10 Mart 2023 Cuma

Cicaldau da hayat ışığı vermeye başladı


Cicaldau için umudumu kesmek üzereyken, son dönemde ciddi anlamda toparladı. Ligi ölçü değil elbette. Suudi Arabistan'a bu yaşta gidip de, gelişim gösterene pek denk gelmedim. Suudi Arabistan Ligi'ne de futbolcu satamayıp, kiralama yapan tek kulüp olabiliriz. Zamanında Maicon'u kiralamıştık. Futbolcu iyi performanslar vermesine rağmen, sonrasında zararına satış yapmıştık. Luyindama da Suudi Arabistan Ligi'ne kiralandı, istikrarlı şekilde oynadı da. Gelişim oldu mu dersek, maalesef.

Cicaldau'nun biraz daha farklı olduğuna inanmak istiyorum. Henüz 25 yaşında, bence yetenekli bir futbolcu. Galatasaray'a transferi de beni çok mutlu etmişti. Takip ediyor, tarzını beğeniyordum. Forvetin arkasında, forvet özelliği ile oynayan bir 10 numaraydı. Gol rakamı ciddi anlamda yüksekti ve rakip ceza sahası çevresindeki etkisi yüksekti. Fatih Hoca ise onu alıp, orta sahanın derinliklerine çekti. Bir de Barella muhabbeti başladı ki, Cicaldau'nun sonu bu oldu.

Fatih Hoca dönemi gelen o futbolcular asla yeteneksiz değil. Boey ve Berkan Kutlu gibi isimlerin gösterdiği gelişimi görüyorsunuz. O sezondan kalan tüm isimleri takımda tutamadık elbette. Kadronun da değişim yaşaması, futbolcuların özgüvenlerini tazelemesi gerekiyordu. Cicaldau'nun ayrılığı da doğaldı yani. Fatih Hoca dönemi, yanlış kullanıldığını düşünüyorum. Şu an Galatasaray'da Mertens'in oynadığı pozisyonda oynaması gerekiyordu. 

Cicaldau'nun Arabistan günleri pek parlak başlamasa da, son haftalarda gollerini izlemeye başladık. Hem de o imza gollerini. Rakip ceza sahası içine girip, net bitirişleri var. Etkisini gerçek anlamda kullanabileceği yerde oynuyor. Yeni sezonda Galatasaray'a döndüğünde, alternatiflerden biri o olacak. Oliveira için alternatif yok derken, Cicaldau takımda kalmış olsa bence böyle bir soru sorulmayacaktı da. Cicaldau'dan da vazgeçilmiş değil. Morutan ve Mostafa Mohamed'i olduğu gibi takibe devam.

8 yorum:

  1. Hocam ben umutlu değilim çünkü temaslı oyunda hiç yok ama tam okan hocanın istediği on numara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de umutsuz değilim. Okan Hoca ondan en iyisini alacaktır mutlaka. Yeter ki şu öz güveni tazelesin Cicaldau.

      Sil
  2. Adam milli takımda da takır takır oynuyor. Nasıl oldu da yolu oralara düştü anlamış değilim. Vazgeçilmemesi gereken de bir oyuncu kendisi. Son bir dans denebilir kendisiyle yüzümüzü de kara çıkarmaz. Gelecek sezon yabancı kuralı ne olacak nasıl olacak bilemediğimizden dolayı birşey de söyleyemiyorum. Yabancı kuralı olmasa Morutanla birlikte takımda yer bulabilirlerdi. Her iki oyuncunun da kiralanması çok doğru bir hamle oldu. Özgüven aşıladılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yolu oraya düştü, çünkü biraz daha son döneme doğru talip kalmıyor. Ya da büyük yatırım yapınca, 1 yılda yok parasına satmak istemiyorsun. Kiralamak çare oluyor.

      Sil
  3. Geçen sezonun ilk yarısında kendini ispatlanmıştı. Defansif oynayınca özelliklerini kullanamıyor. Geniş kadroda değerlendirilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü futbolcu asla değil. Ben kazanma yanlısıyım.

      Sil
  4. Kiralıktan döndürseydik olivieranın yedekleyebilirdi belki mertensi. Boş adam değil bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 / 10'u alternatif altına alabilirdi cidden.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir