30 Mart 2023 Perşembe

Sezonu hiç açmamıştı ki kapatmış olsun


"Marcao sezonu kapattı" diye bir haber okudum. Sezonu hiç açmamıştı ki kapatmış olsun. Yaz dönemini tamamen transfer odaklı geçirdi. Galatasaray'dan ayrılmak için büyük çaba sarf etti ve istediğini de aldı. Transfer görüşmelerinde elimizin kolumuzun bağlanması biraz da bundan. Önce kampa katılacağım dedi, sonra alacaklarını istedi ve ayrılmak için debelendi. Sevilla'ya gitmek isteyebilir, doğaldır. O an kendisi için fırsat görmüştür ama işler istediği gibi ilerlemedi.

Sevilla'nın kötü durumda olması bir yana, Marcao da sezon içerisinde hiç katkı sağlayamadı. Sakatlıklar sebebiyle kaçırdığı maç sayısı 30. Oynayabildiği maç sayısı ise sadece 7. Sezonun geri kalanında da oynayabileceği düşünülmüyor. Galatasaray dönemine bakınca, sakatlık sebebiyle çok az kaçırmıştır. Profesyonelliğini hep sorguladım da, en azından forma istikrarı vardı. Şimdi hem profesyonelliği sorun, hem de sakatlık etkisinin sorunlarını yaşıyor.

Galatasaray'ın iyi zamanda bu satışı gerçekleştirdiğini düşünüyorum. 15 milyon avro çoğunluğu kesmemiş olsa da, bence olabilecek en ideal rakamdı. Ne kadar iyi olursan ol, mental anlamda problemlisin. Galatasaray'da kalmaya devam ederse de, düşüş yaşaması olasıydı. En azından maksimum gelişimi sağladığını düşünüyordum. Sevilla onun adına gerçekten fırsattı. Kendisine Brezilya Milli Takım'ının kapısını da açabilirdi. Tabii oynayabilseydi.

Bugün ise "Sevilla'dan ayrılır mı?" sorusu soruluyor. Yatırım yaptılar, kolay vazgeçmezler de, katkı almalarını da zor görüyorum. Marcao'nun mental anlamda gelişim sağlaması ve çalışması gerekiyor. Takımın içinde bulunduğu kötü hali de düşününce, büyük bir curcuna içinde. Galatasaray'a katkısı olmuştur, doğru bir transfer profilidir. Marcao'yu severim bu yüzden, başarılı olsun isterim. Bakalım bu noktadan toparlayabilecek mi?

4 yorum:

  1. 15 değil 13 milyon euro.

    YanıtlaSil
  2. Bu kadar kas kutlesiyle bir sezon kaçırmaktan dönmesi kolay değil. Kariyerinin kalanı düşüşte geçebilir diye tahmin ediyorum umarım iyi haberlerini alırız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mental ve çalışkanlık düzeyi ile bence de düşüş ile geçirecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir