14 Mart 2023 Salı

Etiketinin olmayışı mı bunları konuşmanın önündeki engel?


Ligin en iyi stoperlerinden ya da en iyi yerli stoperi değil. Ligin en iyi stoperi. Şu tanımlamayı yapmaktan çekinmeyin artık. Hadi başkası diyemiyor olabilir de, Galatasaraylı niye bu tanımı kullanmıyor. Ligin en iyi stoperi işte. Bunu yazınca da Marcao kıyası yapanlara, bence onun da önünde. Marcao'nun farklı avantajları olabilir de, verdiği güven ve katkı anlamında Abdülkerim Bardakcı farklı noktada. İşin bir de transfer boyutu var, orada da hakkını verelim.

Yaptığın birçok büyük transfer var. Icardi'sinden Torreira'sına kadar, yıldızlar topluluğu oldun. Bu yıldızları da bir arada müthiş kullandın ve takım oldun. Galatasaray'ın hücumunun kalitesi kadar, bence savunması çok daha ön planda olabilir. Pozisyon vermiyor, gol yemiyorsun. Hücum aksiyonuna geçince de, geriden kurduğun oyunun önemi büyük. O noktada da Abdülkerim Bardakcı ön saflarda yerini almış durumda.

Kasımpaşa maçında, Koita'yı cebinden çıkardığı pozisyonu gördünüz. Marcao'yu hayal edin orada. Yüksek ihtimalle, Koita top sürmeye başladığı ilk anda rakibini düşürmüştü. Açık alanda yakalama şansı zaten yok. Bazısı yazdı ya, Marcao daha hızlıydı diye, öyle bir şey yok. Koita, fizik gücü ve hızıyla öne çıkar. Açık alanda durdurman çok zorlaşır. Yakalasan dahi, fiziğini öyle bir kullanır ki, yanında duramazsın.

Abdülkerim Bardakcı ise hem onu açık alanda yakalıyor, hem fiziksel temasta ayakta kalıyor, hem de en son anda topu kılçıksız şekilde kazanıyor. Bir savunmacının ulaşabileceği en üst noktalardan biri. Topla çıkışlarını, pas kabiliyetini, oyun kurmadaki becerisini, sol bek edası ile oynayabilmesini zaten konuşuruz. Abdülkerim Bardakcı değil de, x Brezilyalı ismi olsa şu an değeri neydi diye tartışılıyordu. Etiketinin olmayışı mı bunları konuşmanın önündeki engel?

8 yorum:

  1. Önceki yazılarında da belirttim. Abdülkerim Büyük oyuncu. Nelson kıyası yapmıyorum çok farklı tarzlar ama Marcao nun çok önünde. Marcao elbette kötü bir oyuncu değildi. Ama bize şunları izletmedi. Dikine oynardı ama orta açmazdı genelde. Abdülkerim Marcao nunda içerisinde olduğu bir paket gibi düşünüyorum. Abdülkerim şu anda o seviyelerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson'un da önünde bence. Nelsson genç tabi, piyasası, etiketi başka da, Abdülkerim Bardakcı hiç aşağıda kalmaz.

      Sil
  2. Yabancı olsa 15 -20 milyon euro konuşulurdu.Marcao'nun önünde.Yıllarca Konyaspor'da oynatılmadı ve kiralık gitti. Formayı aldıktan sonra ise bırakmadı.Gerçekten ilginç öyküsü olan bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uzun süre kiralandı bir de. Kiralarken de opsiyon bırakmadılar, vazgeçmediler. O da ilginç hikaye.

      Sil
  3. Sezonun ilk çeyreğinde abdülkadir marcaonun önünde birçok özelliği var genel olarakta daha önde görüyorum yazdığım zaman altında 3-4 yorum vardı abartıyosun diye şimdi herkesin aynı noktaya gelmesi abdülkadire hakettiği değerin verilmesi açısından çok değerli. Abdülü 2.ligden biliyorum bu adam kim diye araştırdığımda konyadan sürekli 2.lige kiralandığını görmüş ve şaşırmıştım çğnkü konyada ali turan falan oynuyordu bu sıralar hocada tabiki aykut kocamandı yani sözün özü aykut hoca gibi yetenek düşmanı birisi konyada olmasaydı abdülkadir 4-5 yıl kaybetmez ve çok daha önce büyük takım yapardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samsunspor'da geçirdiği 2 sezon var, burada çok iyi hatırlanır mesela.

      Sil
  4. Sezonun transfer caliminda emegi olan Ali Koc'un da hakkini verelim. Seyri degisti sampiyonlugun bir transferle

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir