28 Şubat 2023 Salı

Ödenen yüksek bonservisin ihalesi futbolcuya mı bırakılmalı?


Diagne konusunda dönem dönem fikir ayrılıkları yaşandı. Hayal kırıklığı olduğunu iddia eden de oldu, hakkının yeterince teslim edilmediğine de. Ödenen bonservis o kadar büyüktü ki, beklenti de doğal olarak arşa çıktı. Burada tartışılması gereken, bu bonservis üzerinden mi futbolcuyu konuşalım. Daha doğrusu, bu bonservisin verilmesi onun suçu mu? Öyle bir beklenti oluşturuldu ki, hayal kırıklığı diyenlerin de haklı oldukları noktalar vardı.

Diagne de dönem dönem tüy dikti buna. Şampiyon olundu, şampiyonluk kutlamalarında "ailesinden biri vefat etti" üzerinden katılmadı. Sonra ülkesinde bir gördük, eğlence tam gaz. Devamında da erken ip koptu ve takımdan gönderilmesine odaklanıldı. Anderlecht derken, yolda karar değiştirip Club Brugge'ye imza attı. 2 ayda orada kadro dışı kalıp, tüm sezonu boş geçirdi. Gitmeli miydi dersek, orası da ayrı konu. Şampiyon olunan sezonda bence kötü değildi.

Diagne'ye uygun bir oyunumuz olmasa da, oyun içi katkısıyla büyük iş gördü. O geri dönüşte, bence ciddi pay sahibi. Feghouli ve Belhanda'yı coşturan adam dahi diyebilirim. 10 golü var o yarım sezonda, Rizespor deplasmanındaki dönüşü kim unutabilir? Ertesi sezon Falcao gibi forvetleri konuşurken, ilgimiz çok kaydı. 2020 / 2021 sezonunda Galatasaray'a geri döndüğünde de, ana plan olmasa da, forma bir noktada ona geldi. O sezon da 15 maçta 9 golü var. Yine beğenmedik tabi.

Fatih Hoca da, forvet konusunda istikrarlı hareket etmedi. Diagne'ye sık sık dönüp, futbolcu da iyi işler yapmasına rağmen onu kenara aldı. Bu durum Mostafa Mohamed için de geçerli mesela, başka isimler için de. 15 maçta 9 gol atan forvet, ligin 2. yarısında kiralık olarak gönderilmez. 2021 / 2022 sezonunda da, forma Diagne'ye geldiğinde o katkıyı yine aldık ama hiçbir zaman 1. tercih olmadı. Kalçasından sakatlık yaşayınca da tüm bağ koptu zaten.

Takımdan ayrılması doğaldı. Söylediğim gibi, bağ koptu. Kalsaydı, Okan Hoca ondan alternatif üretebilirdi mutlaka. Burada mühim nokta, geçen sezondan tartışılan çoğu isimle yola deva etmeden, yeni bir takım oluşturmaktı. Karagümrük'e gidişi doğaldır, orada da başarılı olacağını hepimiz biliyorduk. 22 maçta 13 golü var, fazlasıyla doğal. Bu ligin forveti, atar yani. Mostafa Mohamed, yaz dönemi dönecek gibi duruyor. Ben onun alternatif olabileceğini düşünüyorum. 

6 yorum:

  1. Amrabat'ta da yaşadık bunu. 8 milyonluk bonservisin altında ezildi adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amrabat da oysa değerli bir futbolcuydu. 8 milyon avro asla etmezdi de, bu bonservisin ödenmesi de onun suçu değildi.

      Sil
  2. Suç tamamen o zamanki yönetimindir. 1 sezon önce 30 gol atıp seni Şampiyon yapan golcünü satıp ne yaz döneminde ne de ara transfer döneminde golcü almayıp transferin son günü panikle gidersen; Cagne'ye de 15 milyon verirsin Bu para fahiştir. 6-7 milyon euroluk adama 2 katı para ödenmesi tamamen bir yönetim beceriksizliği ve aymazlığıdır. Şampiyonlar ligi oynanacak sezona as golcü olmadan takımı başlatmak bence istifa sebebidir. Üstelik bunu yaparken finansal fair play kapsamında bir de hesap hatası yaptık deyip son adan bunu farketmek gibi skandal işlere de imza atmışlardı. Neyse o iş bilmez, rezil yönetimlerden bu yönetime gelmeyi başardık. tepemizde sallanan FFP kılıcı altında transfer yapmanın ne kadar zor olduğunu çok net hatırlıyorum ama o zaman adama Gomis'i neden sattın diye sorarlar? 4 sene sonra tekrar çağırdığında bile 4 yaş daha yaşlanmış Gomis seni kümede tuttu bu sene de zor zamanlarda yarıştan kopmamanı sağladı.
    Cagne konusu skandal bir iştir. Transfer ediliş şeklinden, ödenen paraya ve sonraki süreçte yönetilememesine ve istifade edilememesine kadar büyük bir zarardır. Ama 2019 şampiyonluğunda payı da büyüktür. Gelmese o sezon büyük ihtimalle şampiyon olmazdık. Hem kendi attı hem de etrafını oynattı.
    Şu anki yönetim mantalitesi tam arzu ettiğimiz gibi gidiyor. Kadro ve transfer planlamasını çok önceden yapıp gelecek sezonu veya sezonları önceden planlamaya dayanan çok doğru bir model. Aynı zamanda kulübe finansal anlamda nefes aldıracak hamleler de yaparak bir yandan da yarışmacı kimliği de yitirmemek. Erden Timur 3 sezon burada kalırsa avrupada bir kupa daha kazanma hayali kurmak abes olmayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilit nokta o zaten. Bir yandan da şanssızlık şu. Sattığın kadar al var, toplu para Ocak ayında eline geçti ama havuz dar. Tabi yaz dönemi bu iş bitmeli idi. Ocak ayinda bunu konuşmuyor olabilirdik. Burada ben de Diagne'ye suç bulmam. Elinden geleni yaptığına, yer yer başarı gösterdiğine de inanırım.

      Sil
  3. Diagne ve Mostafa gibi çok değerli 2 forvette çok iyi yararlanamadık. Özellikle Mostafa ilk geldiğinde müthiş oynuyordu. Birden düştü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forma istikrarı sağlamayıp, bir ona, bir buna dönünce, ister istemez kimse yükselemiyor. Performanslar kesik kalıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir