6 Nisan 2023 Perşembe

Hafta sonunda bay geçecekken, uyguladığın rotasyon kötü sonuç aldı


Hafta sonunu "bay" geçecekken, maçta uyguladığın rotasyon maalesef kötü sonuç aldı. Israrla yazıyoruz, bu takımda Oliveira'nın alternatifi yok. Orayı Midtsjö / Torreira ile geçersen, topun sende olmasının bir kıymeti kalmaz. Sağda da Zaniolo oynarken, Boey yalnız kalır ve Serdar Gürler orayı işler. Nelsson'un olmadığı stoper hattında da dengeden söz etmek mümkün olmuyor. Karşında düzeni olan bir rakip var, işlerler bunu. Gerçi hakem boyutunu devreye sokunca, dünyanın en işler formasyonu ile oynasan ne fayda.

Kaan Ayhan doğal olarak sağa kayıyor, çünkü rakip oradan geliyor ve Boey yalnız. Boey bir yandan da amansız şekilde hücumu zorluyor. Zorlaması da doğaldır, iyi özelliği. Zaniolo geriye yardıma gelmezken, oranın kademesine Kaan Ayhan girmeye çalışırsa ağır kalır. Serdar Gürler vurur geçer. Preste de gariplik vardı. Kendi yarı sahamızda pres yaparken, öne çıkan futbolcu daima arkayı boşalttı ve rakip bunu kullandı. Attıkları bütün goller birbirinin benzeri. Tabi attıkları 2. gol net bir şekilde faul ve iptal olmalıydı.

Hücumda da çok büyük bir organizasyondan bahsedemiyorsun da, 5 gol bulabilirdin şu maçta. 2 topun direkten döndü, bariz 2 penaltın verilmedi, bariz 1 golün iptal edildi. 2 gol attın, ötesini de atardın. Rakibinden fazlasını at klişesi uygulanacaktı ve bu maçta Galatasaray öne geçebilse, tablo böyle mi olacaktı? Galatasaray bu kadar riskli oynamaya devam mı edecekti? Her şey birbirini tetikliyor ve birileri senin iyi olmanı engelliyor. Bu maçın saha içini konuşmak hiç kolay değil. Çünkü maç saha dışında oynandı.

Hocanın oyuncu değişiklikleri de hatalı. Adana Demirspor maçında ders aldık derken, bambaşka bir şey izledik bugün. Midtsjö ve Kerem Aktürkoğlu felaket, 45'de Oliveira ve Rashica'ya dön işte. 60'a kadar bekledi. Zaniolo tam kıpırdadı, Yunus Akgün ile değişiyor ve Yunus Akgün'ün maç boyunca adını dahi duyamıyoruz. Barış Alper Yılmaz oyuna giriyor, Abdülkerim Bardakcı oyundan çıkarken üstüne bir de Gomis'i alıyorsun. Sonra da Boey stopere geçiyor, Rashica sağ bek. Tam bir çorba düzeni. 

14 yorum:

  1. Okan Buruk buraya kadar işi böyle getirmişken sonunda çuvallayıp şampiyonluğu kaybederse büyük yıkım olur. Gerçi hoca hatalarından ders almayı bilen ve ısrar etmeyen birisi. Gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybetmez. Hakemlere rağmen kaybetmez hem de.

      Sil
  2. Neden rotasyona gidiliyor anlamak mümkün değil. Tek maça çıkıyoruz. Takımın zaten en büyük derdi maç eksiği. Nelson, Sergio oynasın hocam. Bu maçların telafisi yok. Kaan ancak Nelson veya Abdülkerim olmadığında oynar. 9 maç daha var. Şebeke pervasızca üstümüze saldırmaya devam ediyor bunu gördük. Bizi artık rahat huzur yok. Özellikle operasyonu var üstünden görecekler. Döndük sene başındaki 10 haftalık VAR suskunluğuna. Lehe hiçbir karar gelmeyecek aleyhte tonla karar çıkacak belli oldu. O yüzden Okan hoca da futbolcular da aşırı konsantre ve hazır olmalılar. İç sahada bunları yapan Alanya deplasmanında neler yapmaz. 9 maç çok uzun maraton. Fenerbahçe yine kalan maçlarda korunacak. Karagümrük maçında yine kırmızı kart yine penaltı olacak bu allahın emri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bay geçeceksin bir de hafta sonu, gereksiz bir rotasyondu. Risk alındı ve olumsuz sonuçlandı.

      Sil
  3. Maci yeniden izlemis gibi oldum yaziyi okuyunca, gercekten iyi özetlemissin bence Rashica ile baslayip Zaniola'yi hamle oyuncusu yapsaydi bu durumlarin cogu yasanmazdi yine de adil bir yönetimle kazanacagimiz gün gibi ortadaydi, belki de bu maç ligde kaybedilecek bir puani engelledi ben de isterdim 2 kupa alalim ama Lig Sampiyonlugunun yaninda kupa hanesinde bir sayi olacakti bu kupa, cok üzüldüm diyemem ama yapilan haksizliga çok sinirliyim elbette.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo, Mertens yerine de oynayabilirdi, illa kenardan gelecek diye bir şey yoktu. Rashica kesin sahada olmalıydı. Varlığı hücum dengesi ve sağ kanat istikrarı adına etken.

      Sil
  4. Rashica'nin savunma katkisi tartisilmaz gercekten sahada olsaydi en az 1 golü yemeyecektin ve rahatlikla da kazanacaktin bundan sonra cok daha dikkatli olmamiz lazim hakemleri bugün Fener macinda da gördük bu lig halen bitmis degil bu hakemler varken bize düşen tüm oyunlari bozmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey de düşüyor o olmayınca. Rashica dün sağ kanattan inanılmaz ortalar kesti. O sahada olmayınca, orta işi Boey'e kaldı ve tercihler çok kötüydü.

      Sil
  5. Burak hocam takımın uzaktan şutu çok az denemesini nasıl yorumluyorsun? Aslında arada bir uzaktan vursak rakip savunmaların da işi zorlaşır. O seçeneği de düşünerek savunmak zorunda kalırlar ve daha çok zorlanırlar. 78. dakikada Rashica nın şutuna kadar bunu neden düşünmedik?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira normalde iyi vurur, denemez oldu. Rashica dün iyi bir şut çıkardı. Genele bakınca deneyen yok, o konuda haklısın. Talimattır belki de, bilemiyorum.

      Sil
  6. Okan Hoca 7-0 'a takılıp rotasyon yaptı.Maalesef takımın dengesi bozuluyor bu durumda.1 veya 2 oyuncu olsa belki idare edebilirdim ama 4 oyuncu rotasyonda sıkıntı.Ozellikle ortasahada Zaniolo ve Midstjo iyi değildi ve defansta sorun oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona takılmadı da, hocada kimseyi küstürmeyeyim gibi bir bakış açısı var. Bence o bakış açısı da yalnız.

      Sil
  7. Okan hocanın da hatalardan ders almayan kafasının dikine giden yanlışta ısrar eden oyunu okuyamayan biri olduğu artık ortaya çıktı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir