7 Mart 2023 Salı

Forvet değil de, bence 8 / 10 eksikliği bazı anlarda başımızı ağrıtabilir


Ara transferde ne yaptık, ne ettik, genel anlamda konuşamadık. Özellikle gelen futbolcular için ayrı ayrı yazılar yazdık da, bir de genel tabloya bakalım. Kaan Ayhan, Zaniolo ve Adekugbe'yi transfer ettik. Forvet ve 8 / 10 numara gündemi de vardı. Forvet değil de, bence 8 / 10 eksikliği bazı anlarda başımızı ağrıtabilir. Oliveira'nın alternatifini üretemedik diye düşünüyorum. O sahada olmadığında sorun yaşamak olası. Takım içerisinde, oraya kimi kaydıracağız diye bakacağız.

Kaan Ayhan, orta saha için de alternatif mesela. 8 numara orjini olsa da, uzun zamandır stoper gibi oynatılıyor. Trabzonspor maçında onu orta saha olarak oyuna almıştık ve çok etki etti. Oliveira etkisi biraz hücuma yönelik tabi, profil farklı. Mata'da az tempo olsa, maçın gidişatına göre orada denenebilir. Ondaki sıkıntı da temposu, çok ağır kalabiliyor. Forvete bakınca, bence bu işin sezon sonuna kalması doğal. O pozisyonda opsiyonlar çok.

Zaniolo da zaman zaman forvet olarak kullanılabilir. Oynayabildiği bir pozisyon ve oyun aklı, fiziği gibi etmenler düşünülünce, orayı rahatlıkla doldurur. Zaten kenardan getireceğin Gomis de var. Barış Alper Yılmaz da opsiyon neticesinde, maçına göre kullandın ve katkı aldın. Sol bekte Adekugbe de iyi bir alternatif oldu diye düşünüyorum. Yerli statüsü avantaj, Kazımcan Karataş'ın direkt önünü kesmemek de bence doğru hareket. Orada iyi bir rekabet oluştu.

van Aanholt ve Seferovic de takımdan ayrılan, iddialı futbolcularımız. Seferovic olmadı maalesef, bu konudaki yanılgım büyük. Bu ligin forvetiydi, tutmaması ligin dna'sına aykırı. van Aanholt ise burada geçirdiği 1.5 sezonda, Torrent'li günler hariç bir türlü istenileni veremedi. Artık zarar vermeye de başlamıştı. PSV'de iyi gidiyor, umarım opsiyonu kullanılır da yeni sezonda ondan kurtulmaya çalışmak gibi bir derdimiz olmaz.

2 yorum:

  1. 8 numara için seneye Taylan'in şansı ne olur sizce? En azından rotasyon ve yerli olarak. A.gucu'nde izliyor musunuz? Giderken Okan hoca "aslinda kalmasini istiyordum" demişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence şansı az. Çünkü şu anki görüntüsü hiç iyi değil. Aslında kalmasını istiyorum dediği isim Emre Kılınç ve Emre Akbaba'ydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir