8 Mart 2023 Çarşamba

Güven faktörü diyebilirim, Abdülkerim Bardakcı bunu sağladı


Icardi, Torreira, Mertens, Oliveira gibi büyük ve kaliteli transferler yaptın. Çok konuşuldu bu isimler, saha içinde de büyük katkıları var. Tüm bu büyük transferler arasında, başka iyi hamlelerin de oldu. Abdülkerim Bardakcı da o isimlerin başında. Bu transferle birlikte tüm dengeleri bozdun çünkü. Bazı isimlerin alternatifi varken, Abdülkerim Bardakcı'nın yok. 8+3 var çünkü, yerli zorunluluğu atlanmasın. Bu kadar kaliteli bir yerli ile o kontenjanı doldurmanın avantajı büyük.

Ligin en iyi stoperi diyorum. Yerli / yabancı fark etmeden. Sol ayaklı, geriden müthiş oyun kuran ve topla çıkabilen, duran toplarda ciddi gol katkısı sağlayan ve savunma özellikleri iyi seviyede olan bir stoper. Bazı eksikleri sayarsın da, herkes için bunu yapabilirsin. Kusursuz olanı zaten alamazsın, böyle bir şansın yok. Sen Abdülkerim Bardakcı'yı transfer ederken, Fenerbahçe ve Beşiktaş bu transferi yapamayıp, üstüne büyük paralar harcayarak, çok daha kötü stoperler transfer ettiler. Kendin güçlendiğin kadar, rakiplerin de dengesi şaştı.

“Marcao kaliteli ve benimde beğendiğim bir futbolcu. Şuan yerini doldurduğumu düşünüyorum hatta bunun da daha üstüne çıkmayı hedefliyorum kesinlikle aratmayacağımı düşünüyorum.”

Marcao da Galatasaray adına değerliydi. Performans olarak ciddi katkılar verdiği gibi, satışıyla da büyük kazandırdı. Yerini doldurabilmek kolay değil. Abdülkerim Bardakcı o yeri doldurabildik mi dersek, bence fazlasını veriyor. Marcao'ya göre en önemli farkı, dengeli oluşu ve ayaklarının yere daha sağlam basması. "Güven" faktörü diyebilirim, Abdülkerim Bardakcı bunu sağladı. Biraz mütevazılık yapmış da, bence Marcao performansının üzerine çıktı. 

8 yorum:

  1. 2011'de nasıl Selçuk İnan çalımı fark yarattıysa Abdülkerim için de aynısı geçerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu durum çok konuşulmuyor nedense. Bence konuşulmalı..

      Sil
  2. Abdülkerim cuk oturdu resmen. Harika bir transfer. Sol ayaklı oluşu, tekniği, pas kabiliyeti, dripling özelliği, hava hakimiyeti, golcülüğü ile yok yok. Tam aradığımız oyuncu. Abdülkerim böyle iyi uymuşken, seneye Nelson'u göndermek de çok zarar vermeyecek bence. Partnerini takım içinden Emin, Mete, Ross biri ile illa ki bulacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson'un yerini doldurmak kolay da, Abdülkerim Bardakcı gibi bir yerli almak imkansız.

      Sil
    2. (M.T.A)
      Sezon sonu Nelsson'un yerine de Çağlar SÖYÜNCÜ'yü alabilirsek çok iyi olur.

      Sil
    3. Atletico Madrid ile imzaladı o.

      Sil
  3. Gelecek sezon Kaan ve Abdülkerim ikilisini izleyebiliriz. Ikiside çok iyi top kullanma yeteneği olan oyuncular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan'ın pasör tarafı, iç sahada ve kilit çözmenin gerektiği maçlarda çok değerli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir