10 Nisan 2023 Pazartesi

Hayal olsa da, Ergin Ataman'ın Galatasaraylılığını düşününce


Ergin Ataman'ın Galatasaray açısından "hayal" olduğunu ben de biliyorum. Son 2 sezonun Euroleague şampiyonu, pandemi döneminin de hak eden hocası. Anadolu Efes ile bir anlamda "hanedan" oldu ama her güzel olayın sonu var misali, bu sezon ciddi anlamda tükenmişlik var. Başarıların getirdiği "metal yorgunluk" da diyebilirsiniz. Bu sezona bakınca, Euroleague'de play-off dahi yapamayan bir takım var. Büyük oyuncular, dev bütçe ama hayal kırıklığı. 1 kez başarısız olmakla, bu yakın geçmiş silinmez de, sorunlar daha farklı gibi. Bağ kopmuş ve ayrılıktan söz ediliyor. Hocanın da sözleşmesi sezon sonunda bitecek.

Mutlaka önüne dev teklifler ve bütçeler gelecektir. Son 3-4 yıla damga vurmuş bir antrenör. Bunu düşününce zaten "hayal" diyorsun. Euroleague'de yoksun, Ergin Ataman'ın Anadolu Efes'te kazandığı maaş ile tüm takımı kurmaya çalışıyorsun. Proje dedin, o da hayal kırıklığı oldu. Sezon sonunda sen de sil baş yapacaksın ve planın ne? Galatasaray'ın iddia sahibi olması gerekiyor. Yeni salon yapılacak, ortaya bir vizyon konmalı ki orası dolsun. Galatasaray'ın erkek basketbol takımı dediğimizde, ortaya iddia konulması adına akla gelen 1 numaralı isim Ergin Ataman.

Hayal ama imkansız iş değil. İmkansız iş olmaması da, Ergin Hoca'nın Galatasaraylılığı ve Erden Timur'un varlığı ile alakalı. Erden Timur, vitesi yükseltmeye karar verir ve bütçe en azından iddia sahibi olabileceğimiz noktaya getirilirse, Ergin Ataman ile yeniden yapılanabilirsin. İddia sahibi olur ve bütçe oluşturursun. Ergin Hoca'nın senin için anlamı bu. Hoca için de Galatasaray "yuva", yeniden heyecanı yakalamak adına ideal adreslerden. Arkasına ülkenin en önemli camiasını alacak ve o sinerji oluştuğunda neler olduğunu hatırlıyoruz.

Umarım çabalanır bu iş için ve sezon sonunda "hayal" gerçek olur. Şampiyonlar Ligi devam mı, yeni sezonda Avrupa'da nerede olacağız bilmiyorum. Nerede olursak olalım, o kupayı kazanmak için iddia oluşturmalı. Sonrasında da Euroleague tekrar hedeflenir. Bu bir vizyon işidir ve plan gerektirir. Maalesef geçen sezon oluşan sinerjiyi tam anlamıyla sıfırladık. Bütçeyi daha da arttırıp, çok büyük bir hayal kırıklığına imza atıldı. Gemi bir şekilde karaya yanaştırılacak da, bu hayal kırıklığı da unutulmayacak Sebep olanlarla yolları ayırıp, yeniden başımızı kaldırmamız gerekiyor.

3 yorum:

  1. Farketmez ki... Ergin Ataman gelecek sezon hangi takıma imza atarsa Galatasaraylılar zaten o takımı tutacak. Bunun Galatasaray olması şart değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutmaz, Galatasaraylı Galatasaray'ı tutar. Hocayı elbette destekler ama bu başka bir şey.

      Sil
  2. Ben de zaten tutar derken destekler anlamında söyledim. Yani aynı fikirdeyiz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir