5 Mart 2023 Pazar

Kalan maçlarda, takımın en golcü isimlerinden biri olacağını düşünüyorum


Alanyaspor maçında 15, İstanbulspor karşısında ise 45 dakika sahadaydı. Alanyaspor maçında aldığı 15 dakikalık sürede de, kalitesinden kesitler sunmuştu. Attığı gol mesela, tam anlamıyla usta işiydi. Savunma arkasına attığı imza koşusu, kaleciyi ekarte edişi ve dengesini koruyup attığı gol. İstanbulspor maçının 2. yarısında da aynı görüntüyü verdi. Fizik olarak eksik olmadığını görmek mutlu etti. Kasımpaşa karşısında ilk 11'deki yerini alacaktır.

Roma'da biraz da "isteksiz" olduğu için oynamamış. Mourinho ile yaşadığı sorunlar, Roma'dan kopuşunu sağladı. Mourinho'nun, kariyerinde harcadığı yıldızlar listesinde üst sıralarda yerini alacak gibi. De Bruyne'li, Salah'lı olan o listeden bahsediyorum. Galatasaray adına fırsat, Avrupa'daki transfer döneminin bitişi ve Roma'nın bu futbolcuyu direkt olarak rakiplerine satmak istememesi. Yarım sezon elinde tutsan dahi, sana getirisi büyük olacak.

İstekli ve çok hırslı. Üstelik hazırlık maçlarında. İstanbulspor maçının 2. yarısında, farklı skorla önde olunmasına rağmen "ekmeğini taştan çıkardığı" çok fazla kesit var. Hücumda yaptıkları bir yana, rakibini kovaladı, top kazandı, ön alan baskısı yaptı ve fiziğini fazlasıyla kullandı. İstanbulspor karşısında 1 gol 1 asisti var, 1 de sayılmayan golü. Şut attığı ve gole yaklaştığı birçok pozisyonu da izledik.

Daha önce de yazdım. Böylesine fiziğe sahip bir futbolcunun, kusursuz dengesi oluşu en büyük farkı. Hızlı ve bileklerine hakim. Topla dripling özelliği de üst düzey. Tüm bunların yanında, forvet gibi de gol sezgisi var. İstanbulspor karşısında gördüğümüz buydu. Sezon başı transfer edilse, ligde 15 golün altına inmezmiş. Kalan maçlarda da takımın en golcü isimlerinden biri olacağını düşünüyorum. O da, rakip ceza sahası içerisinde golü kokluyor. İstanbulspor maçında attığı gol de bu şekilde, sayılmayan golü de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir