2 Mart 2023 Perşembe

Morutan'ın, yeni sezon Galatasaray'ında şansı olabilir


Pisa'nın Serie A'ya yükselebileceğini düşünmüyorum. 5.5 milyon avro'luk zorunlu satın alma opsiyonu devreye girmeyecektir. Bu parayı verip, bonservisini alırlar mı dersek, elbette ihtimal var. Pisa belki böyle bir yatırım yapmaz da, x kulüple anlaşıp, opsiyonu aldıktan sonra bu satışı yapabilirler. Bundan 2 ay önce, yazdığım durumun gerçekleşmesini isterdim. Bugün ise o kadar sıcak bakmıyorum sanki. Yeni sezon Galatasaray'ında yeri olacağına inananlardanım.

Morutan'ın yeteneğiyle alakalı kimsenin kuşkusu yok. O yetenekleri, Galatasaray formasıyla da yer yer gösterdi. Sezona iyi girdi, oyunun merkezinde daha da büyüyebileceği görüldü. Trabzonspor deplasmanı 45'de oyundan aldık nedense, sonra da kesik kesik oynadı. Bu da istikrar sağlaması yönündeki en büyük engeldi. Fatih Hoca görevden ayrıldıktan sonra ise, Torrent kendisini o kadar da tutmadı. Boey'i de tutmamıştı gerçi. Bugün, hangi noktaya geldiği ortada.

Pisa'da da ağırlıklı olarak forvet arkasında oynuyor. Kanat değil de, bu pozisyondaki potansiyelinin daha büyük olduğunu söylemiştim. 25 lig maçında 6 gol 7 asisti var. Bence müthiş istatistik. Morutan adına sıkıntı "özgüvendi" ve bunu da kazanmış gibi görünüyor. Çok içine kapanıktı, bir türlü açamadı kendini. İlk kez ülkesi dışına çıkıyor, uyum sorunu da yaşadı mutlaka. Pisa günleri onun adına keyifli geçmekte.

Silindiler, bu takımda artık düşünülmüyorlar gibi bir durum yok. Hala çok büyük bir yetenek. İstikrar kazanmış, özgüveni parlamış bir Morutan'ın da Galatasaray içinde yeri olur. Forvet arkasını alternatif altına almak adına takımda düşünülebilir. Yeri gelir kanatlara atarsın, hücumda jokerlerinden biri olur. 23 yaşında bir de, geleceği var. Onu transfer ederken ki hayallerine, sonrasında ulaşman mümkün. Bir önceki sezondan takımda kalıp da, bu sezon büyüyen futbolcularımız var. Morutan, Mostafa Mohamed ve Cicaldau adına şans olduğunu düşünenlerdenim.

4 yorum:

  1. Bence kimse bu sene morutan için 5.5 vermez.Seneye bizimde avrupamiz olduğumuz için bence satılmamalı ve avrupada biraz kendini göstermesi daha iyi paralara daha iyi takimlara satılır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de vermez. 3 - 3.5'lar görülüyor ama böyle bir satış da değmez. İleride daha fazlasına satılır. Geri dönüşüne sıcağım ben.

      Sil
  2. Hele ki yabancı sınırı kalkarsa kesinlikle şans verilmeli. Cicaldau bile neydi ne oldu, geçen sene başındaki oyununu oynasa en az aldığımız fiyata İtalya veya Fransa’ya satarız bence. Okan hoca son ana kadar oyuncularını kazanmaya çalışıyor. İkiside bir daha şans bulacaktır bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalitesiz futbolcular değil. Potansiyelleri var, doğru formatta ne verecekleri de bence belli. Neden gözden çıkarayım da kazanmaya çalışmayayım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir