23 Nisan 2023 Pazar

Galatasaray 3-3 Fatih Karagümrük, bu puan kaybı senin laubaliliğin


Rakibin 3 isabetli şutu var ve 3'ü de gol oldu. Tabi bu şans değil, senin laubaliliğin. Galatasaray, iyi savunmasıyla ön planda bir takım. Nelsson'un belki de en kötü Galatasaray performansını izledik. 2 golde net hatalı. Muslera aynı şekilde, bence yenilen 3 golde de hatası var. Sadece o vurduğu ve kısa düşen topta değil hata. 3-1 geriye düştüğün maçta 3-3'e dönüş önemli de, 3-1 niye geriye düştün, bu sorgulanacak. 

İlk yarının pek kabul edilebilir bir tarafı yok. Hücumda sorun yaşadığımızı düşünmüyorum çünkü. Zaniolo'nun forvet oynaması kaynaklı "ezber" problemi var da, 2 gol buldun sonuçta. Kaçırdıkların da var. Mertens'in o zayıf şutunda maç 3-3'e gelebilirdi. Hücumun yürüyor yani, sorun orada değil. Zaniolo'nun forvet performansı belki çok etkili olmadı da, çalışkandı nihayetinde, rakip stoperleri yıprattı. Icardi oyuna girdiğinde hiçbir şey yapmadı mesela.

Sakatlık etkisi de olabilir tabi. 45'de oyuna girmesini bekliyordum, geç bile girdi bence. Maç sonu da keşke girmeseydi diyorum. Böyle laubali bir penaltı vuruşu yok. O dakika panenka, hele ki böyle atılmaz. Penaltı kaçtı, tribün ve futbolcuların tüm inanmışlığı o dakika bitti. 3-3 orada gelse, bu maç çok rahat dönecekti. O ateşle birlikte bu maçın dönmeme şansın yoktu çünkü. Hiç hesapta olmayan, saçma sapan bir puan kaybı.

Fenerbahçe'nin üst üste geri dönüşleri de maalesef psikolojik bir etki bırakmış. Sen dönemedin şu an, rakibin 3 maçtır bir şekilde döndü. Önümüzdeki haftalarda herkesin puan kaybetme durumu var da, Beşiktaş maçında yaşayacağın olası kayıp sonrası işler daha travmatik olabilir. Kaybetmemeye çıkacaktın, şimdi kazanmaya daha odaklısın. Derbileri iyi oynuyorsun da, bu savunma performansıyla mı?

Hücumda iştahın varken, bitirebilmek gerekiyor. O penaltıyı atacaksın. Atan ve tutan kayıptı, geriye de bir şey kalmadı. Belki bu 1 puan seni şampiyon yapacak, onu da bilemezsin. Hamleler bence geç geldi hiçbir etki de yaratmadı ama en azından kontrol kaybedilmedi. Bu da bir şey diyelim. Odaklanmak gerekiyor, daha sıkı çalışmak, konsantrasyonu kaybetmemek, rehavete kapılmamak. Bu haftalarda "ders" oldu söylemi manasız da, umarım öyle olmuştur.

18 yorum:

  1. Laubalilik sonucu bu sonuç çıktı.
    Fenerbahçe kaybedeceği maçları hakemler ile aldı. Büyük ihtimal son maçta final yapacak tff. Son maçı alan şampiyon olacak. Gomis olayı umarım gerçek değildir. Gomis 'e ihtiyaç var.

    YanıtlaSil
  2. Gomis'le ilgili durum çok can sıkıcı. Bu maçta ona ihtiyaç çoktu. Rakip ceza sahasına yıkıp sayısız orta kestik. Orda iş yapabilirdi 2. yarıda. yazık oldu hakkaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir önceki maçta da yoktu. Tarzlara bakıyor iş, o an kim uygunsa oynayacak.

      Sil
  3. İşler yolunda giderken bir anda rüzgar terse döndü. Beşiktaş maçı kırılma noktası olacak ve Galatasaray komplekslerini biliyoruz. Maçı kazanmak için herşeyi yapacaklardır. İş son maça kalacak hatta bizimkiler strese girerse kaybedebiliriz. Çok kötü bir yerde kötü bir kaza yaptık. Baskı artacak, fikstür kötü fenerin bizim maça kadar puan kaybedeceğini düşünmüyorum. Biraz erken olabilir ama şampiyonluk zora girdi. İnşallah korktuğumuz başımıza gelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terse düştü mü bundan sonrası gösterir. Verilecek reaksiyon değerli.

      Sil
  4. bjk kesin yener. hakemle hallederler en kötü. puan farkı iyice kapanır. yapacak bir şey yok. bu ülke böyle. o kadar maç kazansan da rakibini hakemler ite ite dibinde tuttular hep. çok acı bir travmaya ilerliyoruz.

    gomis demek buymuş. demek zamanında satılmak için de neler yaptı. mustafa cengiz yönetimi haklı çıktı. hep iyi hatırlanacakken böyle anılmayı seçti. kendi bilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım neler olacak, keskin hüküm vermiyorum kalan maçlar hakkında. Gomis konusunda haklısın.

      Sil
  5. kalecin asist yaptı. stoperlerin çok kötüydü. samet tarafından ezilen diagne bizimkileri ezdi. sergio ve mertens de kötülerdi. zaniolo bekleneni veremiyor. icardi hançer saplarcasına kaçırdı. tribünler 10 dakika falan sustu.

    bu şartlarda 1 puan çok bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera ve Nelsson üzerinden açıklanır bu maç maalesef.

      Sil
  6. Zaniolo'nun bencilce oyunu ve 3 pozisyonda pas vermek yerine önü kapalı olduğu halde şut çekmesi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da golü arıyor, kendini kanıtlamaya çalışıyor.

      Sil
  7. Konsantrasyon eksikliğinin yegane sebebi Gomis'ti diye düşünüyorum. Takım şampiyonluğa giderken böyle bir ihanet etkiler takımı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis ile alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum.

      Sil
  8. Paniğe gerek yok. FB maçına en az 4 puan farkla çıkar GS. Oyun gücü ve diğer takımlara karşı kadro üstünlüğü ortada.

    YanıtlaSil
  9. Panik yapacak bir şey yok. Iki maç fark vardı yine iki maç, bu açıdan bakınca beraberlik değerli. Üstelik biz zoru severiz, tadı daha güzel oluyor. Haftaya Beşiktaş'ı da zorlanmadan yeneceğimize inanıyorum. Bu maçtan önce arkadaşlarıma borini ve diagne gol atar maç da zorlu geçer, Beşiktaş maçından daha zor bir maç dedim. Karagümrük'te bizim presi kıracak pas kalitesine sahip oyuncuları var, Beşiktaş'ın çok yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe puan kaybı sonrası da o 1 puanın önemi daha net ortaya çıktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir