10 Mart 2023 Cuma

En büyük hayali Galatasaray'dı, sonrasında da Serie A'yı düşünüyordu


Rizespor'da çalıştığı dönemden biliyorum, en büyük hayali Galatasaray'ın başına geçmekti. Sonrasında da Serie A'yı düşünüyordu. Hayalin Galatasaray ayağı gerçekleşti ve başarıyla ilerliyor. Burada da birkaç sezonu olduğunu düşünüyorum. Şampiyon oldum, ertesinde hayalin diğer ayağı olmayacak. Bu iş bir proje ve üstüne koyarak ilerliyoruz. Okan Hoca da proje içerisinde çok değerli bir teknik adam. Türkiye Ligi içerisinde kendisini ne denli kanıtlamış olsa da, asıl sınav Galatasaray'dı.

Çalıştırdığı takımlarda kendisinden söz ettirip, başarılı oldu. Üstüne de koya koya ilerledi. Elazığspor döneminde de bu potansiyeli gösteriyordu. Akhisarspor'da yaptığı da büyük işti, Rizespor'da da. Akhisarspor dönemi kupa şampiyonluğu kazandı, müthiş bir takım oluşturdu. Rizespor'a geldiğinde takıma düşer gözüyle bakılırken, Avrupa Kupalarını zorladı ve Vedat Muriqi gibi isimleri de parlatarak. Sonrasında da Başakşehir.

Orada kazandığı lig şampiyonluğu değerli. Elinde her ne kadar altyapısı sağlam, bir arada oynamaya alışmış bir takım olsa da, yapı kaybediyordu. Kaybeden yapıyı kazanmaya alıştırmak da zordur. Sadece lig değil, Avrupa mücadelesinde de değerli işler yaptı. İlk sezonu Avrupa Ligi'ndeki ilerleyişine bana göre pandemi engel oldu. 2. sezonunda da bence Şampiyonlar Ligi'nde bayağı karakterli bir performans ortaya koydu. Ligdeki başarısızlık farklı nedenlerden. Onun da nedenlerini açmıştık.

Sonrasında da bekleyişe geçti ve Galatasaray için ısrarcı oldu. Beklemek, sabretmek bu işin anahtarı. Okan Buruk'un bu takımın başına bir gün geçeceğini hepimiz biliyorduk. Hoca da bekledi ve istediğini aldı. Beklediği sürede de asla yerinde saymamış, bu görev için kendini geliştirmeye devam etmiş. Sonucu da bu işte. Önünde uzun bir Galatasaray geleceği olacak. Sonrasında da Inter gibi takımların adını anmaya başlarız. İtalya Basınında bu yönde haberleri okumaya başladık. Asla şaşırtıcı değil.

6 yorum:

  1. Potansiyel ikinci Fatih Terim'i bulduk. O yüzden kolay kolay elden kaçırmayıp uzun yıllar çalışmamız lazım.

    YanıtlaSil
  2. Hiçbir maddi beklentisi olmadan Galatasaray'ı çalıştırmak istiyorum demişti. Umarım uzun yıllar kalır ve başarılı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-5 yıl daha görelim, sonrasına bakarız artık :) Hayallerin önünde durmayız.

      Sil
    2. 2 sonuç kötü olsun taraftar sırtını döner. Win win düşüncesi bizi hep geri itti. Kasımpaşa maçına kadar olan kısımda 10 maçtır oynanan oyun ortada o maçlarda yenilmiş olsak dahi ses edemeyeceğimiz kalite vardı sahada. Sistem oyun herşey yolundaydı o maçlarda sonradan dokunup maçı çevirdiği yahut seyrini değiştirdiği maçlar da oldu. Oyuncu kazanımları ortada. En önemli maçta bile oyuncu kazanmayı denemekten çekinmiyor. Midstjö Trabzon maçı örneği gibi. Pva dan vazgeçmeyişi gibi. Pva dan vazgeçmeyerek onu hazır tutarak aslında gitmesini sağladı. Pazarda görücü önünde bıraktı. Maddi kazanımlar da gelmeye başladığında daha farklı olacaktır. Takımdaki rotasyon bile şu ligde iş yapar seviyede. Hocanın başarısı göz ardı edilemez. Hocanın şansı da çok doğru yönetimle bir arada olması. Doğru isimler makul fiyatlarla transfer edildi. Hocanın söylediği isimler üzerinde duruldu. A dan Z ye planlar yapılmış şekilde devam edildi bu 1 yıllık süreçte değil 2 aylık süreçte yapıldı. Hocanın yükselişi asla şans değil. Hakikatten kadro korunursa Avrupa kupalarında hocanın başarısı da kaçınılmaz. Büyük maçları takımın daha iyi oynamasını da rehavet durumuna bağlıyorum. Hocanın önü açık onunla birlikte takımın yolu da açık.

      Sil
    3. 2 kötü sonuç olunca taraftar sırtını dönmemeli. Şampiyonluk gelsin, döneceğini de sanmıyorum. Kasımpaşa maçında kötü oynayabilirsin, ritmini kaybettin, 1 aydır resmi maça çıkmadın. Bundan daha doğal bir şey yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir