15 Mart 2023 Çarşamba

Bosmanlılar #8; Iñaki Peña


En sonda yazacağımı başta yazayım. Muslera'nın 1 sezon daha sözleşmesi var ve gelecek sezon da onunla yola devam edilir. Muslera varlığında da yeni bir yabancı kaleci alınmaz. Muslera sonrasına ise bakılır. Eldeki, altyapıdan çıkan kalecilerin gelişimine bağlı bir karar verilir. Batuhan Şen ve Jankat Yılmaz gibi ihtimaller olacak. Okan Kocuk ile sezon sonunda yollar ayrılır, Batuhan Şen 2. kaleci olur, Jankat Yılmaz da kiralanır. Muslera sonrasında da, bu kalecilerin gelişimine göre karar alınır.

Inaki Pena, Galatasaray'a transfer olduğu dönemde çok doğru tercihti. Muslera'nın sakatlığı belli bir süre devam edecekti ve o arayı doldurmak olmazsa olmazdı. Kalıcı hamleden çok, geçici hamle gerekiyordu ve Pena transfer edildi. O süre zarfında zorlu bir süreç içindeydik. Bu fikstürü aşmamızda da, Pena'nın etkisi vardı. Barcelona deplasmanı unutulmaz mesela. Potansiyelli bir kaleci olduğuna da inanıyorum.

Yine de üst düzey bir kaleci değil elbette. Bence boy olarak da kaleci için kısa. Çok teknik, ayaklarına hakim bir kaleci. Yaşı 24, hala gelişim sağlayacak bir de. Geriden oyun kuran, topa sahip takımlar adına aslında o ayaklar çok iş görüyor. Galatasaray'da da bunu göstermişti. Muslera döndükten sonra yedeğe çekildi ve sezon sonunda takımdan ayrıldı. Barcelona da onu Ter Stegen'in arkasına yerleştirdi. Bize gelirken Barcelona'nın 3. kalecisiydi, giderken de 2. kaleciliğe yükseldi.

Barcelona onun sözleşmesini uzatmak istese de, Pena oynamak istiyor gibi. Ter Stegen'i yakalayabilmek imkansız tabi. Bu da Pena için uzun yıllar yedek olarak beklemek demek. Galatasaray'da iyi bir dönem geçirdiği için adı anılır oldu. Muslera varlığında yeni bir yabancı kaleciyi imkansız görüyorum. Muslera'nın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor olsa belki düşünülürdü de, şu an için mantıklı durmuyor. 

2 yorum:

  1. Jankat ve Batuhan ile devam etmek mantıklı.Olmazsa Uğurcan gelebilir:)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir