20 Mart 2023 Pazartesi

Mata bir de orta sahanın merkezine kaydı


Mata'dan yana artık beklentim yok. Bunu daha önce de yazdım. Ne zaman beklenti içine girsek hüsran yaşadık. Konyaspor karşısında öyle kontrolü kaybettik ki, oyuncu değişikliklerinin açıklanır bir yanı yok. Gol aramaya kontrolsüzce odaklanıldı ve kenarda duran bütün hücumcular oyuna girdi. Hatta hücumda yer bulamayınca, sol beke Yunus Akgün dahi atıldı. Mata'nın da o oyuncu değişikleri arasında yer alması doğaldı yani.

Konyaspor deplasmanında, Mata'dan yana eleştirim de yok bu arada. İşini yapmaya çalıştı. O iş de, oyun görüşü. Konyaspor ceza sahası içine, beklenmedik şekilde 2 muhteşem top attı. Dubois, topla buluştuğu an bomboş olsa da, topu sağ ayağına alayım derken pozisyonu hiç etti. Bu da ters ayaklı bekin zararları işte. Dubois'in o noktada rakip ceza sahası içine girmesi müthiş olsa da, kontrolü yapamadıktan sonra pozisyonu 0 ile çarptın.

2. pozisyonda da 3 Galatasaraylı futbolcu bomboştu ve hepsi topu birbirine bıraktı. Biri kontrol yapmak istese, kaleciyle karşı karşıyalar. Icardi tepki gösteriyordu da, o niye hamle yapmadı? Bu 2 pasla birlikte, Mata işini yapmış oldu. Bunun için oyuna girmişti. Ondan rakibi kovalamasını, pres yapmasını, mücadele etmesini bekleyemezsiniz. Beklerseniz hata yapmış olursunuz. Okan Hoca sanmıyorum ki böyle bir beklenti içine girsin. Kontrolü kaybettiğine veriyorum.

O kadar kontrol kaybedildi ki, orta saha merkezini Torreira / Mata ile tutmaya çalıştık. Mata bir de orta sahanın merkezine kaydı. Haliyle de o orta saha elek oldu, kontra üstüne kontra verdi. 2. golü yemek de o anlarda tesadüf olmuyor. Keşke o 1 puan alınabilseydi. Galatasaray adına asıl kayıp puan alamamak, 3 puanı da kaybetmek değil. Elbet bir noktada seri bozulacaktı, kötü de oynayabilirsin. Gelecek haftalarda Mata'nın kurtarıcı olmamasını ümit ediyorum.

6 yorum:

  1. yönetimin acilen mata'yı kadro dışı bırakması lazım yoksa okan hocanın mata sevdası başımıza daha çok iş açacak.
    ayrıca mata'nın kasımpaşa maçında sakatlıktan değil vücudu daha fazla el vermediği için çıktığı ortaya çıktı. sakatlık yaşasa 5 günde hazır olamazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlık ağrı hissedip, sonra bir şeyin olmadığı ortaya çıkabilir. Bu doğal bir şey de, fiziğinin el vermediği de maalesef gerçek. Kenarda oldukça, oyuna girmesi mecbur gibi hissediliyor. Bence de yanlış.

      Sil
  2. okan hocanın mata işi sonunda başımıza iş açtı.
    giresun deplasmanında 2-0 iken oyuna aldı orda gol yesek o maç kesinlikle 2-2 olurdu.
    ümraniye maçında yine orta sahayı boşaltıp oyuna aldı icardi sahneye çıktı.
    kasımpaşa maçında o oyundayken Allah'tan gol yemedik yoksa o gün o gol çıkmazdı.
    konya maçında da Allah "sen madem kaşınıyorsun al bakalım" dedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mata, Konyaspor maçında sıkıntı değildi. Bence işini de yaptı ama onu orta sahanın merkezinde kullanamazsınız.

      Sil
  3. Mata yerine Yusuf'a şans versek daha iyi olurdu.Yusuf İstanbulspor maçında iyi oynadı ve sonra kadroya giremedi.Yusuf konusunda tuhaf şeyler var galiba.Anlayamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olabilir. Kazanmaya çalışılsa daha iyi katkı alınır belki de. Yusuf Demirin idman performansını çok merak ediyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir