27 Şubat 2023 Pazartesi

Saf kalite, attığı golün tanımı


Zaniolo'nun katacağı kaliteyi, futbolcuyu izlemeden de biliyorduk. İzlememekten kastım, Galatasaray forması altında. Yeniden ayağa kalkmak için geldiği Galatasaray'da, bir anda kendini hedefin içinde buldu. İyi bir takım içerisinde ve o da kalitesini konuşturacak. Bir an önce hazır olmak için çalışıyor. Kasımpaşa maçında 11'de izleriz diye bekliyorum. Alanyaspor maçında az süre alsa da, iç sahada oynayacağımız hazırlık maçında daha uzun süre izleriz.

Alanyaspor maçında aldığı kısıtlı sürede, kalitesinden esinti sundu diyebiliriz. Attığı çok tam anlamıyla "saf kalite". Golden önce, o muhteşem pası konuşmalı tabi. Kerem Aktürkoğlu, Zaniolo'yu o kadar muazzam gördü ki. Beklenmeyen an ve kısmen ters top. Zaniolo da o koşuyu müthiş gösteriyor. Zamanlaması ve çok iyi ve orada ofsayta düşmemek kalite işidir. Savunma arkasına sarkmasıyla birlikte de, gole uzanıyorsun.

Kaleciyi ekarte edişi de "saf kalite" dediğimiz unsur. O çalımı atabilip, dengesini koruyarak, ayakta kalmayı başardı ve golünü attı. Bu kadar uzun boylu bir futbolcunun, böylesine denge sahibi olması büyük avantaj. Zaniolo'yu özel kılan özelliklerinin de başında gelmekte. Fiziğini çok iyi kullanıp, dengeli de kalabiliyor. Bir futbolcunun hem bu kadar teknik olup, hem de fizik avantajını kullanabilmesi de az görülür.

Galatasaray'a nasıl düştü üzerinden şaşırmaya devam edeceğiz. Gittiği gün de çok üzüleceğiz. Böyle bir kaliteyi, uzun süre takımda tutabilmek güç. Az buçuk toparlandığı an, serbest kalma bedeli devreye girer ve Zaniolo gider. Ben kendimi bu duruma alıştırdım. Giderken de çok büyük bir rakam kazandırmış olacak. Bizler de, "Zaniolo, Galatasaray forması giydi" diye gururlanacağız. Ribery gibi bir tat bırakacak diyeceğim de, futbolcuların Galatasaray öncesi geçmişleri bambaşka.

4 yorum:

  1. Ribery'deki yaşadığımız yıkımın tarifi yok. Bütün yazımın berbat olduğunu sinirden stresten çıldırdığımı dün gibi hatırlıyorum. Çünkü bizden gittiği gün, kaçan balığın ne kadar büyük olduğunu adımız gibi biliyorduk. Nitekim, Bayern Münihte muhteşem bir kariyere imza attığında hep iç geçirerek izledik.
    Zaniola da gittiğinde kesinlikle çok üzüleceğiz ama umarım bu hemen olmaz. Herkes nedense yazın gider diyor ama ben 1 tam sezon izlemeyi çok ama çok isterim. Sonra da büyük para kazandırıp gideceği için Ribery kadar üzülmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerets de gelirken, bakıyor kadroya Ribery var. Planını onun üstüne yapıyor. Sonra bir bakmış, uçmuş gitmiş. Ribery ama no name bir isimdi. Bizde adını duyduk. Zaniolo öyle değil. Bu adam zaten yıldız. Ben de üzülmem. Ribery, bonservis getirse ona da üzülmezdim :)

      Sil
  2. Çok büyük oyuncu ama bu senenin en büyük transferi Abdülkerimdir. Yerli yabancı bu kalite yeri dolmazdı. Zaniola kesinlikle psikolojik olarak rakipleri yıpratmak adına transfer edildi. Net bir ihtiyaç değildi doğrusu. Ha kötü mü oldu hayır. Fırsat transferi eskinden transferin son günü ayağı kopmuş yada futbolla işi bitmiş adamlarla geçerdi. Şimdi Zaniola seviye çok başka yerlerde. Tek sorun Yusuf Demir aşırı yetersiz. Kiralık gitmeli gitmiyorsa da kadro dışı kalmalı ki aklı başına gelsin. Takımın da ligin de çok altında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası net. Abdülkerim Bardakcı 'yi alarak, tüm takımların da dengesini bozmuş oldun. Ligin en iyi stoperi sende.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir