11 Nisan 2023 Salı

Fotoğraftaki ekipten Mata'yı bir kenara bırakırsak, gerçekten de kazanan takım


Fotoğraftaki ekipten Mata'yı bir kenara bırakırsak, gerçekten de kazanan takım diyoruz. Antrenmanda iyi bir takım oluşmuş ve kazanmışlar. Muslera, Nelsson, Boey, Torreira. Icardi ve Rashica bu takımın olmazsa olmazları. Rashica'yı alternatif gibi düşünürüz, Zaniolo'nun arkasında görürüz ama Rashica olmadığında yaşadığımız sorunlar malum. Şimdi de Zaniolo yeniden kenara, Rashica mutlaka 11'e diyoruz.

Sağ kanadın selameti açısından da bu önemli. Galatasaray'ın en işler tarafıydı çünkü. Hatta en güçlü noktası. Boey / Rashica uyumu üst düzey Her 2 isim de olabildiğince hareketli ve çalışkan. Boey'in önüne Zaniolo'yu yazıyoruz ve şu aşamada "savunma yardımı" alamıyoruz. Boey de amansızca hücumu düşünüyor, haliyle de geri dönüşler sıkıntılı. Zaniolo tam anlamıyla hazır olana ya da takımın oyununu anlayana kadar, Rashica'dan vazgeçemeyiz.

Nelsson'un yokluğu da tüm savunma dengesini bozdu. Abdülkerim Bardakcı için "ligin en iyi stoperi" diyordum, hala da oradayım. Ama Nelsson'un yokluğu, Galatasaray adına daha büyük handikap oluyor. Son dönemde kaybettiğimiz 2 maç var ve 2'sinde de Nelsson sahada değil. Abdülkerim Bardakcı'nın durumunu bilmiyorum gerçi, umarım sıkıntılı bir süreç olmaz. Kaan Ayhan, Abdülkerim Barkdakcı'yı daha iyi alternatif altına alır da, Nelsson'un yerine olmuyor. 

Torreira'dan da vazgeçemezsiniz. Konyaspor maçında sorun yaşandı, yokluğu etkiledi. O maçta neden bazı rotasyon hareketleri oldu onu da anlamadım. Başakşehir maçında iyi bir Torreira ve Icardi performansı vardı. Bu 2 futbolcu son dönemde eleştiriliyordu. Pozisyonlarında ligin tartışmasız en iyileri. Takımın kalite unsurları. Onlar da sahada kalmak ve şu son virajda iyi performans vermek zorundalar.

4 yorum:

  1. Icardi, Gomis, Torreira, Rashica ve Oliveira'nın paylaşımlarına bakacak olursak takım epey hırslanmış ve motive olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Umarım arada iyi çalışıyorlardır.Kayseri maçı iyi oyun ve galibiyet olursa rakiplerin umudu azalır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir