15 Şubat 2023 Çarşamba

Okan Hoca'nın da İtalya günlerini düşününce, verdiğimiz esinti Serie A oluyor


Galatasaray'ın hücum hattına bakalım. Zaniolo - Mertens - Kerem Aktürkoğlu ve önlerinde Icardi. Şöyle bir hücum hattını Inter ya da Milan gibi bir takımda kursan sırıtmaz. Bunu da abartmadan yazıyorum. Zaniolo, Mertens ve Icardi gibi hücumcular bu ligin fazlasında üzerinde. Aynı dönemde bir araya getirebilmen de çok zor. Torreira - Oliveira orta sahasını da düşününce, iskelet çok güçlü. Sol bek harici her mevkide, ligin en iyisine sahibiz.

Zaniolo'nun en iyi pozisyonu forvetin arkası olsa da, gerçek anlamda bir hücum jokeri. Forvet arkası zaten oynuyor, sağ kanatta da çok sayıda maça çıktı. Merkez orta sahada da bence oynar. Oliveira alternatifi yok derken, Zaniolo'yu orada da düşünebilirsin. Sol kanada da atarsın, daha güzeli de direkt forvet dahi oynar. O fiziğe ve oyun bilgisine sahip çünkü. Icardi yokken diye düşünürken, Zaniolo forvet için de alternatif.

Bu fizikte bir futbolcunun, dengesinin iyi olup, dripling özelliğinin de güçlü olması büyük koz. Çok mu sıkıştın, ön alana uzun oynarsın, o topları da alır. Top ayağındayken zaten özel bir yetenek. Bu fizik özelliği, Galatasaray hücumunun aradığı noktalardan biriydi. Barış Alper Yılmaz'ı kaç maçta, bu özelliği üzerinden kullandık. Forvet değil de, kanat olarak oynadığı maçları kast ediyorum. Kanattaki çalışkanlığı ve fizik gücünün üzerine gitmiştik.

Galatasaray'ın ideal kurgusunda Zaniolo'yu sağ kanatta izleriz. Forvet arkası en iyi pozisyonu. Şu an oynayabileceği yer de orası. Kanat için transfer düşünürken, hücum adına joker aldık. Hem 11'i güçlendirdik, hem de birçok pozisyonu çok güçlü bir şekilde alternatif altına aldık. Burada tabelası da güçlü olacaktır. Mertens, Icardi, Oliveira ve Torreira ile aynı futbol dilini konuşuyor zaten. Okan Hoca'nın da İtalya günlerini düşününce, verdiğimiz esinti Serie A oluyor.

7 yorum:

  1. Galatasaray yeni yönetim ve yeni hocası ile tekrar kendi seviyesine döndü kadro kalitesi anlamında. Neydi öyle Emre Kılınç, Aytaç, Assuncao, Etebo, Taylan falan ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı gayet iyi transferlerdi. Bugün o çıkışı yapsalar yine alınırlardı :)

      Sil
  2. Sol bek işi de çözülebilse keşke...

    YanıtlaSil
  3. Yunus, Barış Alper ve Kerem'de artık İtalyanca öğrensin o vakit

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dil bilmek iyi bir şey :)

      Sil
    2. Ama ben konuşma değil, futbol dili ile alakalı yazmıştım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir