17 Mart 2023 Cuma

Konyaspor 2-1 Galatasaray, en azından 1 puanı cebinde tut


Elbette bir noktada seri bitecekti. Kötü de oynayabilirsin, burada değilim ben. Orta saha boşaltmalı, forveti çiftleme hamlesi sana en son ne zaman sonuç getirdi? Benim aklımda negatif sonuçlar var. Bile bile ladestir bu. Konyaspor deplasmanı kötü oynadın, 1 puanla dönebilirsin. O 1 puan da seni belki şampiyon yapar. Şu an ise o 1 puandan da oldun. Beşiktaş'a gol averajı ile şampiyonluk vermedi mi bu takım? O sezon kaybedilen maçlara bakın, çoğu da bu şekilde değil miydi?

Çıkan 11'i görünce sıkıntı olacağı da anlaşılıyordu. Torreira yok, Dubois sol bekte, Barış Alper Yılmaz kanatta. Bu hamleleri beklemiyordum ve dengeyi büyük oranda bozduk. Maçın ilk 15 - 20 dakikası felaket haldeyiz. Konyaspor, Galatasaray'ın sol kanadını müthiş işledi. Uyumu sağlayana kadar bir süre geçti ve sonrasında topa hakim olduğunda da hücumdaki üretkenlik meseleydi. Rashica, Kerem Aktürkoğlu hareketliliği tamam da, hücum akıl aradı. Mertens'in yokluğu o da.

Icardi de çok formsuz. Bitirebilmesini geçtim, top tutabilmesi de hadise. Ceza sahası içerisinde bu kadar fazla ıskalamazsın. Oyunu oraya yıkıyorsun da, bir türlü kontrolü sağlayamadın. 1-0 sonrası yine de pozisyonlar var, bitirebilmen gerekiyor. Zaniolo'nun oyuna girmesi de çare olmadı, çünkü fizik olarak iyi durumda değil. Şut imkanı yakaladığı anlar var yoksa, ayakta kalamıyor. Yine Mertens'e geliyor konu.

Abdülkerim Bardakcı da sanırım oynadığı en kötü maçı yaşadı. O kadar kötüydü ki, golde hatası var, Konyaspor yine onun üzerinden birçok pozisyon buldu. Yine de o anlar golü arıyordun, hatta aklı yükseltmek adına Mata da oyuna girdi ve ceza sahası içine çıkardığı 2 müthiş top var. Golü ararsın, bulursan bulursun ama en kötü beraberlikle dönersin. Sonrasında yaptığın Gomis ve Yunus Akgün hamleleri ile çok manasız bir risk alındı ve kaybedildi. Gerek yok, 1 puanı cebinde tut.

Milli Takım arası girdi, bu zaman zarfında toparlarız diye umuyorum. Bu seriyi yakalayan takım ve yakalatan hocanın elbette bir dokunuşu daha olacak. Mertens dönecek, Zaniolo daha hazır olacak. Icardi de umarım toparlar, sonrasında kalitenle kazanırsın. Bu mağlubiyetin ders olacağını düşünüyorum. Yine de keşke orta saha boşaltılmasaydı da, 1 puan cepte tutulsaydı. Bunun alınacak bir dersi yok çünkü, zaten yaşanan hadise.

21 yorum:

  1. Gomis ve Yunus değişikliğini görünce kaybettik dedim.Maalesef hep böyle oluyor. 1 puan alsan ileride avantajı olur.Okan Hoca çok gereksiz risk aldı.Barış geçen hafta kötüydü. Neden 11 başladı anlamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok manasız hamleler. Hücum arıyorsun, her hamlen seni hücumdan daha çok uzaklaştırıp, rakibe gel gel yaptırıyor. 1 puan al, nesi kötü..

      Sil
  2. gece hayatını abartmışlar. çok belli hallerinden özellikle icardi. bunun dışında "her türlü yeneriz" havasına da girmişler. tokadı yedik.

    okan hoca icardi'yi muhtemelen el kol yaparsa kriz olur diye çıkaramadı. oysa gomis onun yerine girmeliydi. o çıkmadan gomis girince arka taraf iyice zayıfladı ve önemli 1 puanı kaybettik.

    iyi oynayan barış da zaniolo'nun gönlü olsun diye çıktı maalesef.

    ve sevgili yunus. hiç faydan yok bari topa çarpıp gol yedirme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sallantı olduğu kesin. Bunun toparlanması da çalışmak, ipleri sıkı tutmak.

      Sil
    2. Barış Alper Yılmaz da felaket kötü oynuyordu bu arada..

      Sil
    3. baskı ve pres yapıyordu rakibi çıkarmıyordu.

      Sil
  3. Tek bir sey söylecegim ki aynisini gecen hafta da yazmistim blogunda bence bu takimin olmazsa olmazi Mertens, ne Oliveira ne de Icardi. Okan Hoca Mertenssiz oyuna halen bir cözüm.bulmus degil, çözüm ararken.maçı verdik, keske beraberlige razi olsaydik bu kadar oragnize kötülügün icinde avntajini yitirmek üzeresin, Icardi de resmen salmış ne desem bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira olmadığında da var aynı problemler. Şu an Mertens yok, yine problem.

      Sil
    2. Mertensli son 5 mac 14 gol, Mertens olmadan son 2 mac toplam 2 gol abi.
      Oliveira dün 8'de 7 uzun top vs yapmis iyiydi belki de Rashica.ile ayakta kalan birkac oyuncudan biriydi ama tek basina yetmiyor Oliveira, Mertens ise direkt mac aliyor sana acil dönmesi lazim.

      Sil
    3. Biri, diğerinden daha önemli olsa ne olacak. Hala amansız ve anlamsız bir yarış içindesin :) Oliveira olmadığında da dev sorunlar yaşadın, puanlar kaybettin. Muslera olmadığında da kaybedersin, Abdülkerim Bardakcı olmadığında da zorlanırsın.

      Haklı çıkmak bu kadar mühim olmamalı. Senin ya da benim haklı çıkmam bir şey değiştirmiyor, kaybeden Galatasaray.

      Sil
    4. Yok gercekten hakli cikmak icin degil Mertens'in önemini vurgulamak icin paylastim rakamlari şu an Yusuf orayi doldurabilse ya da Maxim'i biz alsaydik belki de bunlari konusmayacaktik yoksa ikisinin de alternatifi yok bizde ne Yunus ne Yusuf dolduramiyor boşluklarini.

      Sil
    5. Zaniolo toparlar arada, Mertens'in yokluğu doldurulur da, Oliveira alternatifi yok takımda. En büyük sorun bu.

      Sil
  4. Burak hocam ilk yari da Kayseri maçında da aynısı oldu. Tam milli ara ardından bay geçip adana ile oynayacaktık Kayseri'ye yenildik aradan sonrada adana ile berabere kalmıştık. Telafisi var ama rakip belli geliyor atacak attı da ofsayt old daha nasıl bı mesaj gelecekti. Korktum adanaya puan verip farkın kapanmasi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmadık bir 11 tercihi yine. Baştan belliydi bir şeyler aslında. Kenar hamleleri de hata. Önümüze bakacağız.

      Sil
  5. Hayir bir de en ortasaha bosaltilmayacak mac, Konyaspor tamamen takimi kisa ve merkezi kalabalik tutma uzerine kurmus oyununu, Kaybetmek sorun degil tabii ki de takimdaki negatif ivme devam eder mi diye endiseye dusuyor insan biraz, zira Kasimpasa macinda da aman aman oynamadik pozisyon da verdik, kotu tercihler yapip heba etti Kasimpasalilar. Mertens hazir doner umarim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşler de o kadar kötü gitmiyor, rakip gelmiyor, sen gol arıyorsun. En kötü berabere kalırsın, ne olacak.

      Sil
  6. olabilir arada böyle maçlar. 1-1 bitse hiç üzülmezdim. bazen zorlamamak da lazım. gereksiz yere çok risk aldık arkayı çok boşalttık. ama olabilir takmamak lazım. o kadar çok ara duraklama oluyor ki hakkaten bu sene o anlamda çok kötü oldu. takım nerdeyse üst üste 3-4 maç yapamaz hale geldi. şimdi gene ara girdi. sonra bay haftası hakkaten en büyük problem bence bu.
    Hocaya eleştirim de neden hala Mata'dan medet umuyoruz. Sergio neden oyundan çıkıyor? bir de orta sahayı boşaltmanın hiçbir anlamı yok. Kayseri deplasmanı gibi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de üzülmezdim, olabilir. O 1 puanlar seni an geldiğinde şampiyon yapıyor.

      Sil
    2. dubois solak olsa mata'nın şahane asisti gündemdi şimdi. icardi'yi de kaçırdı. eleştiriyoruz ama 2 gollük pas verdi.

      Sil
    3. Dubois neden sol bek başladı hiç bilmiyorum. Stoperlerin de pasör bu sefer, ihtiyaç değildi ki. Ters ayaklı bek işi sıkıntı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir