12 Şubat 2023 Pazar

Tozlanmış parçalı #33; Gökhan Zan


Memleketi için nasıl koşturduğunu gördük değil mi? Afetin ilk gününden bu yana, yardım diye haykırdı. İnternetin çekmediği, bölgeden kimseye ulaşılamayan o anlarda, herkesin sesi oldu, olmaya da devam ediyor. Gökhan Zan'ın bu haykırışları da asla unutulmayacak. Allah razı olsun, çok büyük çaba gösterdi. Futbol oynadığı dönem, yaşadığı sık sakatlıklar kaynaklı "cam adam" deniyordu ya, asıl tanım "candan adam" oluşu.

Tozlanmış parçalının yeni bölümünde Gökhan Zan'ı konuşalım dedim. Maksat biraz da kafa dağıtmak. Kafa dağıtırken de, eskilere dönmeyi severim. Ayrıca şu günlerde, konuşulmayı en çok hak eden isimlerin başında gelmekte. Dardanelspor günlerinde büyük bir potansiyeldi. Bu doğrultuda da Beşiktaş'a transfer oldu. Omzuyla alakalı yaşadığı, kronik bir problem vardı. İstikrarı sallansa da, kalitesinin sarsıldığını hatırlamam. Mustafa Denizli ile kazandıkları şampiyonlukta da katkısı çoktur.

2009 - 2010 sezonu başı Galatasaray'a transferi, bizler için akılcı bir adımdı. Servet Çetin'in o dönem Marsilya'ya transferi konuşuluyordu ve bahsedilen bonservis bedeli büyüktü. Onun yeri de, Milli Takım'dan partneri Gökhan Zan ile dolacaktı. Üstelik bonservis bedeli ödemeden. Gökhan Zan'ı aldık almasına da, Marsilya Başkanı vefat edince, Servet Çetin transferi yattı. Bu 2 Milli Takım stoper üstüne yeni bir isim almak, o gün için biraz lükstü. 

Rijkaard'ın oyun anlayışında, geriden oyun kurmak ve pas yapan stoperler değerli. Gökhan Zan'ı buna uydurursun da, Servet Çetin zor. Bu tandem de dolayısıyla pek tutmadı. Sonrasında da Gökhan Zan'ın sakatlıklarını yine konuşmuştuk. Fatih Hoca göreve gelene kadar ki o 2 yılı çok iyi geçti diyemem. Fatih Hoca'nın döneminde ise, stoper için iyi bir alternatif oldu. Hatta en sevdiğim alternatif tipi diyelim. 20 maç oynatmazsın, 21. maçta oynadığında sanki 20 maçtır oynuyormuş gibi katkı verir. Gökhan Zan da o güveni veriyordu.

2012 - 2013 sezonunda şampiyonluk gelirken, Semih Kaya / Gökhan Zan tandemi ile sezonu tamamladık. Mancini günlerinde de o güvenilir alternatif durumu devam etti. Prandelli dönemi ise kadro dışı kaldı ve sezonu o şekilde tamamladı. Galatasaray sonrası da zaten futbola devam etmedi. Hatırlayın, bir Şampiyonlar Ligi maçı sonrasında "Galatasaray vizyonunu" en iyi şekilde ifade etmişti. Uzun yıllar Beşiktaş forması da giydi ama Galatasaraylı olduğunu ifade eder.

6 yorum:

  1. 2011-2012 yazında yeni takım kurulurken yönetim sözleşmesi biten eski futbolculardan sadece Gökhan Zan ile nikah tazelemişti. En iyi yerli stoperlerden birisiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o detayı unutmuştum. Teşekkür ederim hatırlatma için.

      Sil
  2. Gokhan zan arda gibi " adamlik" lafının içine boşaltan değil tam tersine gerçekten dolduran adamlardan biriydi ve doğma büyüme hatay li biri olarak yaptığı çağrıya Volkan Demirel in çağrısından çok daha değer veriyorum. Sagolsun varolsun. Iyi ki takimdaydi. Verdiği emekler için büyük bir teşekkürü hak ediyor. Adamsın Gokhan zan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memleketi için öyle çabaladı ki. Helal olsun, bu da unutulmaz.

      Sil
  3. Juventus maçı sonrası 'boğulacaksak büyük denizde boğulalım, biz şampiyonlar ligi takımıyız' sözleri unutulmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kulübün vizyonunu dibine kadar hissettiriyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir