12 Mart 2023 Pazar

Oyunun savunma kısmında zaten sorun yok, herkes görevini yaptı


Rakibi açamamanın nedenlerinden biri de Mertens'in yokluğu. Ne zaman döneceğini bilmiyorum da, umarım bir an önce oynamaya başlar. Bazı futbolcuların değeri yokluğunda anlaşılıyor ya, Mertens de öyle. Oliveira için de bunu yazmıştım. Mertens'in oyun zekası, rakibi açabilmek adına değerli. Oyun kurucu gibi oynamasının yanında, 2. forvet gibi de etkisi var. Icardi'nin de takım ile bağlantısını o sağlıyordu.

Yunus Akgün orada kayboldu, Mata ile de hiç başlanmamalıydı. 2. yarıda da Rashica forvet arkası gibi oynadı ama rolü daha farklı. Zaniolo'nun sağ kanattaki oyunu, Mertens'in yokluğunu biraz olsun dindirdi. Mertens olmayınca da, oyun aklı noktasındaki tüm yük Oliveira'ya bindi. O da orta sahanın merkezinde, tek başına ne kadar rakibin kilidini açabilir ki? Özellikle ilk yarıda hücumda yeterince iyi değildik. Bence Oliveira da maça iyi başlamadı ama devamını müthiş getirmiş. Bu görüntüsü de bana maç içinde bu denli gözüme çarpmamıştı.

Galatasaray'da, Kasımpaşa maçında: 🟡🔴  
* En çok ikili mücadele kazanan: Sergio Oliveira 
* En çok sahipsiz top kazanan: Sergio Oliveira 
* En çok koşan: Sergio Oliveira 
* 4 hava topunun 3'ünü kazandı.  
* %87 pas isabet. (Veri: Opta)

Oyunun savunma kısmında zaten sorun yok, herkes görevini yaptı. Oliveira ise savunma tarafında da ekstra performans verdi. Torreira'nin önünde en çok 2'li mücadele kazanan olabilmek kolay değil. Kasımpaşa, fizikli bir rakip, onlara karşı ayakta kalabilmek de büyük iş. 2'li mücadele kazanma ve sahipsiz top kazanma sayısı müthiş. Bir noktada, tek başına orta sahayı süpürmüş oluyor. Bu savunma katkısının yanında, hücumdaki yükü sırtlanmak kolay değil.

Buna rağmen, pas isabet yüzdesi de olabildiğince yüksek. Mertens sahada olsa ya da Zaniolo direkt başlayabilse, hücumda da daha verimli bir görüntü görürdük. Bu konuda yalnız olmasına rağmen, yapabileceğini yaptı. Zaniolo oyuna girdikten sonra gelen rahatlamada, Oliveira da hücumu biraz daha zorladı. Şut atması, rakip ceza sahasına daha sık girmesini bekliyoruz. Bunlar da 2. yarıda gelebildi ancak. Yine yazıyorum, bu takım Oliveira'nın takımı. O olduğu kadar var olacağız.

4 yorum:

  1. Oliviera formsuz göründü oysaki bana pas yüzdesi hep yan pas gibi. Formsuz derken de Mertens yokluğu sanki onun istediği ortamı sağlamıyor. Mertessiz oyunu çözmemiz onu da yükseltecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira maçı iyi oynadı, Mertens'siz de yük onun üzerindeydi.

      Sil
  2. İstanbulspor maçında Yusuf iyi görüntü vermişti. Kadroda olmamasına çok şaşırdım. Yedeklerde 2 stoper ve 2 kanar var. Yusuf o bölgede oynanabilen en iyi oyunculardan ve kazanmamız gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şaşırdım. Mata yerine onu görmek gerekiyor aslında. İstanbulspor maçında gerçekten fena değildi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir