4 Şubat 2023 Cumartesi

Şah çektik, hodri meydan


Bir kulüp çıkmış, Sivasspor maçında şu, Adana Demirspor maçında bu, ne olacak diye soruyor. Diğer kulüp de, kendi aleyhine olunca sessiz kalıyorsun, lehine olunca susuyorsun diyor. Bahsettiğim 2 kulup, kendi arasında da çatışıyor. Başarısızlıklarını bu şekilde örtme peşindeler. Galatasaray, en başından bu yana adalet arıyor, ayrıcalık istemiyor. Adil bir ortamda, mevcut farkın daha büyük olacağını herkes biliyor. Hodri meydan denmiş, kimine göre da şah çekmiş. Sezon başından bu yana, kime ne denli hata yapılmış, tarafsız ve uluslararası hakemler baksın ve bu da yayınlansın. 

Herkes ne sonuç çıkacağını biliyor da, dile getiremiyor işte. Fenerbahçe Başkanı, kendi başarısızlığını daima böyle örtmeye çalıştı. Alıcısı var çünkü. Satıyor, alanı da çıkıyor. Galatasaray lehine bir kez hata yapıldı ve tüm ülke karıştı. Sezon başından bu yana, Galatasaray aleyhine türlü hatalar yapıldı, kimsenin sesi çıkmadı. O çok konuştukları Sivasspor maçında bile, ilk yarıda çalınmayan bir penaltı var ki evlere şenlik. Şu maçta bu hata vardı diye konuşmama gerek yok, herkes neyin ne olduğunu zaten biliyor. Galatasaraylısı zaten biliyor da, şu an çıkıp konuşanlar da biliyor.

Algılara kapılmayız. Anlamsız bir savaşın içine de girmeyiz. Biz saha içindeyiz. Bizi sezon başından bu yana saha dışına çekmelerine rağmen, ısrarla saha içindeyiz. Biz o gün de döndük futbol konuştuk, eleştirdik, nasıl daha iyi olabiliriz diye baktık. Zaten o yüzden bugün başarılıyız. Yıllardır kendi başarısızlıklarını saha dışını konuşarak örtmeye çalıştılar. Olmayan futbol akıllarını, bu şekilde kapatmak istediler ve bunu yiyen, alıcısı çıkan taraftarı da kendilerine inandırdılar. Buna inanmayan, başarısızlığı konuşan var elbette. Onları ayırıyorum.

Ali Palabıyık, bugün kötü hakem olmadı, dün de böyleydi. Galatasaray, sadece 1 golle şampiyonluk kaybetti. Babel'in attığı nizami golü nasıl iptal ettiğini ve Gençlerbirliği maçının farka gitmeyişini hatırlayın. Ya da Fenerbahçe deplasman serisini bitirmeye yaklaştığımız o 1-1'lik maç. Fenerbahçe'nin attığı gol öncesi Feghouli'ye yapılan faul, Mehmet Topal'ın kırmızı kartı? En yakın örnek, bu sezonun Alanyaspor maçı. Biz o gün bu hakemin fişini çekelim dedik. Fenerbahçe Başkanı ise basın toplantısında, hakemler de hata yapar, onlar da insan dedi. Ali Palabıyık için dedi? E bugün ne diyorsun? Daha da vahimi, taraftarın bunu yiyor.

Hodri meydan işte. Bu sezon yapılmış tüm hakem hatalarına bakalım ve kimin ne derece hakkı yenmiş tekrar görelim. O vakit susulacak mı, başarısızlığını kabul edip, köşene çekilecek misin? Aziz Yıldırım dönemini, bu tarz hareket ediyor diye eleştiriyordun, şu an ona rahmet okutuyorsun. 5 yıldır görevdesin ve başarısızsın. Futbol aklın yok, yönetemiyorsun. Bir adam çıkıyor, Galatasaray'ın çehresini değiştiriyor diye mi bu olanlar? Senin 5 yılda yapamadığını, 6 ayda yaptı diye mi? Yine başarısız olacaksın, zaten başarısızsın da. Ligin başında işler iyi giderken, saha içi diyordun? Ne oldu bugün?

16 yorum:

  1. Galatasaray taraftarı ve üye yapısı asla diğer 2 İstanbul takımına benzemez. Birisi 6 puan diğeri 12 puan fark yemiş, twitter'dan Galatasaray'a yönelik paylaşım yapıyorlar altında da taraftarları "sapla" falan yazıyor. Galatasaray taraftarı asla yemez böyle şeyleri ve istifa der.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ı farklı kılan birçok yapısı var. Her yoldan geçeni üye yapmamak da bunlardan biri. Taraftarın da başarısızlığa asla tahammülü yoktur.

      Sil
  2. Yaşım sizden küçük, Fenerbahçe Galatasaray dan zengin palavralariyla büyüdüm. Takke gitti kel göründü. İşleri güçleri algı. Bu algıyı yıllarca kendi camiyalarini bile kandırarak yapmış bir camiya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarısızlıklarını türlü algılarla kapatmaya çalışıyorlar. Hep böyleydi maalesef.

      Sil
  3. hayatımda bu kadar ahlaksız bu kadar yüzsüz kitle görmedim. spor kulübü bile değil bir grup insan artığı bunlar. daha yeni ümraniye ve antalya maçları hakemle kazanılmış ortalığı ne hale getirdiler. ki adana demir maçında hakem yüzde 90 oranında doğru kararlar verdi. medyada 10 tane amigoları var gs medyası derler. tüm kurullar fbli dolu ama başkan gsli derler. inanılmaz bir örgüt bu. şahsen fbli kimse ile özel hayatımda arkadaş olmuyorum. hepsi aynı model. toplumun huzurunu bozuyorlar. sıktı artık gerçekten. ali koç'un yüzüne gözlerine bakın. resmen ergen öfkesine sahip. adeta 15 yaşında. gs başarılarıyla geçen ömürleri hepsinin dengesini bozmuş. bence "ne derlerse desinler" cevap vermemek lazım. sonu yok. sahaya çık maçını kazan. kendi kendilerini imha etsinler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha içinde kalıp, başarılı olduğumuz için ayarları bozuk zaten. Anladılar saha içerisinde nefeslerinin yetmeyeceğini.

      Sil
  4. İlk 10 hafta Galatasaray biçilirken sesini çıkarmayan medya Adana maçı sonrası neler yapıyor? Galatasaray kültürü çok farklı.Gurur duymalıyız.

    YanıtlaSil
  5. Yaşım hepinizden büyük Galatasaray fenerbahçe rekabetinin her türlüsünü gördüm ama şu an ki gibi iğrenç bir tartışma görmedim. Aziz Yıldırım dahi bu adamdan daha ahlakliydi çoğu zaman. Fenerbahçe nin kendi içinde yönetim değiştirememe varolana mahkum olma gibi sorunlarına deginmiyorum bile ama büyük konsensusla gelmis burak elmas yönetimini (ki o konsensus da tartışılır) senesi dolmadan gönderen bir Galatasaray varken yıllarca başarısızlığa mahkum olan fenerbahçe nin yönetim değişikligi yapamayıp suçluyu dışarıda arama çabasının ligi töhmet altına alma çabasına destek veren diger kulüplerin de aynı kaderi paylaşmasını can ı gönülden diliyorum. Hakemde insandır diye açıklama yapan tüm kulüpler fenerbahçe karşında hakem hatalarına maruz kaldılar kimsenin sesi çıkmadı. Başka kulüp başkanları aynı zamanda fenerbahçe genel kurul üyeleri olmasına rağmen bu gerçek göz ardı edildi. Galatasaray in üzerine oynandı yıllarca feto denildi de kendilerinin feto saf dışı edildikten sonra bir şampiyonluk bile elde edemediğini göz ardı ettiler. Eee gün geldi devran döndü. Ülkenin en zengin adamı şirketlerinde çalışan insanlara zam vermek yerine kaynaklarını futbolcu transferine aktarıp emekçilerin hakkını yiyip rezil her takım kurup sahasında en büyük rakibine sürekli mağlup olunca hatta hakemdir insandır hata yapar diye yaptıkları aciklama ile tukurduklerini yaladiklari zamanı bile unutup şimdi hakemden şikayet ediyorlar. Eee gün döner hesap döner sap döner keser döner. Hep kendinize yonttuğunuz dönemler geçti
    Ligden çekileceklermis... âlââ... daha temiz bir ligde oynarız eğer takımı ligden cekecek cesareti varsa fenerbahçe nin ki sanmıyorum. Amatör e düşüp çıkabilecek kadar ne kadrosu ne cesareti var çünkü onların.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaraylı olduğum için, her geçen zaman daha da gururluyum.. 35 yaşındayım, bu olanlar hep oluyordu.

      Sil
  6. Ben kendimi bildim bileli Fenerbahçe hep böyledi. Kulüp kültürleri budur. Asla değişmez. İstikrarlı başarı, özeleştiri kültürü gibi özelliklerden yoksundurlar. GS gücünü liseden alan, öz eleştiri kültürü ile yoğrulmuş ve başarısızlığa asla tahammülü olmayan bir kulüptür. 40 yıldır sürekli onları ezmemizin sebebi de bu. Bunu bir tülü anlamıyorlar anlamayacaklar.
    Bizim çok daha güçlü kadrolar kurup içerdeki rekabeti bitirmemiz gerekiyor. Asıl bizi mutlu eden Avrupa başarıları için her sen tuğla tuğla çıkmamız gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu Konyaspor uçağında dahi yaptıkları :(

      Sil
  7. Başkanın bunları muhatap almayıp herkes için adalet çağrısı yapması, herkesi adil bir lig mücadelesine davet etmesi çok önemli. Centilmenlik galatasaray in ruhunda var. Eşit şartlarda savaşalım... hodri meydan!

    YanıtlaSil
  8. Yıllardır aynı terane. Ligden çekiliriz tehditleri ile kurumları esir almaya çalışıyorlar. Bu kadar ciddi iseniz çekilin tutan mı var? Sahada futbol namına bir şey ortaya koyamayacaksin ondan sonra sürekli tehditlerle futbol kurumlarını esir almaya çalışacaksın. Blöf yaptıklarını cümle alem biliyor artık bu kulübün. Takımı ligden çekmek öyle kolay değil kendileri de biliyorlar çünkü bu kararın altında kalırlar takımda topçu tutamazlar. Yılların basarizligini öz eleştiri yaparak çözmek yerine başkalarını hedef göstererek sorunların üzerini örtmeye çalışıyorlar ama nafile çünkü güneş balçıkla sıvanmaz. Bunlar her maç penaltı verilsin hiç kırmızı kart görmesinler VAR hep bunlara çalışsın istiyorlar. Dertleri adalet değil kayirilmak istiyorlar sadece. Çık topunu oyna kardeşim sahada. Takım iyiyse zaten maçları alırsın hakemmis saha disiymis vız gelir. Rezil futbolu görme rakibine yapılanlara sessiz kal sonra kuru gürültü yap. Gerçekten ciddiye alınmadiklarini kendileri de görüyorlar. Bunları şike nedeniyle düşürmemek için yasa değişti bu ülkede daha ne olsun? Hala yok temmuz süreci yok otobüs kurşunlandı. Ne alakası var bunlarin sportif başarısızliklarla? Bunlar adli ve hukuki meseleler. Büyük takımsan bunların arkasına siginmayacaksin çıkıp sahada oyununu oynayacaksın diğer konuları mahkemede çözeceksin. Gerisi lafı güzaf...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligden çekiliyorsan, maça çıkmıyorsan bunu uygularsın. Yaparız, ederiz, oy verenlerden biri bendim. Cidden büyük şovlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir