10 Nisan 2023 Pazartesi

Abdülkerim Bardakcı, Kerem Aktürkoğlu tamam da, 3. yerli kim olacak?


Okan Hoca, kalan maçlarda sol bekte Dubois'i değerlendirmek istiyor gibi haberler okuyoruz. Akla yatkın dursa da, bunu gerçekleştirebilmesi çok zor. Abdülkerim Bardakcı, Kerem Aktürkoğlu tamam da, 3. yerli kim olacak? Forma almaya yakın bir aday dahi aklıma gelmiyor. Zaniolo hazır değil, Rashica oynamalı diyoruz mesela. Rashica'yı tekrar oynatmayıp, Yunus Akgün ya da Barış Alper Yılmaz mı sağ kanatta oynayacak? Ya da Torreira yerine Berkan Kutlu mu?

Takımın belli bir iskeleti var ve üzerinde oynama yapman imkansız. Berkan Kutlu da olmaz, Yunus Akgün de, Kaan Ayhan da. Muslera yerine Okan Kocuk ile mi oynayacaksın? Icardi'yi mi keseceksin, Barış Alper Yılmaz forvet oynayacak. Dubois'in sol bek oynaması imkansız yani. Kazımcan Karataş'ın da kötü bir görüntü verdiğini düşünmüyorum. Belli eksikleri mutlaka var da, 3. yerli olarak oynamaya en yakın aday o.

Adekugbe, şanslarını iyi kullanamadı. Kazımcan Karataş ise yine en olur görüntüyü verdi. Dubois kalite olarak elbette yukarıda da, statü imkan vermiyor. Şampiyonluğun son virajında tecrübesi ve kalitesi ile mutlaka en iyi tercih o olurdu. Gerets dönemi kazanılan şampiyonluğun son haftalarında, Orhan Ak yerine Ergün Penbe sol bekte oynuyordu. Ergün Penbe'nin yaş haddi vardı ve ağırlaşmıştı Buna rağmen tecrübesi ve oyun aklıyla ciddi katkı sağladı.

Dubois'in en iyi pozisyonu sol bek değil. Hatta 1'e 1'lerde etkili ve hızlı kanatlar karşısında da sorun yaşayabiliyor. Buna rağmen topa hakim olmak, pas yapmak istiyorsun. O noktada da Dubois en iyi tercih. Statü imkan verse tercih eminim ki o olurdu. Kazımcan Karataş'ın temposundan yararlanacağız. Sol ayağı da fena değil, gelişime açık bir bek. Tecrübe durumu en büyük sorun olacaktır. Yeni sezonun en önemli transfer gündem maddelerinden biri "sol bek" için kaliteyi yükseltmek.

4 yorum:

  1. Orhan Uluca Basaksehir macinda yenilen gollerde ve hatalarin cogunun başlangicinda Midstjö'nün oldugunu söyledi ve gol atmis olsa da Okan Hoca'nin Midstjö'yü hazir olmadan yedekten getirmesi gerekirdi çatiyi bozmamasi lazimdi dedi, kisacasi sol beki daha iyi yapalim diye catiyi bozmak riskli olacaktir, Kazimcan veya Emre Tasdemir oynar diye düsünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midtsjö kötü durumda. Son maçta golü attı, ödüllendirilsin mantığıyla oynadı ve 60 dakika eksi yazdı. Büyük hayal kırıklığı.

      Sil
    2. Katiliyorum zaten orada desteklemek amacli Orhan Uluca'yi belirtmemdeki sebep adamin maçlardan sonra en az 4 5 saat analiz yapip konusmasi, Midstjö hayal kirikligi olmasaydi asla böyle keskin yorumlar yapmiyor o da senin yazdigin sekilde iskeletin bozulmasi hataydi demisti, umarim bu mactan en azindan bir ders aliriz.

      Sil
    3. Orhan Uluca'yı ben de severim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir