7 Mart 2023 Salı

Alex Telles & Galatasaray, transfer edebilmek o kadar zor olmayacak


Sevilla'da işler olabilecek en kötü şekilde ilerliyor. Ligde 17. sıradalar, Avrupa Ligi'nde bir şekilde ilerliyorlar da, durumları iyi değil. Sezon başında Telles'i kiralık olarak takıma katmışlardı. Sevilla'nın kötü gidişatı içerisinde, 11'in değişmez parçası olsa da, yaşadığı 1.5 aylık sakatlık dönemi oldu ve geri dönüşünde kendisini biraz daha geri planda buldu. Sezon sonu geldiğinde, Sevilla'nın onunla devam edeceğini pek düşünmüyorum. Ya da Telles, Sevilla'da kalmak isteyecek mi?

Telles'in Manchester United dönemi de pek parlak geçmedi. Ciddi bir beklentiyle transfer edilse de, rotasyonun ötesini göremedi ve gün sonunda Sevilla'ya kiralandı. Sezon bittiğinde, Manchester United ile sadece 1 yıllık sözleşmesi kalacak. Sözleşmesi kaynaklı fiyatın düşüşü ayrı, istenmeyen ve gerilemiş bir futbolcu olarak da iş "fırsat" kıvamına geliyor. Galatasaray'ın da yaz döneminde en önemli gündem maddelerinden biri sol bek transferi olacak.

Telles, Galatasaray adına müthiş bir scout hamlesiydi. Maalesef ki potansiyelini tam anlamıyla yansıtamadık. Mancini dönemi transfer edildiğinde o ilk haftaları düşünün. Hamza Hamzaoğlu ile gelen şampiyonlukta da bence pay sahibiydi. Yine de o "hücum" özelliklerini tam anlamıyla yansıtamadı. Inter'e kiralanmasını zaten anlamamıştım. Geri döndüğünde de, Porto'ya gidişinin önüne geçemedik. Porto da Telles'i tam anlamıyla kullanan, hücum özelliğinin ekmeğini yiyen takım oldu.

Oyun kurucu ve teknik özelliği üst düzeyde. Müthiş duran top kullanır, 1 sezon içerisinde 10 asist bandını zorlar, oyunu kurarken orta sahaya dönüşür. Brezilya Milli Takım'ına kadar da yükselmişti. 30 yaşına geldi ve Galatasaray'a geri dönüşü onun adına fırsatlardan biri. İyi bir takımımız var, Şampiyonlar Ligi'ne dönüşü olası. Bildiği ve uyum sorunu yaşamayacağı yer. Telles'i transfer edebilmek o kadar zor olmayacak.

4 yorum:

  1. Bu telles te tam olarak ne buluyorsunuz? Ne görüyorsunuz? Gerçekten anlamak zor. Galatasaray da da hiç bir numarasını görmedim gelmesini de istemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben, bizde iken numarasını çok gördüm. Belli ki Galatasaray harici kendisini çok izlemedin. Porto günleri falan. Brezilya Milli Takım sol beki oldu o ara :) 20 yaşındaki Telles'in ardında kavak yelleri esiyor.

      Sil
  2. Twlles aslinda tam şu an aradigimiz bek hem ismi de var artik bence rakiplere psikolojik ustunluk adina da cok iyi hamle olur, oyunu dedigin gibi bize uygun 10 asist yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun kurucu bek. Oyun aklı ve teknik becerisi üst düzey. Tarzını çok severim ben.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir