18 Mart 2023 Cumartesi

Kendi elinde getirdin bu mağlubiyeti


Konyaspor ne durumda olursa olsun, oradan 1 puanla dönmek ayıp değil. Seri de elbet bir noktada bitecekti. Hatta oyununun sallanmaya başladığı bu noktalarda yaşayacağın bazı kayıplar, ders alman halinde seni daha güçlü kılar. 14 maçlık o seriyi yakalayan takımın da, bu mağlubiyetten daha güçlü çıkacağına inanıyorum. Okan Hoca da, takımın kalitesi de bunu vaat ediyor. Burada kalmamak gerekiyor. Yeter ki dersler alınsın.

Bir tek üzüldüğüm nokta var, yine o lanet hastalığa tutulmak. 1 puan al, gerçekten mühim değil. Buradan alınacak 1 puan belki de seni şampiyon yapacak. Fatih Hoca'nın berabere giden maçlarda, galibiyet adına aldığı riskleri hatırlayın. Orta sahayı boşalt, forveti çiftle, hatta stoperi de forvete at. Skorda daha erken geriye düşsek, eminim ki stoperi de forvete atardık. Deplasmanda 1-1 giden maçta, neden orta sahayı boşaltıyoruz?

Orta sahayı boşaltırken de, Mata ile merkezi tutmaya çalışıyorsun. Değişiklik yapmasan dahi, bir şekilde maç saha daha çok bakıyordu. 80 sonrası değişiklik yaptıkça, Galatasaray hücumdan daha da uzaklaştı. O ana kadar gol zorlanıyordu ve gelebilirdi de. Ceza sahası içinde daha çok topla buluşuyor, Mata merkezden iyi toplar atmaya başlamıştı. Bazı futbolcuların formsuzlukları var, onları değiş. Icardi yerine Gomis girsin, orta sahayı boşaltma.

Zaten top tutamıyordun, yine tutamadın. Bunun yanında gelen basit pas hataları ve orta sahadaki derin boşluklar. Savunman önde ve ağır isimler. Bekler hücumu zorluyor. Orta saha ve gerisi bomboş yani. Konyaspor da 80 sonrası sürekli geldi, merkezi rahatlıkla deldi. Golü buldular ofsayttı, 2.'sinde ise skoru aldılar. Sonrasında 3 de geliyordu. Senin ise bu değişikler sonrası tek pozisyonun yok. Kendi elinde getirdin bu mağlubiyeti.

8 yorum:

  1. Okan Hoca maalesef panik yapıyor.Benzer durum Giresunspor maçında da olmuştu.Panik değişiklikleri mağlubiyet getirmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adana Demir deplasmanı da yaptı. Rakip 10 kişi kalınca. Neredeyse maçı kaybediyorduk.

      Sil
  2. Güzel tespitler her zamanki gibi, macı bence de net olarak ortasahada kaybettik bir de Nelsson olsaydi 2 gol yemezdik kesinlikle.
    Hepsini geçtim 1 puana razi olmuş olsak şu an kafamiz cok rahatti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson olsa da savunma tarafı çok bir şey degismeyecekti bence. Çünkü dediğin gibi orta sahada zayıf kaldın.

      Sil
    2. Elbette üretkenlik de oyunu tutma da ordan gitti katiliyorum ben belki beraberlik oldurdu diye düsünüyorum yoksa Kaan'i bayaa begendim ben, ana sorun defans blogu degildi zaten, orta sahada özellikle degisiklikler sonrasi 7 şutla biten atak yemisiz, belki hic degisitirmesek galip gelecektik.

      Sil
    3. Kaan gayet doldurdu orayı. Bu 11 ile her şartta sorun yaşardık. Mesele orta sahada.

      Sil
  3. Okan hoca hatalardan ders çıkartan ve cesur davranan bir hoca, eminim bir daha icarsi böyle oynarsa kenara alır ve sahada hep daha dengeli takım düzenini korur. İlk yarıda benzer hatalar yaptı canı yandı uzun süre yapmadı ama malesef hata adı üstünde tekrarlanıyor ama umarım sezon sonuna kadar bir daha ellerimizle maçı hoca marifetiyle vermeyiz. 1 puan o kadar kıymetliydiki beşiktaş fener maçı berabere bitse beraberlikle puan farkını koruyorduk neyse ki fener hakem desteğine rağmen hoca yönetim taraftar anlamında iplerin kopmasına çok müsait 1 mağlubiyet yada dramatik bir beraberlik onları baya karıştırır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arayı eminim ki çalışarak ve güçlenerek geçireceğiz. Dönüşü de güçlü olacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir