11 Mart 2023 Cumartesi

Galatasaray 1-0 Kasımpaşa, 2. yarı Zaniolo'ya bakıyor derken


Bazen rakibi açmakta zorlanabilirsin. Kapanır rakip, top sendedir ama zorlanırsın. Bugün de öyle oldu. Kasımpaşa, mücadele ve fizik gücü yüksek isimlerle sahada. Savunmasından hücumuna kadar böyle. Galatasaray'ın topa sahip olma oranı yüzde 70'lerde gezse de, hücum tarafında fizik olarak küçük kaldık. Maça Mata ile neden başlandı bilmiyorum. Yunus Akgün de forvetin arkasına geçtiğinde hiç sahada yoktu. 

İlk yarının sonlarında biraz olsun hareketlenince (özellikle Kerem Aktürkoğlu ile) pozisyon üretmeye başladın. Rakip fizikli, geride iyi kapanıyor ve topu sana bıraktı. Biraz daha oyun aklını ortaya koyacak isimlere bakıyor o anlar. Kerem Aktürkoğlu da iyi değildi, Mertens'in yokluğu arandı. Bulduğun tek tük pozisyonları da kaçırdın. 2. yarı Zaniolo'ya bakıyor derken, neyse ki o hamle 45'de hemen geldi. Zaniolo ile de maçı çözmüş oldun.

Bana göre maçın adamı Rashica'ydı. Oyuna girdikten sonra, ilk yarıda en azından sağ kanattan gelebilmeye başladık. 2. yarıda ise Zaniolo sağda, Rashica merkezde oynadı. Bu, beklemediğim bir hamle mesela. Teknik direktör dokunuşudur. Zaniolo, kenar oyun kurucu rolündeydi ve oyun zekasıyla da rakibi çözebilmenin en önemli nedeni. 15 dakikalık enerjisi var gibi dursa da, yetti o süre. Rashica ise seni sürekli öne taşıdı, rakibi hataya zorladı ve top sendeyken de çok yararlı işler yaptı. Özellikle de biraz açık alanı bulduğunda.

1-0'ın ardından fişi çekememek diğer mesele. Sezon başındaki en büyük sıkıntılardan biri buydu. Alan açıldıktan sonra, çok rahat rakip kaleye inebilmeye başladın. Maalesef o kadar kötü pas tercihleri var ki o pozisyon oluşmadı. Bitirmen gereken nokta da bitiremedin. Oliveira da kötüydü bu arada, oyunu açamamak biraz da ondan. Top sende kaldı, orta sahayı iyi süpürdün, pres noktasında tamam da, üretebilmek gerekiyor. Oliveira da kötü olunca, takım genel manada zorlanmaya devam ediyor.

Rakibe pozisyon vermemek güzel, savunma performansımız, özellikle de Abdülkerim Bardakcı başta olmak üzere iyiydi. Kasımpaşa, atletizmi üzerinden bir şeyler yapmaya çalıştı. Galatasaray risk alıyor ve stoperleri orta sahanın önüne sık sık çıkıyor. Bekleri atlet tutabilmenin değeri burada. Adekugbe bir şey vermemiş gibi dursa da, savunmadaki özelliği kıymetli. Açık alanda rakibe imkan vermiyorsun. Ümraniyespor maçında da bu riski almış, çok pozisyon vermiştin. Kasımpaşa'ya ise imkan tanımadın. Hücumu eleştirirken, savunma planını da övmeli.

20 yorum:

  1. Ben Kerem'i özellikli ilk yarı çok beğendim. Maçı çevirecek hareketler yaptı. Icardi'ye 2 servis yaptı, Icardi'nin kaçıracağı tuttu.
    Herkeste genel bir enerji ve konsantrasyon eksiği vardı sanki. Umarım haftaya atarlar.
    Adekugbe beni mahcup etsin diye bekledim ama olmadı malesef. Atletizm dışında bir numara göremedim. Kazımcan süre alsa en azından hücumda bir katkı vadediyor. Süresinden çalmaya gerek yok bence. Sahada yerliler varsa Dubuois bile oynayabilir bence. O da oyun aklı olarak daha önde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok beğenmedim. İlk yarının sonlarında Icardi'ye çıkardığı iyi bir top vardı da, gerisi pas hatası sürekli. Biraz hareketlenince, takım da büyüdü oysa. Biraz da kapanan rakip savunma karşısında kayboldu.

      Sil
  2. Mata 'dan birşey olmayacağını uzun süredir görüyoruz.Son 10dk girse işe yarar belki ama Mata ile başlamak doğru değildi.Yusuf'un son maçta performansı iyiydi.Bu maçta Mata yerine Yusuf tercih edilse daha mantıklı olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felaket bir karardı bence de. -1 oyuncu değişikliği yazdık. Ama Yunus Akgün'ü oraya çekince de olmadı. Mertens acilen dönmeli.

      Sil
  3. Adekugbeyi hic begenmedim. Hic iyi oynamadi. Bize eksi yazdi. Keske dubois oynasaydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksi yazmadı, idare etti. Özellikle de savunmada iyiydi. Böylesine risk alırken onun atletizmine mecbursun.

      Sil
    2. Dubois en az Adekugbe kadar savunabiliyor yaraticilik olarak da 2 3 gömlek üstün bence, Adekugbe sadece yerli diye oynar onun disinda Dubois'in cok daha iyi sol bek performansi bana göre.

      Sil
    3. Orada da Mertens dönünce yerli yabancı dengesi sorun olacak.

      Sil
    4. Adekugbe yerli diye oynayacaksa hiç oynamasın. Kazimcan Adekugbe den daha yerli değil mi? Sırf statü nedeniyle böyle vasat hatta vasat altı adamlara ne diye para verilir anlamak zor.

      Sil
    5. Kazımcan oynayabilir ayrı da, Adekugbe kötü oynamadı. Vasat altı vasat falan, ben izlemiştim bu hikayeyi. Sonrasında özür dileten tipte :(

      Sil
  4. şans yok. ritim bulduk dünya kupası girdi. ritim bulduk deprem oldu. 36 gün sonra maç yapmak kolay değil. tribünler de coşkusuz. ağır eleştiriye gerek yok. kazanmak önemliydi ve başardık.

    ayrıca rakip direkt otobüs çekti. fb maçları gibi açılmadılar nedense!

    yunus olmuyor, olmayacak. ben umudu kestim. keşke satsak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şekilde yeniden ritim yakalayacağız artık. Kötü oyuna rağmen de kazanmak önemli.

      Sil
  5. Bu kadar kesintiye ritm kaybetmemiz normal. Yunus bu sezon olmayacak galiba, en fazla sağ kanada rotasyon. Tek alternatifi olmayan Oliveira derken Mertens yokluğunda da zorlandığımizi gördük, tabii ki uzun vadede hoca dokunuşlari gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ritm de maç oynadıkça kazanılacak ama şu aralar da maç trafiğimiz yoğun değil.

      Sil
  6. Demek ki takimin olmazsa olmazi Mertens'miş Oliveira degil, bu macin bize verdigi mesaj buydu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu takımın 1 numaralı olmazsa olmazı Oliveira. O olmadığındaki mesele daha büyük.

      Sil
  7. Mertens'in yokluğundan dolayı zorlansak da pozisyonlar bulduk. Icardi gününde olsa maç daha erkenden kopardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle kapanan bir rakibe bulduğun imkanları değerlendirsen, o alan daha da açılacaktı.

      Sil
  8. Akıllarda tek soru Mertens ne zaman dönecek. Bağlantıyı onsuz kuramıyoruz. Doğru isim de Mata değil. Yunus da değil. Yusuf hazır olsa evet ama oda değil. Zaniola yı kanata atma sebebi merkezde Rashia nın enerjisinden Mertens çıkartmaktı sanıyorum. Nelson çok denemeye başladı ama olmuyor. Abdülkerim kadar oyun aklı da yüksek değil. Adekugbe konusunda da Kazımcan daha doğru bir isim. Abdülkerim daha çok orta denedi Adekugbeye oranla. Kerem de dün akşam bir tık geride geldi bana skoru ilk yarı yakalamış olsak sonuç daha da farklı olurdu. Son olarak Barış Alper son tercihleri her defasında rezalet. Şut yerine pas, pas yerine şut. Hep hatalı kararlar. Şut özelliği gelişiyor şut kalitesi yukarıya çıkıyor. Ama tercihlerini geliştirmesi de gerekiyor. Genel olarak Olivieranın formsuz oluşu ve Mertens olmayışı kilidi açamamıza sebep oldu. Oliviera formsuzluğu da Mertens yokluğuna bağlıyorum. Çünkü Mertens enerjisiye rakibi çok yıpratıyor Oliviera pas koridoru bulabiliyor. Dün Icardi maç içerisinde bir süre 10 numara gibi de oynadı. Mertens yokluğu çok büyükmüş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens'siz bağlantı güç. Gerçek anlamda bir 10 numara gibi oynamaya başlamıştı ve bunu da iyi uyguluyordu. Mata gibi bir isim alternatif ama yetmiyor, seviye bu artık :) Rashica bu dönem merkezde devam edecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir