15 Mart 2023 Çarşamba

Rashica için bonservisi alınsın noktasına geri döndük


Rashica'nın, Dünya Kupası öncesi performansından fazlasıyla memnundum. Galatasaray'ın müthiş serisinin başladığı ilk haftalardaki etkisi çok büyüktü. Dünya Kupası arasında sakattı, dönüşü de iyi olmadı. Yine görevini yaptı, kanadını kapattı, savunma yardımından ödün vermedi ama hücumda fark yaratmasını bekliyorduk. Dünya Kupası arası öncesi bonservisi mutlaka alınmalı derken, sonrasında ise "sezon sonu" beklenmeli noktasına gelmiştik.

Son haftalarda da Yunus Akgün hareketlendi. Oyuna sonradan girip, çok iyi performanslar verdi. 11 başlamasına şaşırmadım, hak etti çünkü. 11 performansı ise iyi olmadı. Kenardan geldiğindeki etkiden uzaktaydı. Sağ kanatta da böyle, forvet arkasında da. Kasımpaşa karşısında Rashica oyuna girdikten sonra, neden oynaması gerektiğini tekrar gördük. Boey kendine geldi bir anda, sağ kanat işlemeye başladı, ön alandaki hareketlilik ve pres yükseldi.

Asıl dokunuş ise 2. yarıda. Zaniolo oyuna girerken, forvet arkası oynar diye bekliyordum. Zaniolo'yu sağ kanatta, Rashica'yı ise forvetin arkasında izledik. Werder Bremen günlerine bakınca, Rashica'nın bu pozisyonda oynamışlığı çok. Yine de kanatta devam eder diye düşünüyordum. Rashica'nın forvetin arkasındaki etkisi bence daha büyük oldu. Asisti, 2 kilit pası ve yüzde 100 başarılı driplingi var. Bu performans sonrası da geri döndüğünü düşünüyorum.

Önemini tekrar hatırladık. Haliyle de "bonservisi alınsın" noktasına geri döndük. Norwich, Premier Lig'e yükselemeyecek. Rashica'nın da orada devam edeceğini düşünmüyorum. Bonservis beklentileri ne olur, buna bakmak gerekiyor. 4-5 milyon avro bandına bu işi gerçekleştirebilsek güzel olurdu. Kafan rahat, müthiş bir alternatif kazanıyorsun. Herkes yıldız olmayacak, bu tarz görev adamları da gerekiyor. Kenarda beklettiğinde sorun çıkarmadan, kendini hazır tutan görev adamlarının hastasıyız.

4 yorum:

  1. Biraz Mata, Yusuf ve Yunus'tan henüz beklenen katkı gelmeyince de o noktaya döndük. Fornsuzken bile istikrarlı, hem defansif hem ofansif vereceği katkı belli oyuncu, Okan Hoca'nin önde baskı, hızlı kaleye inme anlayışı için de çok uygun, bonservisini uygun alsak pişman olmayız kolay kolay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica da ama bu lig için çok uygun özelliklere sahip, tam bir görev adamı.

      Sil
  2. Konya macinda kesin oynamasi lazim Rashica'nin ki bence ortada oynamasi lazim.kenarda Yunus ile baslayip ikinci devre Zaniolo'ya dönmek net en iyi secenek.
    Nelsson olmayacagi icin solda da.Dubois oynamali eger bu kadro cikarsa ilk devre fisi cekeriz bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo fizik olarak ne durumda, buna bağlı 11 tercihi yapılacaktır. Söylediğin gibi bu tercihtir. Kaan Ayhan var ama geride. Dubois solda oynarken ki amaç geriden oyun kurulumuydu. Bugün öyle bir sorun yok, Abdülkerim Bardakcı sahada :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir