28 Şubat 2023 Salı

Paul Pogba & Galatasaray, kumarın da kumarı


Pogba'nın düşüşü, öyle böyle bir düşüş değil. Bu sezon henüz süre almadı ve hazırlık kampından bu yana sakat. Yakın geçmişine dönünce de, Pogba'yla alakalı konuşabileceğimiz tek şey sakatlıkları oluyor. Sayısını dahi hatırlayamadığım, irili ufaklı tonla sakatlığı var. Sezonların yarısını, hatta ondan dahi fazlasını kaçırdığı dönemler oldu. Manchester United'e giderken, orta saha adına "en iyisi" olmasını bekliyorduk. Manchester United kariyeri de beklenilen düzeyde ilerledi diyemeyiz.

Juventus'tan Manchester United'a 105 milyon avro'luk bonservis bedeline transfer olurken, bu rakam çok eleştirilmişti. Bugün uçana kaçana böyle paralar veriliyor da, 2016 yılında bu kadarı da değildi. Mourinho o gün için, gelecek yıllarda Pogba'yı ne kadar uygun bir rakama transfer ettiğimiz anlaşılacak demişti. Kağıt üzerinde doğru aslında. Pogba ayarının aşağısında olan birçok futbolcu, daha yüksek paralara transfer yaptı.

Manchester United, bu sezona kadar hayal kırıklığıydı. Moruinho'yla parladıkları bir dönem olsa da, istenilen seviyenin daima uzağında kaldılar. Pogba da bu hayal kırıklığının en önemli parçalarından biriydi. Çünkü en büyük beklenti ondan yana duyuluyordu. Pogba'nın Milli Takım performansları çok iyi olurken, kulüp takımlarında o denli istekli değildi. Manchester United''da eminim ki o da istediğini bulamadı. Son döneminde sürekli sakattı da. Sözleşmesi bittiği gibi de Juventus'a geri döndü.

Juventus'ta da bu sezon maça çıkamadı. Sakatlığını atlattığı söylense de, ne durumda olduğunu bilemiyorum. İyileşti diyelim, yine sakatlanmayacağının garantisi asla yok. Artık öyle sakatlıklar yaşıyor ki, 2-3 hafta da değil, sezonu kapatıyor. Henüz 30 yaşında, Juventus belki önemli seviye ama geldiği konum itibarıyla da Galatasaray'a öneriliyor. Bu durumu devam ederse de, Juventus da ondan vazgeçmeye dünden razı olur. İster misin derseniz, isim ne kadar büyük olsa da, kumarın da kumarı bu iş. Maliyetlerin geri dönüşü olmaz.

4 yorum:

  1. Esasında uygun şartlarda oynanabilir bir kumar. Pogba büyük isim ama Midstjö şartlarında olacaksa olur. O da oyuncu hakikatten ayağa kalkmak istiyorsa olmayacak iş değil (Erden Timur Effect). Yoksa tartışılacak bir isim değil. Bu sakatlığı öncesindekilerde hakikatten sakat olduğuna inanmıyorum. Mental olarak biraz uzaklaşmış futboldan. Yeni bir hikaye yazmak istiyorsa buyursun. Seyretmek de isterim doğrusu bu forma altında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midtsjö şartlarında olmayacak elbette. O şartlara inse elbette alırsın :) Henüz oraya var. Juventus'a yeni imza attı, kazanç çok büyük. Kiralama tarzı bir hamle düşünülür belki de sürekli sakatlaniyor hali, böyle bir kumarı bence anlamsız kılıyor.

      Sil
  2. Hicbir zaman Pogba hayrani olmadim bence overrated bir oyuncu ama ister miyim isterim elbette zira ayaga kaldirabilirsen bizim ligimizin üzerinde her türlü ama büyük yatirim yapilsin da istemem dediginiz gibi kiralik formül en iyisi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük orta saha. Seviyeyi arttırmaz, direkt kendisi belirler. Ama kumar işte. Kiralık olsa bile kumar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir