2 Mart 2023 Perşembe

Torreira'yı takımda tutmak, Icardi'yi transfer etmek kadar önemli ve zor olacak


Torreira'yı takımda tutmak, Icardi'yi transfer etmek kadar önemli ve zor olacak. 27 yaşındaki Torreira'yı, sadece 6 milyon avro'luk bonservis bedeliyle transfer edebilmek büyük olaydı. Çok fazla ve önemli transfer yaptık, bu durumun nedense yeterince altını çizemedik. Galatasaray'ın bu yaz dönemindeki en önemli ve akıl almaz transferi bence Torreira'ydı. Onu bu yaşta getirebilmenin büyük olay olduğu kadar, sadece 6 milyon avro'ya bu işi gerçekleştirmiş olmayı hala anlayamıyorum.

Torreira, geçen sezon da yükseliş göstermişti. Fiorentina'da kiralık geçirdiği dönem gayet iyiydi. Galatasaray'da da o yükseliş devam etmekte. Yaş 27 ve doğal olarak yeniden baş üstü takımların radarına giriyorsun. Milan gibi takımlar da senin peşine düşüyor. Menajeri Milan ile anlaştı, sezon sonu takımdan ayrılıyor haberlerine şu gün için inanmıyorum da, yazın bu tarz transfer girişimleri mutlaka olacak.

O zaman da, Torreira'yı takımda tutmak çok kolay olmayacak. Yıllardır dolduramadığımız, bu yüzden de büyük eksiklik hissettiğimiz bir pozisyon. Torreira ile orası tam anlamıyla doldu. En azından 1 sezon daha takımda tutup, Şampiyonlar Ligi'ni onunla oynamak gerekiyor. Burada mutlu olduğuna inanıyorum. Birçok uluslararası futbolcu geliyor, büyük bir takımız. Şampiyonlar Ligi de olursa, Torreira adına vitrin büyüyecek.

Diğer yandan da, Serie A daima cezbeder. Icardi için de bu tehlike var. Baş üstü takımlar, Icardi de ayaklanınca peşine düştü bile. Bu futbolcuların da yeniden dönmek istediği yer orası olabiliyor. Kolay olmayacak yani. İddialı takımlar kurmanın da sıkıntılı yanı bu. Torreira transfer başarısı, maliyeti olabildiğince düşürdük ama ayrılığı önündeki yol da açık. 15 milyon avro konuşulurken "bu rakam az" derken, 6 milyon avro'ya aldığımız unutulmasın.

6 yorum:

  1. ben de bunu anlamıyorum.
    milan açısından bakınca: bu adam geçen sene serie a'da gözünün önündeydi niye almadın?
    torreira açısından bakınca: oralarda oynadın olmadı tutmadı, gel burada muslera gibi ol işte.
    top 8 kulüp hariç gs'yi bırakmak için bir sebep yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi kendisini daha bir kanitladi. Fiorentina'da ayaklandı da, yeterli değildi sanki.

      Sil
    2. Haji Right gecen sezon sonunda Fernando ile birlikte 2 milyon Euro'nun altindaydi o zaman neden almadik da su an 5 milyon+oyuncu teklifimiz var? Tamamen ayni sey yaz dönemi piyasasi ile su anki durumlar cok farkli oluyor o zaman daha iyisini bulurum diye almadigin adam.seni pisman edebiliyor ve aynen öyle oldu.

      Sil
    3. Oyuncuya güvenemiyorsun, kendisini kanıtlaması gerekiyor. O ara takım ya da eşikler bu yüzden var. Aldığın zaman, bunu niye aldık diye pişman eden de oluyor.

      Sil
  2. Bildiğin hayat öpücüğü veriyoruz oyunculara. Adamlar gözden düştükleri yahut eski formundan uzak olduğu anda burayı tercih edecektir bu saatten sonra. Ama biraz da tok satıcı oynamak gerekiyor Marcao da düştüğümüz kumpas ortada. Yok paraya gitti bence. Konuşulan 20 milyonlar şu dönemde şu an 11 oyuncularımızdan hangisi olursa olsun yetersiz bir para. Boey yerini Arnold ile doldurursun iş oraya gitmiş ben demiyorum 60 milyona satalım ama ederinin altında da bırakmayalım oyuncuları. Bir şampiyonlar ligi görseler oysa bizde. Çok daha değişik rakamlar konuşuyor olurduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü bir şey değil bu. Geliyorlar, yükseliyorlar. Bu sayede de, cazibe merkezi haline gelebiliyorsun. Bahsi geçen rakamlar da büyük. Akıllı yönetiliyorsun, herkesin yeri dolmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir