18 Mart 2023 Cumartesi

Kaan Ayhan'ın bireysel performansı iyi de, Abdülkerim Bardakcı felaketti


Kaan Ayhan'ın bireysel performansı iyiydi de, öncesinde Abdülkerim Bardakcı'yı konuşmak lazım. İzlediğim en kötü performansıydı. Sezon öncesinde sallanmıştı da, bu performansı çok kötüydü. Nelsson'un olmaması kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Stoperde "uyum" kaynaklı bir sıkıntı yaşanmadı. Bireysel anlamda kötü bir performanstı ve onun bu hali de, Konyaspor'u daima işin içinde tutar nitelikteydi.

Konsantrasyon kaybı büyük. Oysa onu en çok övdüğüm özelliği buydu. Odağını büyük kaybedince, arkasına ısrarla rakibin kaçırdı ve o anlar da pozisyon olarak geri döndü. Topla çıkışlarını, hücum etkisini de aradık. Öne her çıkışı da top kaybıyla sonuçlandı. Onun bu kötü performansı, Kaan Ayhan'ın iyi performansını konuşmayı da engelleyecek. Güvendiğim isimlerin başında geliyor, mutlaka toparlayacaktır.

Kaan Ayhan ise iyiydi. Savunmadaki odağı yüksekti, kritik müdahaleleri var. Topu kullanma noktasında da işini iyi çıkardı. Savunma arkasına attığımız iyi toplar var aslında. Orada da hücumcuların zamanlaması problemdi. Özellikle de Icardi'nin formsuzluğu büyük. O koşuları atamayınca, pasın da bir kıymeti kalmıyor. Kaan Ayhan iyi alternatif, onun adına mutluyum. Yine de Nelsson'u tercih edeceğiz tabi. Varlığıyla güven ortamı sağlıyormuş resmen.

Oysa onun da ağırlığını ve top kullanmasını eleştiriyorduk. Kaan Ayhan'ı biraz da bundan görmek istiyordum. Kaan Ayhan / Abdülkerim Bardakcı tandemi, geriden oyun kurmak için üst düzey. Bu tandem varken, sol bekte neden Dubois vardı onu da anlamadım. Giresunspor deplasmanı Dubois'in sol bek oynaması, Emin Bayram'ın sol stoper oynaması kaynaklıydı. Abdülkerim Bardakcı varken, sol bekte böyle bir hamleye gerek yok. Soldan çok atak verdik ve açık alanda oynuyoruz. Adekugbe ya da Kazımcan Karataş ile oynansa, bu savunma sorunu da yaşanmayabilirdi.

2 yorum:

  1. Dubois kötü oynamadı tek hatası matanın pasında soluyla önüne alması gerekirken ters tarafa kontrol etti. Fakat yerine adukugbe oynasa zaten orada dahi olmazdı. Kazımcan ikisinin ortası bir oyuncu ve bence gerçekten çok ümit vadediyor kendisinde gerçekten ısrar etmeliyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dubois, savunmada yoktu bile, çok kötü oynadı. Hücumda da topu sağ ayağıma alayım derken, birçok hücum yok oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir