2 Mart 2023 Perşembe

Bosmanlılar #2; Alejandro Grimaldo


Bir haber okumuştum. Sezon bittiği an, sözleşmesi bitmiş olan bir forvet ve sol bekin hemen açıklanmak istendiğine yönelik. Şampiyonluğun gelmesi durumunda, 3 tane Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynanacak ve sezon çok erken açılacak. Bu yüzden de transfer işinin bir an önce tamamlanması ve ön elemelere hazır olunması gerekiyor. Yaz dönemi için iddialı isimleri konuşurken, ağırlığı "sözleşmesi bitecek" isimlere veriyoruz. Bu konuda çok büyük bir uğraş olduğu söyleniyor.

Galatasaray için 2 sol bek adayının ismini okudum. Grimaldo ve Jordi Alba. Grimaldo'ya bakacak olursak, şu zamana kadar nasıl hala Benfica forması giydiğini anlamadım. Önde gelen sol beklerden biri, transferi de her takım adına konuşuldu ama yıllardır Benfica'da, üstelik istikrarla devam ediyor. Yaşı 27 oldu, Benfica'da uzun süre kaldı diye düşünüyorum. Sözleşmesini uzatmayacak gibi duruyor, o transferi yaz dönemi gerçekleştirecektir. Büyük talipleri olacağına inanıyorum.

Galatasaray ihtimali bu noktada zor. Bazı büyük sol bekler olur, yaş haddi kaynaklı ihtimal dersin. Jordi Alba ve Alex Sandro buna örnek. Grimaldo'nun ise Türkiye'ye gelmek adına zamanı var. Bir yandan da öyle isimler geldi ki, "olmaz olmaz" diye kimseye bakmak istemiyorum. Teknik özelliği üst düzey, çok büyük bir oyun kurucu bek. Topla dripling özelliği, orta kalitesi ve oyun aklı da üst düzey. İdeal bir büyük takım bek tarzı.

Bu sezon 39 maça çıktı ve 5 gol 9 asisti var. Benfica formasıyla da 288 maçta 24 gol 59 asist sahibi. Duran topları da kullanabiliyor ve bu gol / asist rakamları bek oyuncusu adına olabildiğince yüksek. Hücum arayan, pas yapmayı seven takımlar adına seviyeyi bambaşka bir yere taşır. Galatasaray'ın da sol bek alacaksa, düşünmesi gereken tarz bu. Bahsi geçen sol beklerin de tarzı bu yönde. Transferde büyük oynanıyor ve kalitenin artması adına adımlar atılıyor.

8 yorum:

  1. Abi hayranı olduğum adamın yazisisi burada bizden için görmek ne büyük bir mutluluk. Saraccinin olmuş hali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesi bitiyor. Ama bize düşmez gibi geliyor. Çok yüksek kalite ve piyasa sahibi. Keşke gelse, sol bek tanımını yeniden yapardık :)

      Sil
  2. Seviye inanilmaz.Geçenlerde real madrid ile ismi geçen haberler okumuştum.Bu vizyon için teşekkürler erden agabey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz diyemiyorsun cidden. Bir ihtimal oluşuyor. Erden Timur sağladı bu vizyonu.

      Sil
  3. Boey gidici sağdan kaybedip soldan hamle yapılacak. Olursa müthiş iş. Bu gün için konuşuyor olsaydık evet alırız derdim ama Yaz için zor keza Zaniola da yaza kalsa bize gelmezdi diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey bence sözleşme uzatacak ve en az 1 yılı daha var. Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecektir. Vitrine gerçek anlamda çıktı diyemem.

      Sil
  4. Kazımcan ile çok güzel bir rotasyon olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grimaldo ve Kazımcan rotasyonu güzel de, Grimaldo için başka tanımlar lazım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir