6 Mart 2023 Pazartesi

Kazanma alışkanlığının kitabı yazılıyor


Keşke Gaziantep FK maçını oynayabilseydik. Çok acı günler yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Diğer yanda da akan hayat. Bir yerden başlanıyor. Gaziantep FK karşısında alınan hükmen galibiyet ile birlikte, üst üste 13. lig maçı kazanılmış oldu. Rekor da 13 galibiyet ile Beşiktaş'a aitti. Kasımpaşa maçı kazanılırsa, 14 kez ile rekor Galatasaray'a geçmiş olacak. Daha doğrusu Okan Buruk'a diyelim. Bu başarının mimarı ve galibiyetlerdeki imza sahibi isim o.

Zorunlu ara vermek zorunda kalınan dönemler oldu. Dünya Kupası arası mesela. Tam forma girdik, 2 büyük maç kazandık derken ara verildi. Arada da hazırlık maçlarında istenilen sonuçlar gelmeyince tedirgin olduk. Dünya Kupası arası sonrası, bıraktığımız noktanın çok daha üzerindeydik. Haftalar geçtikçe de üstüne koya koya devam ettik. Ülkemizde yaşanan acı günler kaynaklı yine ara verildi. Bıraktığımızda da formdaydık. Arada oynanan hazırlık maçlarına bakınca, bıraktığımız nokta hala iyi.

Yine üzerine koyduğumuzu düşünüyorum. Zaniolo gibi bir transferimiz var. Ligin fazlasıyla üzerinde ve iştahlı gelmiş. Hücum için akıl almaz bir opsiyon oldu. Takım oynadığı futboldan keyif alıyor ve aç. Maç trafiği azaldı çünkü, sahada olmak istiyorlar. Mart ayındaki maç trafiğimiz düşük olacak. Milli Takım arası gelecek, bay geçeceğimiz bir hafta da var. Sonrasında trafik artacak ki, maçlar üst üste geldiğinde form grafiğimiz iyi olduğumuz seviyeye gelecektir.

Kasımpaşa maçı da zor bu arada. İç sahadayız, takımı özledik, futbolcular sahada olmak istiyor da, rakibin önemli takviyeleri var. Selçuk İnan yönetimindeki Kasımpaşa istenilen sonuçları alamamış gibi görünse de, futbol olarak aşama kaydediyordu. Çok sayıda ve iyi transferler yaptılar. Mutlaka çehreleri değişmiştir. Galatasaray da bunun ciddiyetinde oynayacak tabi. Umarım bu seri devam eder. Yakaladığımız hava müthiş ve kazanma alışkanlığının kitabı yazılıyor.

10 yorum:

  1. Bazi algicilar da hemen baslamis yok hükmen malubiyet sayilmaz vs diye oysa kendi basarilarinda da Samsunspor'un kaza yaptigi sene olan hükmen galibiyetler gibi detaylar var, hakkaten bu tip ikiyüzlü zihiniyetlerle ugrasmak zor.
    Kasimpasa mavina gelince en az 3 fark bekliyorum, Zaniolo da dedigin gibi cok aç ya gol ya da asist yapar, bu yorum burada dursun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabi, örnekleri var. Ayrıca kendileri bizim durumumuzda olsa eminim ki konuşmayacaklar. Dinlememek en iyisi.

      Sil
  2. paşa maçı önemli. 1,5 ay sonra tekrar futbola döneceğiz. Çok iyi oynamamız ve yenmemiz şart. Sonra aşırı zor bir konya deplasmanına gideceğiz. Bu ikisini alırsak Fener'in arada 1 kere daha takılacağını düşünüyorum. puan farkı 8 olursa artık kapatamazlar. O yüzden kazanmaya devam etmek zorundayız. 3 maç daha kazanırsak bu iş biter. Okan Hoca da bunu biliyor. İşi o sebeple baştan çözmek isteyecektir. Mart ayında bu işi bitirmemiz mükün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırlık maçlarındaki görüntü iyiydi. Oynamaktan keyif alan ve aç bir takım var. Aynı reaksiyonu veririz diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Benim en çok dikkatimi çeken de Okan Buruk'un kenar hamlelerinin sürekli işe yaraması. Oyuna sonradan aldığı isimler sürekli gol katkısında bulundu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinde iyi bir malzeme var ve oyunu okuma, seyir değiştirme noktasında da hamlesini yapıyor hoca. Çok iyi yönetimi..

      Sil
  4. Derbilerde sıfır çeken Jorge Jesus hocam ilk 4 takim sezon sonu Play Off oynamali önerisinde bulunmuş, evimizde 3ten fazla atmak farz oldu bunlara, sinir uclarimizla oynamak icin gölge düsürmek icin algi yapiyorlar, inanilmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu adam, ülke futboluna katkı sağlasın diye bekliyoruz işte :)

      Sil
    2. Bence play off gelsin abi hazir Icardi, Zaniolo varken bir 10 gol daha sallayalim bunlara sene sonu kimleri elimizde tutabiliriz belli degil ama şu kadroyla tarihi fark mümkün Kadiköydeki macta Fenerli yorumcular bile 5lik macti dedi 3-0lik maca.

      Sil
    3. Gereksiz maç trafiği, boşver :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir