13 Mart 2023 Pazartesi

Mostafa Mohamed, yeni sezonun alternatif forveti olacaktır


Dışarıya kiraladığımız birçok futbolcu var ve çoğunun da gelecek sezon takımda yeri olabilir. Özellikle de yabancıların. Cicaldau'yu geçtiğimiz günlerde konuşmuştuk. Şimdi de Mostafa Mohamed'e bakalım. Bu sezon Nantes formasıyla toplamda 40 maçta 9 gol 5 asisti var. Henüz Mart ortasında olsak da, şimdiden 40 maçı görmesi bence başarılı. Avrupa Ligi de oynadı tabi, orada boy göstermesi de vitrindir. Yine de bu performans sonrası opsiyonu kullanılır mı derseniz, bunu beklemiyorum.

40 maça çıksa da, Nantes rotasyonu içerisinde yer alıyor. Hemen hemen her maç kenardan oyuna dahil oluyor ama aldığı süreler belli. Şu an için iyi bir yedek gibi görünüyor. Nantes, Ligue 1 içerisinde 14. sırada. Avrupa Ligi'nde gruplardan çıkmış olsalar da, lig performansları kötü. Delort'u transfer ettiler, bunun yanında zaten geniş bir forvet rotasyonları da vardı. Mostafa Mohamed'in o trafik içerisinde süre alması olumlu olsa da, kalıcı olmasına yetmeyecektir.

Kendisini yok parasına bırakmak istemem. Çünkü yaz dönemi "alternatif forvet" arayışı olacak. Icardi'yi tutmak için çaba göstermenin yanında, o rotasyonu bütünüyle de değiştirebiliriz. Özellikle de iyi bir 2. forvet gerekliliği var. Mostafa Mohamed'i o rol adına ciddi bir aday olarak görmekteyim. Henüz 25 yaşında, bence hala potansiyelli bir forvet. Fransa Ligi'ni bize gelmeden önce de istiyordu. Bence hevesini almıştır.

Yeni sezonun ufku Şampiyonlar Ligi. Orada boy göstermek de, Ligue 1'de kümede kalma savaşı vermekten iyidir. Mostafa Mohamed'in büyük bir piyasada yapmadığını yukarıda yazdım. 5.5 milyon avro'luk rakamı alamayız, 3 milyon avro'lara da kendisinden vazgeçmek manasız. Mostafa Mohamed, Cicaldau ve Morutan gibi isimlerin yeni sezonda yeri var. Alternatif de gerekiyor, elbette öncelikle eldeki isimlere bakacağız.

10 yorum:

  1. Görüşleriniz çok basarili. Ama sanki Muhammed ve menejeri yine gitmek isteyecektir. Yada Okan hoca sistemine uysa bu sene de göndermezdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca'nın sistemine net uyar. Biz kenar ortalarını sık deniyoruz, bunlara vurur. Ön alanda hareketli, çalışkan. Tarzı uyuyor. Ama bazı isimler özgüven anlamında gerilemişti, toparlamaları açısından kiralık gitti. CL avantajı varken, Mohamed kalmak ister.

      Sil
  2. Yazılarınızın başarısını bugün Pogbanin yine sakatlandigini görünce tekrardan anladım 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pogba yazısında, futbolcunun sürekli sakatlandığı var zaten. Bu yüzden gelmemesi gerektiğini belirttim :) 2 yıldır sahada yok neredeyse, çok büyük sakat.

      Sil
  3. Yabancı sınırı saçmalığı kalkarsa Mohammed, Morutan, ,Cicaldau üçlüsü bencede kalmalı. Rotasyon ve gelecek adına her türlü iyi oyuncular. Hem böylece transfer bütçemizi takımda tutmak istediğimiz isimlere veya yeni isimlere harcayabiliriz; rotasyona değilde 11'e transfer yaparız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevcut haliyle dahi kalsa tutarım ben. Alternatif bu isimler olur.

      Sil
  4. Yetenekli bir forvet. Çalışkanlığının yanısıra bitiriciliği de yüksek bir oyuncu. Esasında bu sene Seferovic yerine kalsa büyürdü ama kimse Seferoviç için böyle olacak demezdi sakatlık sorunu yaşamadığı sürece büyük oyuncu demiştik. Sezonda güzel hikayeler var ama. Böylesi hayırlıymış. Yoksa giden yada kiralanan hiç bir oyuncunun kötü olduğunu düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle de hava hakimiyetiyle. Üstüne gitmek, kazanmak lazım. Bence net alternatif.

      Sil
    2. Ama ben hala o pazarda alıcısı olduğuna inanıyorum. Fransa ligi için iyi bir oyuncu. Dönerse takıma mental olarak ne durumda olacak? Sorun çıkartan tipleri hoca silkelemiş takımdan sanırım. Sorun çıkarttığı da geldi kulağımıza. Bu takım en son ihtiyacı olan sorundur. Biat eder mi hocaya orada da pek emin değilim. Burayı biraz küçük gördü kendisi. Yoksa ilk geldiği zamanki ile bir sonraki sezon arasında büyün fark vardı. Fenere attığı o gol hiç aklımdan çıkmayacak belki de. Şahsen ben çok beğeniyorum ama mental durumunu çok merak ediyorum. Okan Buruk kazanımları sever göreceğiz.

      Sil
    3. Alıcısı vardır mutlaka. Kimsenin ben 5.5 milyon avro'yu vereceğini sanmıyorum. 2-3 milyon avro için de neden vazgeçelim. Yerine alacağımız isme aynı parayı vereceğiz zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir