15 Nisan 2023 Cumartesi

Forvet bencilliğine sahip olmayıp, oynatmaya, takımı yükseltmeye olan odak değerli


İşte özlenen Icardi performansı. Fizik durumuyla alakalı bir sıkıntı asla yaşanmadı bu arada. Biraz coşkusu düşmüş gibiydi, bitiricilik de sallanmaya başlamıştı. Yine de hareketliliğinden, oyun içi katkısından pek ödün vermiyordu. O hareketliliğin anlamı "fizik olarak" iyi durumda olman. Son dönemde öyle olaylar yaşadık ki, herkesin motivasyonu yükseldi. Icardi de "şampiyonluk" adına yemin etmiş gibiydi. O yeminden sonraki ilk sınav da Kayserispor maçı.

Maçın ilk yarısında 18 kez topla buluştu, 5 şutu, 3 golü var. 4 kilit pas, 13'de 13 de pas isabeti. Bir hücumcunun, pas konusunda 0 hata yapıyor oluşu da bambaşka mevzu. Icardi ile alakalı hep söylediğim, atmaktan çok attırmayı seviyor. Bitirme konusunda asla bir forvet bencilliğine sahip değil. Arkadaşlarını beslemeyi daha çok seviyor gibi ve ona yakın oynayan da "gol" tarafında kazanıyor. Mertens, Kerem Aktürkoğlu, şimdilerde de Rashica bu ekmeği yiyor.

Maçın geneline bakınca, 24'de 24 pas isabeti, 3 gol, 1 asist, 5 de kilit pas var. Oyun yavaşlamasa, bu istatistikler daha da artacaktı. Bir noktadan sonra sadece oynatmaya yöneldi, oyun kurucu gibiydi. Skor ararken ise, rakip ceza sahası içerisinde büyük bir tehditti. Icardi bu coşkusuyla devam ettikçe onu durduramayacaksınız. Ligin tartışmasız en kaliteli forveti ve gol katkısını hangi zamanda, hangi takımlara karşı yaptığını görünce de önemi daha net anlaşılıyor.

🏠 C. Alanyaspor ⚽️🅰️ 
🏠 Beşiktaş ⚽️⚽️ 
🚌 M. Başakşehir ⚽️🅰️🅰️ 
🚌 Fenerbahçe ⚽️🅰️ 
🏠 FT Antalyaspor ⚽️ 
✈️ B. Giresunspor 🅰️ 
🏠 HK Ümraniyespor ⚽️⚽️ 
🏠 Trabzonspor ⚽️🅰️ 
🏠 Y. Kayserispor ⚽️⚽️⚽️🅰️  

👕 16 maç ⚽️ 12 gol 🅰️ 7 asist

16 maçta, 19 gol katkısından bahsediyoruz. 16 maçta 12 gol iyi bir rakam, 7 asist ise bence çok daha iyi bir rakam. Forvet bencilliğine sahip olmayıp, oynatmaya, takımı yükseltmeye olan odak değerli. Çevresinde de kaliteli hücumcular var ve bitirdiğin zaman geriye sorun kalmıyor. Bu noktada da, Icardi ile devam etmeli mi sorusu tekrar sorulacak. Icardi bu soru için "sezon sonu konuşulur" diye anlaşmıştık dedi. Şampiyonlar Ligi ufukta olduğu an, Icardi için yeni bir meydan okuma daha olacak.

7 yorum:

  1. Icardi'nin Ligdeki 10 numaralarin çogundan daha fazla asist ve kilit pasi var ve bunlarin cogunu da kafaya oynayan takimlara karşı yapmış ama sorarsiniz Icardi mutsuz ve sorunlu bir futbolcu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi, bir anlamda oyun kurucu gibi oynuyor :) Büyük oyun aklı.

      Sil
  2. Mertens çıktıktan sonra 10 numara gibi oynadı ve 10 numarayım diyen oyuncuları utandıracak bir performans sergiledi. İnanılmaz bir adam. Umarım alırız. Sene başında hiç istemiyordum ama dilimi eşek arısı soksun, bu adamı almalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi'nin bileklerindeki pas şiddeti ayar hassasiyeti Sergio'da ve belki prime Mertens ve Mata'da vardir geri Super Lig'deki herkesi katarak bu adam gibi pas veren kimse gelmiyor aklima.

      Sil
    2. Oyun aklı değerli, bence gol attırmayı da atmaktan daha çok seviyor.

      Sil
  3. Hem kendi oynuyor hem diğer oyuncuları oynatıyor. Oyun kurucu gibi.Yıllardır ülkeye bu tip santrafor gelmedi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir