1 Mart 2023 Çarşamba

Sezon öncesi hesapta yokmuş gibi görünen ama bugün için net alternatifler


Sezon öncesi hesapta yokmuş gibi görünen ama bugün için net alternatife dönüşmüş 2 isim var. Berkan Kutlu ve Barış Alper Yılmaz. Mezzala Futbol & Scout 'un Twitter hesabında gördüm, ben de bir şeyler yazmak istedim. Sezon öncesi sorsak, hesapta olmayan alternatifler. Berkan Kutlu, geçen sezonu "taraftarın" gözünde iyi bir noktada bitiremedi. Barış Alper Yılmaz ise potansiyel gösterse de, çok kısıtlı kaldı ve alternatif olarak o kadar da düşünülmüyordu.

Geçen sezonu pek konuşasım yok. Bu sezon izlediğimiz görüntü değerli olan. Berkan Kutlu, kenardan da gelse, 11 de oynasa net alternatif artık. Oyunu da gelişim göstermeye devam etmekte. Rakip ceza sahası koşularını görür olduk, ön alanda daha çok var olmaya çalışıyor. Pres yapar, mücadele eder klişesinden sıyrılıyor. Pas da yapıyor artık, risk alıyor. O riski zaten alıyordu da, yanındaki isimler kötü olup risk almayınca, nedense sorumluluk alan eleştiriliyordu.

Bu sezon ise çevresinde iyi futbolcular var. Oynanan oyun daha iyi, ona dokunan bir teknik adamla çalışıyor. Alanyaspor'la oynanan hazırlık maçında attığı gol, Berkan Kutlu'nun geliştirmeye devam etmesi gereken özelliği. Ceza sahası dışından attığı şutların dışına çıkmalı. Ceza sahası içine yaptığı koşular ve gol vuruşları onu 2 yönlü bir orta saha yapacak. Bu da değerine değer katar. Midtsjö'den göremediğimiz özellikler.

Barış Alper Yılmaz da, önündeki birçok rakibe rağmen sinmedi ve bu takımın, özellikle de yüksek seviye rakiplere karşı net alternatifi oldu. Yeri geldi forvete attın, hem gol attı, hem ön alandaki çalışkanlığı ile rakibi bozdu. Yeri geldi her 2 kanatta da oynadı, fizik gücüyle ayakta kaldı. Eleştirdiğimiz ve geliştirmesi gereken noktaları var da, 1 yıl içinde geldiği seviyeyi de atlamamak gerekiyor. Ona da dokunan Okan Hoca.

2 yorum:

  1. Okan Buruk tıpkı prime Fatih Terim gibi elindeki her futbolcudan en iyi verimi alıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve çoğuna da gelişim sağlattı. Önemli detaylar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir