Guilherme de listede mesela. Oyun tarzı biraz daha teknik özelliğe dayalı. Boey ise daha çok temposuyla ön planda olan bir bekken, bu özelliğini hücuma yansıtabilmeyi öğrendi. Listenin ilk 3 sırasında da Galatasaraylı futbolcular var. Zaniolo da devreye girince, maç başına ortalaması ile bu listede yerini alacaktır. Mertens'in varlığı mühim, 2. forvet gibi düşünsek de, gerçek anlamda bir oyun kurucu gibi hareket ediyor. Daha eforlu oynuyor ve bunu da 35 yaşında yapıyor. Kendisini bu oyuna inandırabilmek de mesele. 

Süper Lig'de bu sezon toplamda en fazla başarılı kilit pas veren bek oyuncuları:  

🥇 Sacha Boey – 20 
🥈 Guilherme – 19 
🥉 Caner Erkin– 13 
4- Ferdi Kadıoğlu – 11 
5- Onur Bulut – 10

Boey'un hücum tarafındaki gelişimi her özelliği yansımış halde. Teknik özelliğiyle öne çıkan birçok bekin önüne geçebilmesi de tam anlamıyla hoca dokunuşudur. Adekugbe de benzer tarzda bir bek. Hatayspor performansı çoğu noktada eksik bulunsa da, takımının oynadığı oyun, kimlerle ve ne oynandığı da konuşulmalı. Galatasaray'da bambaşka bir kalite var. Etrafındaki oyuncu grubu daha iyi olacak, bu tarz bir beke ne denli dokunduğu görünen bir teknik adamla çalışacak. Soldan da bu katkının yarısını alabilsek, oyun yönlülüğü kusursuz bir düzeye geliyor.

8 yorum:

  1. Mertens yeterince anlasilmiyor abi rakamlara bakinca her yerde Mertens var ve bunu gelir gelmez bu kadar kaosun içinde ve 35 yasinda yapiyor bu adam 1 sene daha kalsin o zaman her maç Italya'daki Mertens'i izleriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. Forvet gibi değil de, oyun kurucu gibi oynuyor çünkü. Napoli'deki rolünden çok farklı.

      Sil
    2. Haklisin ama adamda 10 numara icin de potansiyel var nereye koyarsan koy katki aliyorsun rakamlari kaleden cok geride oynamasina ragmen ligin en iyilerinden iste böyle bir adam Mertens, seni tenzih ederek söylüyorum yeterince övülmedigini düsünüyorum böylesine bir kalitenin.

      Sil
    3. Icardi devreye girdikten sonra, Mertens'in tabelası da ciddi anlamda yükseldi.

      Sil
    4. Ikisinin uyumu cidden müthis zaten ayni kalibrede oyuncular sonucta bu kaliteye alışık adamlari alinca ister istemez böyle sinerjiler oluşuyor.

      Sil
    5. Aynı dili konuşuyorlar bir de. Zaniolo'yu da ekle şimdi oraya. Dilden kastım, futbol dili :) Serie A yıldızları. Orada iyi bir futbol dili oluştu. İyi futbol da, iyi futbolcularla oynanıyor.

      Sil
  2. Hikmet Karaman'in Sports Digitale'de Mertens'i anlattigi bir hareketli pas video yorumu var, mükemmel anlatim, ciddi kalite bence Icardi ile birlikte en kaliteli oyuncumuz Mertens, tartismaya kapali :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens'in hakkı bence de yeterince teslim edilmiyor. O da gol / asist katkısı yüzünden olabilir ama son haftalara bakınca, tabela konusunda da Mertens en iyilerden biri. Rolü değişti burada, o role kendisini inandırmak da mesele bence. 35 yaşındasın, kendi kalitene oranla seviye düşürerek bu lige geldin. Ben kendi işime de bakarım diyebilirdi ama öyle yapmıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir