4 Mart 2023 Cumartesi

İstanbulspor 0-6 Galatasaray, sadece bir hazırlık maçıydı


Hazırlık maçlarında, farklı 11'ler denenmiyor aslında. 2 farklı takım oluşturuluyor, as / yedek karması 11'ler izliyoruz. Kim oynarsa oynasın, "oyunundan" ödün vermiyor Galatasaray. Ön alan presi, baskısı, ısrarla rakip yarı sahada oynama çabası. 37'lik Gomis, arkasında da 34'lik Mata'yla da yapıyorsun bu baskıyı. İlk yarıdaki kadroyu görünce, hareketlilik tarafında çekincem vardı da, bir an olsun aman vermeyen bir Galatasaray izledik. Bu da keyif veriyor.

Eksikleri var bu takımın diğer yandan. Icardi, Torreira ve Mertens gibi isimler olmasa da, oyundaki kaliten düşmüyor. Bu pres oyununun da her geçen zaman yükseldiğini görüyoruz. Geriden iyi oyun kuruyorsun, topu kaptırdığın noktada müthiş bir baskın var. Her fırsatta da rakibin geriden pasla çıkmasına engel oluyorsun. Rakibi zorladığın hatalar da sana pozisyon olarak geri dönüyor. İlk yarısı ayrı, 2. yarısı apayrı keyifli bir maç izledik. 

Alternatif de üretiyorsun. Yunus Akgün'ün ligin son haftalarında müthiş bir yükselişi vardı. Aynı çizgiden devam etmekte. İlk yarıda sonuca ulaşırken, her golde onun bir şekilde imzası var. Oyun aklını kullanmaya başladı ve bu sayede net bir alternatif oldu. Mata dahi iyiydi. Bu denli hareketli oynayabilmesini asla beklemiyordum. İlk yarıda ağırlıklı olarak sağ kanattan gelindi ve Yunus Akgün ile orası müthiş işlendi. 

2. yarıda ise, sağ / sol kanat dengesi sağlandı. Kazımcan Karataş da iyi durumda. Hücumu zorlayınca, soldan da gelebilmeye başladık. Kerem Aktürkoğlu, Zaniolo gibi isimlerle de hücum kalite kazanmış oldu. 2. yarıda Icardi olsa, 6 değil de, 7-8'i konuşuyor olabilirdik. Sürekli rakip ceza sahası içindeydik ve Zaniolo'nun bu istekli oyunu da bizleri mest etti. Farklı skora bence Zaniolo ile ulaştık. Yusuf Demir de istekli, geliyorum diyor. Böyle bir maçtı. Herkes keyif aldı ve sahada kötü olan kimse yoktu.

Zaniolo, bu ligin fazlasıyla üzerinde ve onu takımda tutmak zor olacak. Icardi olmadığında da bence forvet alternatifi o olacak. Gol sezgisi muhteşem seviyede. Lige sezon başında gelmiş olsa, 14 - 15 gol bandını rahatlıkla yakalarmış. Berkan Kutlu'yu da es geçmeyeyim, bu takımın en yükselen isimlerinden biri de o. Kim oynarsa oynasın, felsefesinden ödün vermeyen Galatasaray'ı izlemek hepimizin hayaliydi. Bu baskı ve presi, onun oluşturduğu kaliteyi izlemeyi özlemişiz.

14 yorum:

  1. İzleyemediğim maçlardan sonra ilk durağım burası maçı izlemiş gibi oluyorum. Çok teşekkür ederim Burak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim güzel düşüncen için. Çok mutlu oldum :)

      Sil
  2. Yunus Akgün üzerinde durmak gerek.Çok iyi yerlere gelebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin son haftalarında zaten iyiydi. Arada da o iyi gidişat aynen devam etmekte. Önemli kazanım, yükselerek devam edecektir..

      Sil
    2. Yunus makine gibiydi cok hizlanmis, saniyorum bu özel tuttugu kisisel hoca ve dr ile calismalari cok iyi gidiyor, ben cok begendim.

      Sil
    3. Seri oyuncuydu zaten. Bunu istikrara yayması lazım.

      Sil
  3. Vallaha Zaniola bu fizikle nasıl bu kadar çevik anlamış değilim. Ama kalitesi de belli bir noktada konuşulacak bir isim değil. Yusuf Demir asıl sevindirici konu. Bir önceki maç panik tuşuna basmıştı. Aşırı istekli olması onu hataya itmiş demek ki. Bu maç bambaşka oynadı. Büyük de oynadı maşallah. Mata yerine kendisi olsa çok daha sevinirim doğrusu. Okan Koçuk da toparlanmış geçen maçtaki saçmalıklardan eser yoktu. Ama güven vermiyor bana. Kendini hazır mı tutmuyor anlamış değilim. İki maç arasında bu kadar fark olmamalı. Genel olarak gelişiyoruz. Takım oyunu olarak gelişiyoruz ayrıca sadece isim olarak değil. Her geçen gün üzerine koyuyor takım. Ve kalite o kadar üst noktada ki sonu yok sanki gelişimin, her gün daha fazlasını yapabilecek potansiyel var. Kazımcan bu takımın 1. Sol beki olmalıdır. Gelişimi devam ediyor ve oda üzerine koyarak devam ediyor. Defansif anlamda baya ilerleme kaydetti. Emin Bayram da büyümeye devam ediyor. Genç oyuncularımızdan bir tanesi. Onu böyle büyürken görmek mutluluk verici. Galatasaray’ın evlatları Hamza Yunus Emin hatta Keremi de dahil edebilirim oraya. Onları izlemek çok keyif veriyor bana. Uç potansiyel olarak gördüğüm Baran Aksaka ve Ali Turap biran önce oynayabileceği bir kulübe kiralanmalı. Emin ve Yunus kiralık döneminden sonra oyunları ortada. Her sene bir oyuncu bile dahil edebilsek genç havuzuna Türk futbolu için muazzam bir durum olur. Bu oyuncuların pişmesi saha içerisinde oynadıkları adamların büyüklükleri onları adım adım ileri taşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu özel kılan da, çeviklik ve dengesi. Çok büyük futbolcu, bizim adımıza şans oldu.

      Galatasaray'da bence kötü isim yoktu bu maçta. Söylediğin gibi, Yusuf Demir'in istekli hali de güzeldi. Biraz aidiyet duymalı, sorunu buydu sanki. Yeteneğinden kimsenin kuşkusu olamaz.

      Kazımcan Karataş konusunda katılıyorum. Bence de Adekugbe'nin önünde.

      Sil
  4. Yunus, Mata, Dubois, Yusuf ve Zaniolo bu adamlara bayildim ve hatta Gomis de bu maci daha ciddiye almis gibiydi.
    Yunus cok hizliydi ve bosa pas atmiyor Icardi gibi yani o gereksiz zorlamalari gitmis resmen oyun ne istiyorsa onu yapmaya calisiyor, Keremde de bu özellik gelisti.
    Dubois ise cok büyük kalite ve o da fiziksel olarak iyi durumda Zaniolo ile beraber geldikleri pozisyonlar var acayip keyif aldim paslasmalarindan, Zaniolo Dubois bence daha uygun Boey Dubois kadar teknik degil.
    Yusuf'u da yabana atmayalim bu cocuktan olur cok yetenekli ama mac eksigi var sadece oyunu biraz daha ögrenmesi lazim, bir Salih Ucan'dan Emre mor'dan falan falan cok.daha yetenekli adam Yusuf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis ve Mata gibi isimler dahi şu maçta inanılmaz efor sarf etti. Ön alan baskıları muazzamdı. Kim oynarsa oynasın, Galatasaray'ın oynadığı oyun değişmiyor.

      Sil
    2. Okan hocanın oyunculara bu sistemi kabul ettirdiği gün takım olduk. A kişisinden X kişisine kadar olan kısımda kim olursa olsun aynı sistemde çalışıyor. Bireysel yetenek avantajını da arkana aldığında zaten seviye arşa çıkıyor.

      Sil
    3. 35 yaşındaki Mertens, kendi oyununu değiştirdi ve daha eforlu bir futbolcuya dönüştü. Bu aslında her şeyi anlatıyor.

      Sil
  5. Umarım Mertens sakatlıktan dolayı formundan kaybetmiş şekilde dönmez. Çok önemli bir parça kendisi. Olmayınca çok zor oluyor. Yunusu oraya monte etmeye çalışıyoruz sanırsam kaldı ki çok da doğru olur onun oraya evrilmesi. Pasör ve Şutör özellikleri var Yunus’un da. Tek sorunu pozisyon alma ve takip diye düşünüyorum. Pozisyonları süzmekte sorun yaşıyor ama bu akşam aklını oyuna dahil ettiğinde neler yapabileceğini de gördük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol etkisi, ön alan presi ve oyun aklı aranır. Yine de Zaniolo'nun gelişi ve Yunus Akgün 'ün yükselen formu ciddi anlamda alternatif kazandırdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir