3 Şubat 2023 Cuma

Sol bek edalı sol stoper


Abdülkerim Bardakcı'nın geçtiğimiz sezonki istatistiği, 34 maçta 5 gol 4 asist. Ondan önceki sezon da, 39 maçta 3 gol 4 asist. Stoper oynuyor bu adam ve müthiş bir gol sayısı var. Konu ise attığı gollerden ziyade, asist rakamlarında. Bu adam stoper oynuyor ve duran topları da kullanmıyor. Stoper performansı ile ciddi asist rakamları yakalıyor. Bu sezonuna bakınca, 19 maçta 2 gol 2 asisti buldu bile. Sezonun 2. yarısını düşününce, bu rakamlar artacak. 

Transferinin gerçekleştiği dönem de yazmıştım. Gol sayısının yanında, ciddi asist rakamlarını da okuyacağız diye. Sol stoper oynayıp, sol bek edasıyla katkı veriyor çünkü. Topla çıkmaktan bir an olsun geri adım atmıyor ve sol ayağı tertemiz. Ceza sahası içine orta, savunma arkasına koşan hücumcuya pas gibi repertuarında birçok özellik var. Bunları iyi uyguluyor ve stoper olsa da, takım hücumunda çok büyük etken.

Kaan Ayhan transferi biraz da bu açıdan değerli. Abdülkerim Bardakcı olmadığında, o tarzda olan bir stoperimiz yoktu. Abdülkerim Bardakcı da oyun tarzıyla, olmazsa olmazımız. Kaan Ayhan belki sağ ayaklı da, o da pas aksiyonunda çok güçlü. Belki Abdülkerim Bardakcı gibi topla iyi çıkışlar yapamayacak ama en azından o yokluğun şiddetini azaltacak. Ümraniyespor maçına bakıyorum, Abdülkerim Bardakcı sanki 3'lü savunma sol stoperi. Geri dönüş geldiyse, fazlasıyla onun sayesinde.

Gol bulman lazım, dolayısıyla risk alıp, baskı kurmaya çalışıyorsun. Baskı kurarken, stoperinden alacağın katkı değerli. Böyle bir stoperin varken de, orta sahada +1 yazıyorsun. Hatta sol kanatta dahi +1 yazıyorsun. Icardi gibi bir golcün var, onu beslerken de Abdülkerim Bardakcı'nın varlığı önemli. Bence bu asist sayısı daha da artacak. Gol konusunda ise, zaten sürekli aksiyon içerisindeydi ve çok kaçırdı. Şu an 2 değil de, 5-6 golde olabilirdi.

4 yorum:

  1. Bazı özellikleri marcaodan dahi iyi dediğim zaman eleştiri almıştım. Abdülü 2.ligde oynarken farkeden biri olarak benim için sürpriz değil şuanki durumu asıl yetenek fakiri aykut hoca abdülü sürekli kiralatıp bildiğiniz ali turanı falan yıllarca stoper oynattığı için adam bu kadar geç piyasaya çıktı süper ligde yoksa yıllardır normalin üstü bir performansı vardı neyse ki bizde ve seviyesini daha da yukarı çıkardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz da orada Sırp menajer çetesinin etkisi. Yaptırdıkları transferler.

      Sil
  2. Kaliteli yerli sayısı ve pozisyonu artarsa daha rahat yabancı kullanabiliriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir