9 Mart 2023 Perşembe

Hüseyin Eroğlu'nun 3-5-2'si gerçekçi bir yaklaşım


Hüseyin Eroğlu'nun 3-5-2'si gerçekçi bir yaklaşım. Bu düzen üzerinden sonuç almayı başarıyor. Özellikle de zorlu maçlarda. Samsunspor kendi sahasında görece kolay bir rakibe karşı oynasa, o maçın mutlak favorisi diyemem. Çünkü rakibini açmakta çok zorlanıyor. Zorlu diyebileceğimiz rakipler karşısında ise (özellikle de deplasmanlarda) daha rahat oynuyor. Bunun da nedeni takımın fazlasıyla geçiş oyununa uygun olması ve bunu iyi oynaması.

Takımın yapısıyla alakalı bir sorun o da. Ocak ayında ne kadar transfer yaparsan yap, tüm çehreyi değiştirmen zor. Soner Aydoğdu, o kilidi açabilmek, orta sahadaki yaratıcılığı arttırmak için transfer edildi mesela. Şu an devreye giremedi ama beklenti bu. Bennaser da benzer sebeplerle transfer edildi ama o daha çok pas oyununu yükseltmek için sahada ve geldiğinden bu yana da iyi iş çıkardı. Tüm bu hamlelere rağmen, Samsunspor orta sahası "geçiş" yapısından vazgeçmiyor.

Osman Çelik'in 2 sezondur gösterdiği istikrar büyük. Ondan vazgeçmek de imkansız. Oyun yapısı da şu an kendi tarzına aykırı aslında. 6 numara gibi değil, 2 yönlü 8 numara gibi oynuyor. Defansif aksiyonu yüksek olsa da, hücumda öyle değil. Rakip ceza sahası çevresinde, hatta içinde bulunması değerli. Takımın da en çok pozisyona giren futbolcularından biri ama özelliği bu değil işte. Osman Çelik, Ali Güneren, hatta Celil Yüksel ile bitirebilmek kolay olmuyor. Deplasman tamam da, iç saha farklı bir yapı istiyor.

Laura / Tanque 2'lisinin de, döneminin Agbetu / Zenke, Ofoedu / Mbilla 2'lisinden daha yetenekli olduğunu düşünüyorum. 2 büyük fizik gücü ve ön alandaki etkileri bu anlamda yüksek. Laura'nın yüksek istikrarı var zaten, takımın tabelasını taşıyan isim. Tanque ise bitiremiyor ve bu konu da Samsunspor'un sezon başından bugüne çözemediği hadise. Şu saatten sonra da pek çözülecek gibi durmuyor. Kaçırılan penaltılar da buna dahil. Genel gidişata bakarsak, hedefe doğru ilerleniyor. İlk 2 puan farkını açıyor, bu da böyle devam edecektir. 

6 yorum:

  1. Pape Gueye hakkında konusabilir miyiz? Yazin yana yakila istedigimiz transferlerden biriydi. Suan sevilla da kayip bi adam. Bize gelseydi hem heo oynardi hem bize seviye atlatirdi bu adam. Gelmedi. Ama uzulmuyorum torreira geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar da takip etmedim, ne yalan söyleyeyim. Torreira varken dediğin gibi sorun olmadı :)

      Sil
    2. Bir dakika, bir dakika yanlışınız var. Burak, arkadaşın bahsettiği gueye senin bildiğin gueye değil. Arkadaşın yorum yaptığı marsilyadan sevillaya gelen pape gueye. Bizim bu gueye icin hic girisimimiz olmadı. Burağın bildiği yorum yaptığı bizim gs olarak yazın istediğimiz gueye idrisse gueye -psg'de oynayan psg'den isteidigimiz gueye. İdrisse gueye suan formda zaten ve everton ile premier leauge de hep oynuyor adam. Bu sekilde duzeltmis olalım. Burak bir an dikkatsiz davranmis :)

      Sil
    3. Benim bir yanlışım yok, hiçbir Gueye'yi takip etmedim, ne durumdalar bilmiyorum. Torreira'dan yana mutluyum. Dikkatliyim :)

      Sil
  2. Hocam celil demisken Altyapı ile ilgili
    Türkiye=Potansiyel=alt Lig
    Almanya da birisi çıkıyor sanki yıllardır profesyonel gibi fizikli oynuyor
    Alt yapı da sorun büyük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle maalesef. Galatasaray da bunu değiştirmek adına çabalıyor. Umarım başarır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir