27 Şubat 2023 Pazartesi

Son bir şans diyerek, bu futbolcu her maç sahaya çıktığında umutlanıyoruz


Alanyaspor maçının 11'inde, Yusuf Demir'i gördüğümde mutlu oldum. Son bir şans diyerek, bu futbolcu her maç sahaya çıktığında umutlanıyoruz. Keşke şu şansları iyi değerlendirse de, alternatif olarak onu konuşabilsek. Şu an "wonderkid" adı altında 10 numara arayışları varsa, biraz da Yusuf Demir'in hayal kırıklığı üzerinden. Futbolcuyu silip atmıyorum, yanlış anlamayın. Umudu da kesmedim ama şu Galatasaray içerisinde maalesef yeri yok.

Şampiyonluk yolundasın. Biraz da Yusuf Demir'i kazanayım diye hamle yapamazsın ki? İyi olan, şansını değerlendiren formayı alır. Yusuf Demir de gerekli süreyi aldı. Hazırlık maçlarında gördük, transfer edildiği ilk günlerde kenardan geliyordu. Şu Alanyaspor maçında, daha iyi performans göstermesini beklerdim. Önünde Icardi gibi bir forvet var, kullanabilmeliydi. Yusuf Demir maalesef o kadar kötüydü ki, Icardi bir ara orta saha çizgisinde oyun kurmaya çalışıyordu.

Mata'yı eleştiriyoruz da, yeri geldiğinde bir şeyler veriyor yine. 2 pas yapıyor, golü kokluyor, aklını ve tecrübesini kullanıyor. Yeterli mi dersek, elbette hayır. Yusuf Demir'in önü de kalabalık değil yani. Mertens'in alternatifi olabilmesi gerekiyordu. Yunus Akgün'ü o pozisyonda düşünüyorum artık, bence alternatif olarak çok daha fazlasını verecektir. O pozisyona transfer arayışı var zaten. Yusuf Demir'in işi zordan daha öte. Bunu da maalesef hak ediyor.

Bu sezon bir yere gitmesi imkansız duruyor da, yeni sezonu x takımda kiralık geçirebilir. Bence Morutan da geri dönecek, o pozisyon için bir alternatif daha. Üstelik, gelişerek ve öz güven kazanmış haliyle geri dönecek. Yıl sonunda takıma katılacak iyi alternatiflerin var. Kadron, bugün olduğundan daha geniş. Bu futbolcular da oynuyor, öz güvenlerini parlattılar.  Yusuf Demir'in de bu şekilde kendine gelmesi gerekiyor.

8 yorum:

  1. Bunca oyuncu içerisinde gelişim sağlayamayan kim var deseler. İlk sırada olmaması gerekiyor ama ilk ve tek. Başka aklıma gelmiyor herkes oyununun üzerine koyarak devam ediyor. Ama en umutlu olduğumuz adam hayal kırıklığı yaratıyor. İlk geldiğinde daha da iyiydi esasında bir iki maçta bulduğu şanslar pazar günkü maça nazaran çok daha iyiydi. Alanya maçında çok gerilediğini gördük. Mental olarak bir problemi olduğunu düşünüyorum doğrusu. Çünkü yetenek olarak ligin bir hayli üzerinde. Ama ondaki ateşi Okan Hocam yakamadıysa çok zor bundan ötesi. Yine kafayı kullanıp Okan hoca gibi bir hocanın takımında olma şansını kullanmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdmanlarda istekli olduğu yazılıyor da, maça yansıması hiç yoktu. Mental anlamda problemi varsa da, yardım alabilir bu konuda. Barcelona seviyesine o kadar erken yükseldi ve yapamadı ki, negatif kırılması büyük oldu gibi. Oynayabileceği bir takıma kiralanması iyi olurdu. Şu an işi zor. Kesip atmak da istemiyorum, çünkü çok yetenekli.

      Sil
    2. Barcelona da olmayışı maddi daralmaya gitmeleriydi diye biliyorum doğrusu. Kestirip atılamayacak bir yatırım doğrusu istekli oluşu biraz da onu düşüren unsur olabilir. Çünkü maçta biraz bencillik onu düşürdü kötü gösterdi sanırım. Sorumluluktan kaçmıyor en azından sahada Casper misali dolanmıyor. Israr da edilecektir. Okan hocam kimden vazgeçti bu güne kadar hep kazanma odaklı devam etti Yusuf’tan vazgeçeceğini de düşünmüyorum. Öyle yada böyle denenecektir. Kumar da değildi doğrusu transferi. Safi yetenek potansiyelini hatırlatmak gerek kendisine.

      Sil
    3. Orada da olmadı biraz. Barcelona B'de de devam edebilirdi. Zaten ilk etapta kiralık olarak aldılar. Zorunlu satın alma opsiyonu vardı, kullanılsın istenmedi. Bence de kumar değildi, gayet iyi yatırımdı. Hiç beklemedigim yerden geldi, çok şaşırmıştım. Umudu da kesmiş değilim. Henüz çok genç.

      Sil
    4. İşte can sıkan taraf şu ki Emin, Yunus hatta Baran bile üstüne koyarak devam ediyor. Oynadıkları maçlardan sonra tat bırakıyorlar. Yusuf aynı gelişimi gösteremiyor olması ya burayı çok küçümsedi yada olmadan oldum düşüncesine girdi. Emre Mor kendini böyle bitirdi. Yoksa oda saf yeteneklerden biriydi.

      Sil
    5. Burayı küçümsemesi imkansız, etrafındaki futbolcuların kalitesi ve ismi çok büyük. Barcelona dönemi onda ayar bozdu tabi, aşması lazım.

      Sil
  2. Erken yargıya varmamak lazım. Daha 19 yaşında bir oyuncu. Genç yaşında önemli sınavlardan geçmiş olmanın mental sorumluluğunu taşıyor. Bu sene bence alışma senesi olarak düşünülebilir. Bir yere gidip kiralık oynarsa çok da iyi olur. Maç yapa yapa üstündeki ataleti atıp alışma evresini daha kolay atar. Bu sene için bence şans yok. Ben olsam ikna edip direk 11 oynayacağı bir takıma kiralardım. 12-13 maç yapsa gelecek sene içinde çok iyi olur. Potansiyeli belli. Acele etmeye paniğe gerek yok. Şu an ona ihtiyacımız yok. O sebeple bir sıkıntı da yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerlerde istikrar ile oynasa, o da büyüyecek. Bu anlamda Morutan iyi bir örnek oldu. Yusuf Demir için de benzer şekilde hareket etmek gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir