5 Mart 2023 Pazar

Alanyaspor maçında kötüyken, İstanbulspor karşısında ümit verdi


İstanbulspor maçında kötü oynayan 1 tane bile futbolcumuz yok. Hemen hemen herkes iyiydi. En beklenti duymadığımız isimler dahi "acaba" dedirtti. Mata mesela, beklemediğim bir hareketliliği vardı. Ön alan presinde var oldu, rakip ceza sahası çevresinde "nihayet" o aklını gördük. Şu yaptıklarını 15 - 20 dakika da olsa yapabilecek durumu olsa güzel bir alternatif de, istikrarsız kaldı. Mertens de şu sıralarda sakatlık yaşarken, Mata'nın iyi oyununa ihtiyacımız var.

Yusuf Demir için de bu geçerli. Silme yanlısı olmadığımı sürekli söylüyorum. Şu ana kadar hayal kırıklığı yarattı da, yaşının 19 olduğu bir gerçek. Gelecek adına hala umutluyum, yeter ki biraz çabalasın ve bulduğu şansları iyi değerlendirsin. Alanyaspor maçında bulduğu şansı kötü değerlendirirken, İstanbulspor karşısındaki görüntüsü bence iyiydi. En azından istekliydi. Bu bile var olduğunda, oyununu ister istemez yukarı taşıyor. Çünkü yetenekli.

Pas hataları vardı. Pas hatalarında da "zamanlama" kaynaklı sorun yaşadı. Bencillik, kendini gösterme kaynaklı bir hata yaptığını düşünmüyorum. Genç oyuncu, gelişime ihtiyacı var dediğimiz nokta burası. Hatalar o yönde. Zamanlama hataları aşılır, oynaması ve istikrar kazanması lazım. İdmanlarda "yükseliş" gösterdiği yazılıyordu. Sahaya yansıması da bu şekilde oldu demek. Emin Bayram'a attırdığı golde kullandığı duran top kıymetli.

10 numara alternatifi vardı ve potansiyelli bir isim arandı. Kalan 1 günde alınacağını sanmıyorum. Doğal olarak da forma Yusuf Demir'e bakacak. Mertens'in pozisyonunda Zaniolo ilk ihtimal, arkasında da Mata ve Yusuf Demir var. Yunus Akgün'ü de orada kullanmak mümkün ama ağırlıklı olarak sağ kanatta düşünüyoruz. Yusuf Demir ise forvetin arkasına kaydı gibi. Şu çocuğu kazanalım. Zaman olmadığını biliyorum da, yükseliş trendi içine o da girsin.

1 yorum:

  1. Alanya ile İstanbulspor arasında kalite farkı var. Umarım bu performans diğer maçlarda da devam eder. Yusuf kesinlikle kazanılması gereken bir oyuncu. Mental olarak hazır olursa iyi performans gösterecektir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir