15 Şubat 2023 Çarşamba

Sam Adekugbe & Galatasaray, sol beki yerliyle geçebilmek olmazsa olmazımız


Uğur Çiftçi'nin Galatasaray'a transferini uzun süre konuşmuştuk. Emre Taşdemir, Sivasspor'a gitmeyi kabul etse, bu transfer gerçekleşecekti de. Sonra bir ara sol bek gündemi rafa kalktı. Emre Taşdemir aldığı sürede fena görüntü vermemeye başlamıştı. Devamında ise çakıldı, olmayacağı anlaşıldı. Dubois'i sol beke kaydırdık, iyi katkı aldık. Götürüsü ise, 1 yabancı eksik oynamak. Yerli sol bek alternatifi biraz da bu yüzden üretilmek istendi.

Kazımcan Karataş da son maçlarda kenarda olsa da, bir türlü 11'e giremedi. Bu da iyi dönemediğine işaret. Sakatlığı öncesi ise ciddi anlamda yükseliyordu. Zaten o sağlıklı kalsa, bugün sol bek transferi konuşmuyor olurduk. TFF'nin Hatayspor ve Gaziantep FK'dan transfer edilecek futbolcularla alakalı tanıdığı hak var. Sezon sonuna kadar, bu takımlardan transfer edilen yabancılar "yerli statüsüne" dahil. Haliyle de bazı yabancılar bir anda değer kazandı.

Sol bekte yerli ihtimali, hücumda ekstra yabancı demek. Zaniolo da gelmişken, bu durum daha da elzem. Rashica'yı kenara almak daha kolay olabiliyordu da, Zaniolo'yu kullanmak gerekiyor. Hatayspor forması giyen Adekugbe de bu noktada alternatif oldu. Beşiktaş'ın da bu futbolcuyla alakalı bir isteği vardı. Şu an Galatasaray için daha elzem. Sol bekte "yerli statüsü" ihtimali, elini oldukça güçlendirecek. Bu transferin gerçekleşmesini isterim.

Belki çok ahım şahım bir sol bek değil de, atletizmini değerli buluyorum. Yeri geldi ve o pozisyonda Emre Taşdemir de idare etti. Kerem Aktürkoğlu'nun arkasını doldurmamız lazım diyorduk ya, atletik özelliği olan, tempolu bir sol bekin iş görebileceğini düşünüyorum. Dünya Kupası sonrası iyi dönemedi aslında. Bu sezon 18 lig maçında asisti de yok. Volkan Demirel'in yine de vazgeçmediği isimlerdendi. Galatasaray adına yararlı olabilir, en azından orayı yerli ile doldurabilmek değerli. Kazımcan Karataş bu arada iyi dönebilirse, rotasyon da güçleniyor.

14 yorum:

  1. Sanırım kiralık olarak anlaşılmış. Satın alma opsiyonu da varmış ama almaya para vermeye değecek bir oyuncu değil. Tek artısı bu sezon yerli statüsünde sayılması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atletizmi değerli. Bir anda patlama da yapabilir.

      Sil
  2. Emre Taşdemir in olmayacağı taa galaksinin diğer ucundan bile görünürken inat edip Sivas a gitmemesi takımın menfaatleri açısından çok kötü oldu. O inat edip gitmeyen adamı da sonraki hafta ilk 11 de sahaya çıkardı hoca ve o da neden gitmesi gerektiğini neden bu takımın oyuncusu olmadığını net bir şekilde gösterdi zaten. Gitmediyse kadro dışı bırakacaksın böyle adamları. Taaa alfa centouri den izleyen adam bu adamın ne işi var bu takımda dedi idmanını izleyenler 11 e yazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeri geldiğinde orayı doldurdu gayet. Özellikle ligin ilk yarısı. O kadar kötülemiyorum ben.

      Sil
  3. Bence Kazımcan'ın önüne transfer edilmedi. Birçok kişi ilk onbirde hep sam adekugbe nin ismini yazmış. Transferin mantığı bence sol bekte iki oyuncunun da yerli olması eğer kazımcan cezalı veya sakatlansa dubois oynayacak o zaman hucümda yabancı kesilecek. Bu transfer ile bu durum çözülmüş oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim iyi ise o oynayacak artık. Rekabete bakar :)

      Sil
  4. Zakharyan transferi de olursa harika bir rotasyonumuz olacak. Seneye de artık yabancı sınırının kalkmasını bekleyeceğiz ve belki Avrupa'da makasın yeniden kapandığını konuşacağız. Beklerden beklentimiz öncelikle yüksek fizik gücü ve dinamizm artık. Sacha istediğimiz bek profilinin tanımı olacaktır önümüzdeki 10 yılda, herkesi onunla karşılaştıracağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O biraz maliyetli tabi. Zaniolo geldikten sonra, şu gün adına sanmıyorum böyle bir rakam gözden çıkarılabilsin.

      Sil
  5. Öncelikle gecmis olsun ve Galatasaray'a hosgeldin diyerek baslayalim Sam kardesimize umarim basarili olur, kendisiyle alakali bütün videolari izledim saniyorum, keske izlemeseydim bizim seviyemizde kesinlikle degil, ortalari felaket oyun görüsü sınırlı viraz temposu var o kadar, esas yeri sag olan Dubois'in soldaki galinin cok cok gerisinde, saglikli bir Emre Tasdemir'in de gerisinde, umarim beni yaniltir ama cok heveslenmemeyi tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz da oynadığı takım ile alakalı konu. Dünya Kupası sonrası düşüş yaşadı. Atletizmi ve temposu orayı doldurur diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Insallah basarili olur, gûzel bir karsilastirma var asagiya ekliyorum, rakamlar konusuyor gercekten, yaptigimiz yorumlar ezbere degil dedirtiyor ve evet Sam atletik bir bek kesinlikle.

      Adekugbe 🆚 E. Taşdemir 🆚 Kazımcan

      Maç: 18 / 5 / 5
      Şut Pası: 0.47 / 0.8 / 0.83
      Başarılı Dribbling: 0.94 / 0.27 / 2.49
      Asist Beklentisi (xA): 0.11 / 0.56 / 0.2
      Top Kazanım: 4.93 / 4.81 / 8.58
      İsabetli Orta: 0.88 / 1.07 / 1.11
      Kazanılan İkili Mücadele: 5.75 / 4.27 / 11.08

      Sil
    3. Maç sayıları ve oynadığı takımların hücum kalitesi, durumları da bu istatistiklerde faktör yalnız. Akaugbe'nin temposu ve atletizmi, bambaşka rakamlar ortaya çıkartabilir sende.

      Sil
  6. Önümüzdeki sezon cancelo gelirse gözümüz gerçekten sol izler.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir