28 Şubat 2023 Salı

36 yaşında da eminim ki bu katkıyı verecek


Mertens, o kadar istikrarlı devam ediyordu ki, sakatlanma ihtimali hiç aklıma dahi gelmiyordu. Kampta oynanan hazırlık maçlarında, hafif sakatlığından ötürü oynatılmadı. İstanbul'daki hazırlık maçında onu izleyebiliriz. En olmadı, Kasımpaşa maçında zaten sahada olacaktır. 35 yaşında olmasına karşın, takımın en eforlu isimlerinden biri olduğunu ısrarla yazıyoruz. Tempo çok yüksek, hareketli ve yeni pozisyonu da böyle oynaması gerektiğini söylüyor.

Bunu göze almak ve başarı için çabalamak da mühim. Kariyerinde hiç şampiyonluğu yok, eminim ki bunu kazanmayı çok istiyor. Galatasaray'ı sevdi, aidiyet hissediyor. Bu yaşta bir futbolcu ne kadar kaliteli olursa olsun, ekonomik oynamasını beklersiniz. Mertens de kariyerinin en iyi dönemlerini forvet ve 2. forvet gibi oynayarak geçirmişti. Galatasaray'da ise gerçek anlamda, hareketli bir 10 numara gibi oynuyor.

Böyle oynaması gerektiğinde onu "skor" katkısından da uzak tutabiliyor. Oysa asıl olayı, rakip ceza sahası içerisindeki gol etkisiydi. Eforlu oynarken, bazen bitirmeye nefes kalmayabiliyor. Buna rağmen, son haftalardaki gol / asist katkısı çok yüksek. Bundan ötesi, oyun içi katkısı. 60 - 65 dakika, kesintisiz pres yapabiliyor. Orta sahanın gerisine gelip pas yapar, oyun kurar, seni öne taşımaya çalışır. Çok büyük bir futbolcu izliyoruz.

Yeni sezonda da kendisiyle devam edileceği yönünde haberler var da, bu habercilik değil. +1 yıllık daha opsiyon var zaten. Bu da belli şartlar karşılandığında devreye girecek. Oynadığı maç sayısıyla da bunu karşılamak üzere. Kalsın da zaten. 36 yaşında da eminim ki bu katkıyı verecek. Ya da alternatif üretecek, daha ekonomik kullanacaksın. Mertens de nefes aldırıldığında, çok daha fazlasını verebilecek bir kalite.

4 yorum:

  1. Mertens hayraniyim kalmasini da cok isterim, skor katkisi alistikca yükseliyor, seneye daha da yüksek olur dedigin gibi hem ortadaki pozisyonunu rahatlatirsin hem de ligi ve ülkeyi tamamen anlamis olur.
    Kabul edelim ki Icardi gibi celik sinirlere sahip degilsen bizim ülkemiz ve ligimiz bu kadar kaosun, tarafli kurumlarin, cifte standartin icinde alismasi kolay bir yer degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens de o çelik gibi sinirlere hakim. Neşesi ile de ön planda :)

      Sil
  2. Abi mən Mertens haqqında fərqli düşüncədəyəm
    Mertens həm karakter həm yetenek anlamında yüksək ancaq Galatasarayın oyun planına uymadığını düşünürəm
    3 5 2 nin gizli forveti indi savaşan 10 nömrə oynayır
    Onunla bərabər yenə də işini görür ancaq yenə də məncə tam bir Mertens deyil
    Ona görə də sezon sonu mütləq şəkildə bir 10 nömrə alınacaq deyə düşünürəm
    Mertens isə kadroda mütləq tutulmalıdır
    Təbiiki Ərəbistandan astronomik bir təklif gəlsə fikirlər dəyişə bilər:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an uyuyor. 10 numarayı, 8 numara gibi oynayabilecek, çalışkan bir profil. İhtiyaç da bu zaten. Mertens de böyle oynuyor. Ama farklı formasyona geçince zor tabi. Kanat gibi oynamaz artık. Tempo yetmiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir