4 Mart 2023 Cumartesi

Bosmanlılar #4; Jonathan Bamba


Erden Timur'un özel olarak ilgilendiği futbolculardan biri olduğu söyleniyor. Geçtiğimiz günlerde de konuşmuştuk. Sezon sonunda sözleşmesi biten, çok değerli futbolcular var. Yabancı transferinde ağırlığımız da bence bu yönde olacak. Jonathan Bamba da o listenin önemli isimlerinden. 27 yaşında, Lille forması giymekte ve sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Mutlaka peşinde önemli talipler olacak da, imkansız bir transfer olarak görmüyorum.

Forvet özelliği olsa da, ağırlıklı olarak kanatlarda oynuyor. Özellikle sol kanatta ve hızı, temposu üzerinden ön planda. Teknik özelliği fena seviyede değil, kat etmeyi sever ama asıl olayı temposu ve hızıdır. Üst düzey bir atletizmi var yani. Bu sezon toplamda 22 maça çıktı ve 5 gol 3 asisti var. Oynadığı sezonlara bakınca, tabela tarafında düşük kalabiliyor aslında. Bu sezonki rakamları oldukça iyi. 

Çok daha öncesinden gözlenen ve transfer olması beklenen bir futbolcuydu. Sözleşmesi bitecek, mutlaka talipleri büyük olacak da, beklenti çok daha farklıydı. Lille'nin Jonathan Bamba'dan büyük bir bonservis kazanmasını beklerken, sezon sonu bedelsiz şekilde takımdan ayrılmış olacak. Futbolcunun yaşı ve özelliklerine bakınca, Türkiye Ligi adına değerli isim. Fransa Ligi'nden transfer edilen ve bu tarz atletik özelliği olan her futbolcu büyüyor.

Rashica gider de, Jonathan Bamba gelir diye düşünüyorum. Zaniolo'nun da ayrılığı beklense de, tarz olarak başka bir isim o. Her 2 kanatta oynatabileceğin, temposuyla fark yaratacak, atlet bir futbolcu. Okan Hoca, bu tarz "geçiş" oyuncularını seviyor ve yükseltiyor. Aman aman bir pas oyunumuz yok. Tempo ve coşku üzerine atılan bir temel var. Jonathan Bamba da büyük bir alternatif olur. Di Maria tarzı isimler yıldız, Jonathan Bamba gibi isimler ise biraz daha yarınları da düşünerek.

Türkiye Ligi'nde, tabelasının büyüyeceğini düşünüyorum. Gol / asist katkısı, kariyerinde olmadığı ölçüde artacaktır. Bu ligde rakip savunmayı kararsızlığa ittiğin an, oranın ekmeğini yemek mümkün. Solda Kerem Aktürkoğlu şu an daha değerli, çünkü skor etkisi büyük ve oyun aklı da artıyor. Jonathan Bamba'yı sağ kanatta, çizgide kullanarak da değerlendirebilirsiniz. Hızı üst seviyede, Boey ile birlikte düşününce de çılgın bir atletizm ortaya çıkıyor.

8 yorum:

  1. Zaniola gider diyoruz ama ben aidiyet duyup bir sezon daha diyecek diye düşünüyorum. Çünkü henüz taraftar ile tanışmadı gördüğü ilgiye bile hazırlık maçlarındaki hırsı ortada. 50 bin kişinin önünde ismi haykırıldığında bir sezon daha diyebilir diye düşünüyorum ben. Icardi bile ayağa kalktı bile diyorum çünkü sezon başında en riskli transfer kendisiydi. Olur mu olmaz mı olur olmaz derken. Yılların fırsatçı golcüsünü yeni tip oyun kurucu forvete evirdik. Ve bunu severek yapıyor. Etrafını yükseltiyor. Şu oyun ile kendisi bu gün Real Madrid Benzema yerine yazılabilecek elit oyuncular arasında kendisi. Zaniola çok yıprandı 1 sene evvel adam için konuşulan klüpleri biliyoruz. Devre arasında az kala orta sıra PL ekibine gidecekti. Tekrar kendisini o üst seviyeye taşımak istiyorsa onun için durak Juventus falan da olmamalı ki kendisi de böyle düşünüyordur. Avrupa kupalarında bizim formamızı giymesi demek müthiş bir marketing olacaktır. Mevcut kadro korunduğu durumda da Şampiyonlar liginde çeyrek final hayal bir durum değil daha ötesi de olabilir. UEFA kupası hayal değil. Kadro korunsun yeter. Ama başarıyı anlık olarak beklemektense al cilala parlat ve sat mantığıyla mali olarak rahatlayıp genç potansiyellere yönelip eldeki kadroyu büyütmek de çok kolay olacaktır. Porto Benfica mantığı biraz daha. Oraya çok yakın bir politika sergileniyor. Uzun vadede büyük başarılar getirecek bir sisteme geçilmiş durumda. Yol güzel yol Okan hoca ile 10 yıllık kontrat yapılmalı. Arsenal Arteta ile yaptıkları da ortada. Okan hocaya güvenip iyisiyle kötüsüyle yanında olunmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da bir ihtimal tabi. Erken konuşuyoruz, beklemek lazım. Yine de en kötü senaryo diyorum, yarım sezonluk bakıyorum. Çünkü bu ligin gerçekten çok üzerinde ve alakasız bir yaşta geldi :)

      Sil
    2. Serbest kalma bedeli sorun çünkü o parayı PL2 klüpleri bile karşılayabilir oraya gideceğinden değil de bedel biraz sorun. Kendisi Romada çok yıprandı doğrusu. Bu sebeple aidiyet istiyor biraz. Kendini tekrar ıspatlama ihtiyacı duyuyor gibi davranıyor. En azından saha içerisinde gördüğüm bu. Hazırlık maçlarında bu denli hırs başka şekilde açıklanamaz.

      Sil
    3. Milan tarzı takimlar da gözü karartıp karşılar. Şu piyasada, Zaniolo için 35 milyon avro cidden para değil. Tabi devler adına, bizim için başka :)

      Sil
    4. İşte Milan İnter gibi klüplerde bizde bulduğunun fazlasını bulması da zor. Avrupa’da bizden çok daha başarılı klüpleri yok. Mukayese etmiyorum ama demek istediğim Milan İnter Juve gibi takımlarda aradığını Galatasaray da sağlayabilir. İnter için ihtimalde Galatasaray için de ihtimal nihayetinde. Zaniola ismine oraları yakıştırmıyorum doğrusu.

      Sil
    5. O belli olmaz, oynayabilir de. Ama max seviyesi de o olacaktır. Bir kez daha o seviyeyi denemek isteyebilir.

      Sil
    6. Ben elit bir oyuncu olduğunu düşünüyorum doğrusu. Yaşı bu denli genç olması gelişimine devam ediyor olması da onu değerli kılıyor.

      Sil
    7. Pardon, ben Torreira'dan bahsettik sandım. Zaniolo için haklısın :) Kafam karıştı, tüm yorumları yanıtlarken her şey birbirine girdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir