22 Nisan 2023 Cumartesi

Yazılı olmayan kurallar


Viviano sarı kart cezalısı, Batuhan Şen de sakatlık geçirdi. Ben bu yazıyı yazdığım esnada da oynamayacak gibi görünüyordu. 3. kalecileri oynayacak gibi görünüyor ve bu durumun Galatasaray adına avantaj olduğunu söyleyemem. Nedeni de yazılı olmayan kurallardır. İsmail Çipe'nin bile Galatasaray'a karşı harikalar yarattığı ve bizi şampiyonluktan ettiği ortamda, rakiplerin genç kalecileri daima bize karşı müthiş maç çıkartır. Haliyle de bu duruma avantaj gözüyle bakamam.

Galatasaray'ın en önemli sıkıntısı, Beşiktaş maçı öncesinde sarı kart ceza sınırında olan futbolcuları. Boey, Icardi, Kerem Aktürkoğlu ve Oliveira sarı kart gördüğü an, Beşiktaş karşısında cezalı duruma düşecekler. 4 futbolcu da olmazsa olmazımız, yerlerini doldurmak kolay olmaz. Icardi'nin yokluğundaki senaryoyu görmemiz olası da, Oliveira'sız neler yaşadığımızı zaten biliyoruz. Boey arkasında Dubois olsa da, Boey ile oynadığın oyun başka. Kerem Aktürkoğlu da bu hücumu sürükleyen isimlerden, çok formda. Onun yokluğu, kadroda birçok ismin yerinin değişmesi anlamına bile gelebilir.

Sola Rashica, sağa Zaniolo geçse, ekstra bir yerli daha gerekebilir. Yunus Akgün ya da Barış Alper Yılmaz kanatlarda olsa, Kerem Aktürkoğlu'nu arayacağın garanti. Bu 4 isim de sarı kart görmemeli ve Beşiktaş maçında sahada olmalı. Hatta mümkünse tüm maçlarda sahada olmalılar. Son viraja girdik ve 6 puan farkla önde olsan da, Fenerbahçe'yi yarıştan kopartmıyorlar. Her maçını kazanman gerekiyor haliyle.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Adekugbe
Torreira Oliveira
Rashica Mertens Kerem
Zaniolo

Karagümrük karşısında bu 11'i düşünürdüm. Okan Hoca, Gomis'i mi yoksa Zaniolo'yu mu oynatacak göreceğiz. O ihtimali uzun uzun konuştuk. Rakibin 7 maçtır deplasmanlarda yenilmeme serisi var. Biz ise şampiyonluk havasına girdik ve 18'de 17'lik galibiyet serisine sahibiz. İç sahadaki ateşimiz de oldukça yüksek. Bu maçı kazanacağımızı, Beşiktaş deplasmanında da bugüne kadar ki oynadığımız derbi performansımızın tekrarlayacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir