27 Mart 2023 Pazartesi

Yunus Akgün'ün devreye girmesi ve kanadını sürükleyebilmesi gerekiyor


Yunus Akgün'ün devreye girmesi ve kanadını sürükleyebilmesi gerekiyor. Sezon içerisinde kesit kesit iyi iş çıkarsa da, istikrar olarak var diyemem. Beklentimiz var, geçen sezondan bu yana gelen umutlar büyük. O patlayıcı özelliğini, skora yayınlığını arıyoruz. Qarabağ gibi maçlar fırsat artık, sahneye çıkabilmelisiniz. Qarabağ da oyunu asla çirkinleştirmeden, tempolu, hücumu düşünen bir takımdı. Açık alan birçok kez yakaladın, oynadığın her mevkide boşluklar yakaladın. Sürüklemeni beklerim artık.

Yunus Akgün, Zaniolo ve Yusuf Demir 3'lüsü yer değiştirerek oynadı. Zaniolo'nun zamana ihtiyacı var. Gedson Fernandes'i hatırlayın, ilk maçlarında nasıl da eleştiriliyordu. Hatta "oynatılma zorunluluğu mu verdik" diye tepki koyan da vardı. Sonra vitesi bir açtı, seni şampiyonluk potasına soktu. Zaniolo da böyle olacak gibi. Fizik olarak eksiği var, kapatmaya çalışıyor. Uyum da sağlaması lazım. Israrla dikine oynaması avantaj, büyük fark yaratacak. Gedson Fernandes de böyle fark yarattı.

Yusuf Demir'den umudu kesiyorum. Kadroya alınmaması da doğal. Mata'nın önünde olması gerekirken, arkasına düşmeyi kabulleniyor demek. Qarabağ karşısında sahada varlığı yoktu bile. Forvetin arkasında da, kanatlarda da denendi. Hadi ondan biraz umudu kesiyoruz da, Yunus Akgün'den fazlasını bekliyorum. O da maç içinde her 2 kanat ve forvetin arkasında oynadı. Merkeze yaklaştığında büyüyeceğini de düşünüyordum. 

Bu ortamda da hücumda verimsiz olmak doğal. Forvetin de Gomis. Gol noktasında çalıştı da, hareketsiz oyunu doğal. Açık alanı bol olan oyunda, topu sürebilecek ve savunma arkası koşusu atabilecek bir forvetinin olmayışı handikap. Rashica "hareketliliği" üzerinden fark yarattı ve forvetin arkasında belki de daha fazlasını verdi. Mertens de eklenecek, Kerem Aktürkoğlu dönecek. Şu an alternatifleri değerlendiriyoruz, orada da umduğumuzu bulamadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir