4 Şubat 2023 Cumartesi

Naby Keita & Galatasaray, 8 numara ihtiyacı elzem


Galatasaray'ın 8 numara ihtiyacı elzem. O pozisyon için net alternatif üretmek gerekiyor. Oliveira'nın arkasına bir isim derken, onun formasını tartışılacak hale getirecek bir isim de gelebilir artık. Hatta zaman zaman, 4-3-3 gibi oynamanı sağlayacak bir orta saha diyelim. Galatasaray orta sahası için temel eksiklik, Oliveira olmadığı an ne yapılacağı. Şu sıralar kötü oynuyor mesela, kenara alamıyorsun. Ya da maç içinde kenardan hamle yapamıyorsun.

Avrupa'da transfer bitti ve sekenleri toplama günlerindeyiz. Yaz dönemi, Eylül ayında yaptığımız transferleri hatırlayın. Bu dönem de aynısı olacaktır. Naby Keita ismi Galatasaray'la anılıyor. Liverpool rotasyonunun derinliklerine doğru geldi. Onu etkileyen en büyük sıkıntı sakatlık geçmişi. Özellikle de Liverpool döneminde yaşadıklarıyla. Çok iyi futbolcu da, maalesef sık sakatlanıyor. Bu durum biraz da Klopp'un temposuyla alakalı. Normal şartlarda hayal edebileceğimiz bir futbolcu değildi.

Galatasaray orta saha rotasyonunda "özellik" itibarıyla eksiklik, topla dripling özelliği olan, tekniği güçlü bir orta saha. Midtsjö bu rolde desek de, beklentiyi karşılayamadı. Badou Ndiaye tarzı orta sahaların, iyi dönemi yaptığını hatırlayın. Ya da Gedson Fernandes örneği taze. Naby Keita, bu tarz orta sahaların bir dönem en önde isimlerinden biriydi. Sakatlıklar onu geriye attı. Topla dripling özelliği üst düzey, ısrarla dikine oynayan, teknik kapasitesi oldukça yüksek.

Orta sahada oyunun 2 yönünde de çok etkin. Çalışkanlığının da altını çizmek lazım. Şu sıralar forma giymeye başladı. Sezon öncesini sakat geçmişti. Ne kadar forma giymeye başlasa da, rotasyonun biraz dibinde. Liverpool da onu elden çıkartmak istiyor. Galatasaray ihtimali de burada başlar. Bonservisini almak zor da, kiralama ihtimali gündemdir. 1.5 yıllık kiralama sonrası, olası opsiyonu konuşmak bana mantıklı geliyor. Günün şartlarını düşününce, bu ayarda başka bir orta saha alabileceğimizi düşünmüyorum.

8 yorum:

  1. Prime döneminde muhteşemdi; yıldırım gibi çıkıyordu topla. O performansın %50'sini verse içinden geçer bizim ligin, hele ki bu kadroda uçar, her maç skora katkı verir. Keşke gelse.

    YanıtlaSil
  2. Naby keitanın sözleşmesi sene sonu bitiyor. Liverpool o yüzden bonservis ile satış düşünebilir.

    YanıtlaSil
  3. Torreria nın İdeal Partneri olacak bir isim gelecek sezon şampiyonlar Ligi içinde muhteşem olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 ihtimalini de getirir sana.

      Sil
    2. Maç içinde formasyon değişiklikligi ihtimali getirir kesinlikle haklısın burak. Nabi keita sana bunu sağlar.

      Sil
    3. Elini çok güçlendirir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir